BRUX

Alfa Laval BRUX on VLB-validoitu separaattori, joka on suunniteltu erityisesti ylijäämähiivojen jatkuvaan linjassa tapahtuvaan poistamiseen sekä mikro-organismien ja solujätteiden siivoamiseen. Alhaisten leikkausvoimien ansiosta separaattori käsittelee aineksia lempeästi. Talteenotetun hiivan elinvoima ja oluen laatu on erittäin korkea, mikä auttaa pitämään käyttökustannukset alhaisina.

阿法拉伐 BRUX尖嘴离心机-Alfa Laval BRUX tip centrifuge

Tehokas talteenotto kasvattaa tuottoja

  • Tehokkaan ja hellävaraisen yksivaiheisen talteenoton ansiosta hiivan elinvoimaisuus ja talteenotetun olueen laatu ovat erinomaiset.
  • Talteenotossa prosessiin ei joudu happea, sillä veden avulla muodostetaan hermeettinen tiiviste, johon on lisätty hiilidioksidia ja ilmastettua vettä.
  • Lyhyt investoinnin takaisinmaksuaika
  • Helppo asentaa kompaktin koon ja modulaarisen muotoilun ansiosta.
  • Alhaiset käyttökustannukset.
Kaikki nesteiden kanssa kosketuksiin joutuvat osat on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Siten varmistetaan ensiluokkainen hygienia. Kiintoainetaskut on tehty koneistamalla ja ne laajentavat kuulan seinämiä. Tämä estää epätoivottua kiintoaineiden kertymistä ja bakteriologista saastumista. Oluen talteenottoprosessia varten Alfa Lavalilta on saatavana täydellinen prosessivarustus, johon kuuluu ydinkomponenttina BRUX-suutinseparaattori sekä säiliöt ylijäämähiivalle, talteenotetulle oluelle sekä tiivistetylle hiivalle.
.

Tekniikka

BRUX-separaattori on hyvin suunniteltu ainutlaatuinen yhdistelmä toimintoja, jotka takaavat tehokkaan separoinnin osana täysin automatisoitua prosessia. Ainutlaatuiset pyörresuuttimet varmistavat automaattisesti jatkuvan ja vakaan kiintoainetiivisteen muodostumisen suuttimen ulostulossa sekä vakioidun kiintoaineen syötön. Tämä itsesäätyvä ominaisuus perustuu suuttimen kammion sisään tulevan nesteen viskositeetin ja pyörimisnopeuden vaikutuksena syntyvän painehäviön väliseen suhteeseen. Kiintoaineen virtausnopeutta voidaan säädellä valitsemalla suuttimien halkaisija toiveiden mukaisesti.

Tehokas separointiprosessi

BRUX-laitteiston levytyyppinen kuula on varustettu tiivisteputkilla, jotka johtavat pyörresuuttimiin. Kuulan keskipakoisvoimat heittävät hiivaa (kiintoainefaasia) ulospäin kiintoaineiden taskuihin, jotka sijaitsevat kuulan ulkokehällä. Taskuista kiintoaineet kulkeutuvat tiivisteputkien läpi ja sisäisten pyörresuuttimien kautta kuorintaputkikammioon. Tiiviste kulkeutuu kuorintaputken läpi ja purkautuu erottimesta paineen alaisena. Nestefaasi selkeytetään, kun se kulkee levypinon läpi kuulan keskikohtaa kohti. Sieltä se purkautuu paineen alaisena rungon kannen yläosassa olevan kuorintalevypumpun avulla.

Elinvoimainen hiiva

Kiintoaineiden käsittely on erittäin hellävaraista, sillä kiinteiden aineiden suuttimet toimivat yksivaiheisesti ja separaattorin kuulan leikkausvoimat ovat pienet. Tuloksena on paras ja korkealaatuisin hiivan elinvoimaisuus, joka nykyisillä oluen talteenottomenetelmillä on mahdollista saavuttaa.

Talteenotolla korkealaatuista olutta

Hellävarainen käsittely säilyttää myös talteenotetun oluen korkean laadun. Talteenotetun oluen laatu on asiakkailta kerättyjen näkemysten mukaan niin korkea, että sitä voidaan annostella takaisin prosessiin jopa 5 % kokonaisoluttilavuudesta ennen lopullista suodatusta. Haitallisia vaikutuksia valmiin oluen laatuun ei havaittu. Talteenotettua olutta voidaan myös annostella takaisin kuumavierteeseen (ennen vierrejäähdytintä) tai käymis- tai kypsymisprosessiin.

Suunniteltu paikallaan puhdistettavaksi

BRUX on täysin yhteensopiva paikallaan puhdistukseen tarkoitettujen CIP-menetelmien kanssa bakteriologinen kontaminaation helppoa torjuntaa silmällä pitäen. Koneen täydellä nopeudella suoritettavan puhdistusjakson aikana kuulan alla oleva venttiililevy avaa hetkellisesti CIP-venttiilit, jotta kiintoaineet poistuvat. Poiston aikana kiintoaineiden kanssa poistuu myös osa pesunesteestä. Järjestelmä on suunniteltu siten, että kiinteät aineet voidaan poistaa tietyin väliajoin. Pesuneste syötetään CIP-keskusasemalta ja osa puhdistetaan putken tavoin. Kone on suunniteltu siten, että moduuli puhdistetaan sekä syöttöputken että molempien ulostuloputkien (olut ja hiiva) avulla. Pesuliuos ohjataan säiliöön asti yhdessä silmukassa.

.

Oluen talteenotto ylimääräisestä hiivasta

Panimoissa syntyy tavallisesti ylimääräistä hiivaa, joka vastaa 2–4 prosenttia niiden kokonaistuotannosta. Käymisastioista kerätty ylimääräinen hiiva sisältää myös merkittäviä määriä olutta. Lue lisää BRUX-separaattorimoduulin tehosta, käytännön käyttökohteista ja teknisistä yksityiskohdista ladattavasta tuotelehtisestä.

Brewing a better yeast 640x360

VLB-raportti

Oluthiivan talteenottoon tarkoitetun BRUX-järjestelmän teknisen laadun validointiraportti

Beer and cider production 640x360
.

Kuinka voimme auttaa?

Yksi koko ei sovi kaikille, joten ennen laitteistosuosituksia haluamme kuulla lisää yrityksestäsi. Kerro meille tavoitteistasi, päämääristäsi, panimostasi yleisesti sekä erityisesti hiivan ja oluen talteenottoa koskevista vaatimuksistasi.

Pyydä tarjous

Mistä sovelluksista tai käyttökohteista olet kiinnostunut? *

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.

.

Sinua saattaa kiinnostaa myös...

Viimeiseen pisaraan

Johtavat panimot etsivät jatkuvasti ekologisesti kestävämpiä tuotantotapoja sekä menetelmiä raaka-aineiden tehokkaampaan hyödyntämiseen. Optimointi edellyttää tuotannon kasvattamista ja hävikin vähentämistä – mutta samalla on kyettävä huolehtimaan oluen laadusta ja varmistettava myös tuotantokapasiteetin laajentaminen tarvittaessa. Alfa Laval tarjoaa ratkaisuja kaikkiin tarpeisiin.

boston-beer-case 640x360

Kaupallinen panimotoiminta

Parhaat oluet syntyvät parhailla laitteilla

Commercial brewing tank farm

Pienpanimo-oluen valmistaminen

Jaa intohimosi

Craft brewing solutions