Lämpötehokkaat ratkaisut uima-altaisiin, kylpylöihin, saunoihin ja kasvihuoneisiin

Levylämmönvaihtimien käyttö uima-altaiden, kylpylöiden ja saunojen sekä kasvihuoneiden lämmittämiseen on yleistynyt, mikä johtuu pääasiassa termodynaamisista eduista ja alhaisista kustannuksista verrattuna kuori- ja putkiteknologiaan. Levylämmönvaihdin voi hyödyntää lämpöä eri lähteistä, mukaan lukien kaukolämpö, ​​aurinkolämmitteinen vesikierto tai geoterminen pohjavesi. Se voi myös käyttää jäähdytettyä vettä lämmön poistamiseen, kun kyseinen sovellus on jäähdytettävä.

swimming pool heating

Valitse oikea kumppani

 • Alfa Laval tarjoaa kompakteja ratkaisuja kaikenkokoisten uima-altaiden lämmittämiseen ja lämpötilan ylläpitämiseen.
 • Ota talteen lämpöä matalalämpöisistä geotermisistä lähteistä kasvihuoneeseesi ja vähennä likaantumisriskiä Alfa Lavalin levytekniikalla.
 • Alfa Lavalin AHRI-sertifioidut lämmönvaihtimet varmistavat, että saat otettua talteen mahdollisimman paljon lämpöä kestävän kehityksen tueksi.
 • Suuri virtausnopeus Alfa Lavalin levylämmönvaihtimien läpi mahdollistaa itsepuhdistuvan ratkaisun, mikä vähentää huoltotarvetta.
 • Palvelutiimillämme on suuri kapasiteetti ja globaali ulottuvuus sovelluksesi seisokkien minimoimiseksi.

Alan trendit

Uima-allastilat kylpylöineen ja saunoineen ovat käytössä sekä kuntoiluun että virkistykseen. Viime vuosina tällaisten tilojen kysyntä on kasvanut runsaasti matkailun ja terveystietoisuuden lisääntymisen myötä. Kasvihuoneteknologia elintarviketuotannossa on myös tullut yhä suositummaksi, kun ilmastonmuutos vaikuttaa haitallisesti viljelykasveihin. Molemmat teollisuudenalat pyrkivät muuttumaan kestävämmiksi hyödyntämällä käytettävissä olevaa lämpöä mahdollisimman tehokkaasti lähteestä riippumatta. Vähähiilinen lämmitys ja jäähdytys on myös tärkeä prioriteetti, kun globaali energiajärjestelmä siirtyy pois fossiilisista polttoaineista energialähteenä. Haasteena on saada nämä muutokset toteutumaan suorituskyvystä tinkimättä.

Valitsemalla Alfa Lavalin sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja. Lämmönvaihtimemme mahdollistavat tarkan lämpötilan hallinnan ja optimaalisen lämmön talteenoton. Niiden avulla ylläpidät tasaisen lämpötilan uima-altaassa, kylpylässä, saunassa tai kasvihuoneessa. Yrityksenä olemme sitoutuneet mahdollistamaan siirtymän puhtaan energian käyttöön, pienentämään arvoketjumme hiilijalanjälkeä ja tekemään prosessistasi mahdollisimman energiatehokkaan.

.

Uima-allas

Uima-altaissa tarvitaan lämmitystä optimaaliseen lämpötilaan, joka on sopiva virkistykseen ja kuntoiluun. Lämmönlähde on perinteisesti ollut lämminvesikattila, mutta se voi olla myös aurinkoenergialla lämmitetty vesipiiri, kaukolämpö tai geoterminen pohjavesi. Lämmönvaihtimen tulee erottaa ensisijainen lämmityspiiri toissijaisesta, joka sisältää allasveden. Tämä koskee sekä turvallisuutta että hygieniaa. Lämmönvaihdin tulee sijoittaa ennen kloorausta korroosion ja laitevaurioiden vähentämiseksi. Alfa Laval tarjoaa ratkaisuja eri kokoluokkien altaisiin ja lämmöntarpeisiin räätälöitävillä tiivisteellisillä levylämmönvaihtimilla.

Trooppisessa ilmastossa saattaa olla tarpeen jäähdyttää uima-altaan veden lämpötilaa. Tämä voidaan saavuttaa käyttämällä jäähdytettyä vettä toisena väliaineena.

Katso, kuinka Alfa Lavalin teknologiaa käytetään lämpötilan ylläpitoon maailman korkeimmassa uima-altaassa.

Heating for swimming pool
Heating for spas and saunas

Kylpylät ja saunat

Kylpylät ja saunat ovat suosittuja virkistyspaikkoja, jotka vaativat lämmitystä ja mukavan lämpötilan ylläpitämistä. Alfa Lavalin lämmönvaihtimet voidaan räätälöidä käyttökohteen mukaan. Lämmönlähteenä voidaan käyttää esimerkiksi geotermistä pohjavettä tai aurinkoenergialla lämmitettyä vesipiiriä. Lämmönvaihdin, joka erottaa ensisijaisen ja toissijaisen piirin, siirtää lämpöenergian kylpylän tai saunatilojen veteen. Suuri nesteen virtausnopeus levylämmönvaihtimen läpi mahdollistaa itsepuhdistuvan ratkaisun, mikä vähentää likaantumista ja kertymien muodostumista. Näin järjestelmä toimii luotettavasti ilman ylimääräisiä käyttökatkoksia.

Katso, kuinka uusiseelantilainen kylpylä käyttää Alfa Laval -lämmönvaihtimia kestävän kehityksen edistämiseen ja lämmön talteenoton optimointiin.

Kasvihuoneet

Olipa kyseessä vihannesten tai kukkien viljely, kasvihuone vaatii oikean lämpötilan ja kosteuden optimaalisen sadon saavuttamiseksi. Lämmityksen energialähteenä on usein geoterminen pohjavesi. Lämpö siirtyy energialähteestä veteen, jota kierrätetään maaperään asennettuun, pehmeästä teräksestä valmistettuun putkistoon Alfa Laval -lämmönvaihtimella. Geotermisen veden koostumuksesta riippuen voidaan tarvita titaanilevyillä varustettuja levylämmönvaihtimia korroosioriskin minimoimiseksi ja sedimentin kertymisen ja likaantumisen vähentämiseksi. Matalalämpöinen lämpö riittää, joka saadaan tehokkaasti talteen Alfa Lavalin tiivisteellisellä levylämmönvaihtimella.

Joissakin ilmastoissa kasvihuoneen ilmaa voi olla tarpeen jäähdyttää. Tämä saavutetaan käyttämällä jäähdytettyä vettä toisena väliaineena.

Ota selvää, kuinka Alankomaiden kasvihuoneet käyttävät geotermistä pohjavettä kestävään ruoantuotantoon.

Heating for greenhouses
.

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

 • Joustavat ratkaisut voidaan mukauttaa tehtävän mukaan, mikä varmistaa korkeimman lämpötehokkuuden
 • Kompakti malli säästää tilaa ja sitä on helppo huoltaa
 • Ratkaisuja likaantumisen, kuormituksen ja korroosion vähentämiseen käyttöajan maksimoimiseksiLisätietoja

Semi_welded_range_640x360.jpg

Puolihitsatut levylämmönvaihtimet

 • Erittäin tehokas ja luotettava teknologia sovelluksiin, jotka voivat aiheuttaa painetta tai lämpötilaväsymistä
 • Taattu pitkä tiivisteen käyttöikä ainutlaatuisen Alfa Laval RefTight™ -tiivistysjärjestelmän ansiosta
 • Luotettava ratkaisu väliaineiden välisen ristikontaminaation estämiseksi

Lisätietoja

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Juotetut levylämmönvaihtimet

 • Kevyt kuparijuotettu rakenne kompaktissa koossa
 • Parempi lämpöhyötysuhde kuin vastaavissa putkilämmönvaihtimissa
 • Joustavat vaihtoehdot sopivat moniin sovelluksiin kaikentyyppisillä väliaineilla/nesteillä
 • Ihanteellinen luonnollisille ja matalan GWP-tason kylmäaineille

Lisätietoja

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Fuusiotekniikalla valmistetut AlfaNova-levylämmönvaihtimet

 • Rakenne kokonaan ruostumattomasta teräksestä
 • Erinomainen korroosionkestävyys aggressiivisilla väliaineilla
 • Estää metallisaasteet juomavedessä ja muissa hygieniasovelluksissa
 • Lämpötehokkuus ja pieni koko


Lisätietoja

Oletko konsultti? Järjestelmäintegraattori?

Oletko konsultti? Katso täältä! Alfa Lavalilla on vuosikymmenten kokemus lämmönvaihdosta ja voimme tarjota asiantuntemustamme nykypäivän lämmitys- ja jäähdytyshaasteiden ratkaisemiseksi. Löydä vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, jotka koskevat kaikkea energiatehokkuudesta luonnollisiin kylmäaineisiin, sekä hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla sinun on helpompi löytää oikea tekniikka sovellukseesi.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-suorituskykysertifioidut lämmönvaihtimet takaavat varman lämpösuorituskyvyn

AHRI-tutkimuslaitoksen (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute) myöntämä sertifiointi on ainoa maailmanlaajuinen kolmannen osapuolen suorittama lämpösuorituskyvyn tarkastus. Tämä antaa riippumattoman varmuuden siitä, että levylämmönvaihtimesi toimii valmistajan julkaisemien luokitusten mukaisesti. Alfa Laval tarjoaa AHRI-sertifioituja tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia, juotettuja levylämmönvaihtimia ja fuusiotekniikalla valmistettuja levylämmönvaihtimia.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Tehokkuutta vuosikymmeniksi

Huonosti toimiva levylämmönvaihdin voi vaikuttaa turvallisuuteen, tuotteen laatuun ja energiakustannuksiin. Vika voi johtaa kalliiseen seisokkiin ja suuriin menetyksiin tuotannossa. Tiivistetyn levylämmönvaihtimen säännöllinen ja ennakoiva huolto säilyttää sen suorituskyvyn ja pitää toiminnan ongelmattomana ja ennustettavana.

Meillä on asiantuntemus auttamaan sekä tämänhetkisissä ongelmissa, tulevaisuuden ongelmien ehkäisyssä että ongelmien ratkaisussa verkossa toimivan vianmääritystyökalumme avulla.

Katso kattavat huoltoratkaisumme

smart heat exchanger sensor 640

Digitalisaatiota energiatehokkuuden puolesta

Älykkäät kaupungit ja digitaalinen älykkyys voivat auttaa kaupunkeja saavuttamaan 70 prosenttia kestävän kehityksen tavoitteistaan. Digitaalisilla palveluilla voi jo nyt olla merkittävä vaikutus kaupunkien lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin, sillä niiden avulla ekologista kestävyyttä saadaan parannettua.

Etävalvonta ja kohdistettu analysointi mahdollistavat toimintojen tarkentamisen ja tehostamisen, hyödyllisen tiedon saamisen päätöksenteon tueksi ja kohdennettujen toimenpiteiden toteuttamisen. Kehittyneempien ja tehokkaampien lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien kehittäminen onnistuu ainoastaan tämän digimurroksen kautta, ja näin voidaan toteuttaa luotettavia ja edullisia lämmitys- ja jäähdytyspalveluita kaupunkialueille sekä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Älykäs lämmönvaihdin

LVI ja kestävät kaupungit

Kaupungeilla on ratkaisevan tärkeä rooli ilmastokriisin torjunnassa, sillä ne kuluttavat yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta. Merkittävä osa kaupunkien energiankulutuksesta käytetään lämmitykseen ja jäähdytykseen, joten energiatehokkuuden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Alfa Lavalilla on lähes sadan vuoden kokemus lämmönsiirrosta ja lämmön talteenotosta, ja yhtiön tavoitteena on tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Valitse meidät energiamurroksen ja kestävän tulevaisuuden kumppaniksi.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Ota meihin yhteyttä

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.