Yeast propagation plant

Alfa Laval -hiivankasvatuslaitos on suunniteltu hiivan kasvattamiseen steriileissä olosuhteissa panimoteollisuuden tarpeisiin hiivatarjonnan uudistamiseksi. Hiivankasvatuslaitoksen monikäyttöisyys mahdollistaa erilaisten hiivakantojen kasvattamisen tarpeen mukaan. Yhden (tai monen) käymisastian panimossa on istutettava laboratoriossa viljeltyä hiivaviljelmää (Alfa Laval SB Carlsberg Flask -pulloa käyttäen).

Yeast propagation system

Luotettava ja turvallinen prosessi infektoitumattomalle, vasta viljellylle hiivalle

  • Mahdollistaa hiivan suurimman mahdollisen elinvoiman ja elinkelpoisuuden ainutlaatuisen prosessisuunnittelun ansiosta.
  • Tarkoitettu hiivan kasvattamiseen panimossa – kaikki prosessiventtiilit ja liittimet on suunniteltu hiivan kasvattamiseen.
  • Agitaattorit varmistavat hellävaraisen homogenisoimisen.
  • Helppo ja luotettava käyttää standardoidun rakenteen ja todistetusti toimivan tekniikan ansiosta.
Hiivan kasvatusjärjestelmän ainutlaatuinen ylälevy varmistaa täysin hygieeniseen toiminnan. Automaattinen paineenhallinta, painevaroventtiili, tyhjiönestoventtiili, tasotunnistin ja ilmastusputki ilmanliuottimella tai (suuremmille säiliöille) onttoakselisekoittimella. Vakiokapasiteettina on saatavana jopa 100 hehtolitran työtilavuus. Hiivankasvatuslaitos toimitetaan valmiiksi koottuna ja tehtaalla kuivatestattuna avaimet käteen -moduulina. Se voidaan varustaa CIP-asemalla ja erilaisilla automaation tasoilla.
.

Hiivankasvatusprosessi

Kun CIP ja höyrysterilointi on suoritettu loppuun, hiivan kasvatusastia täytetään kuumalla tai kylmällä vierteellä. Vierre steriloidaan kartion kuumennusvaipan avulla ja jäähdytetään lieriömäisen osan jäähdytysvaipan avulla. Ennen istuttamista vierre ilmastetaan steriilillä ilmalla. Astiaan istutetaan puhdasta hiivaviljelmää (Carlsberg Flask -pullosta) steriileissä ja aseptisissa olosuhteissa.

Hiivan kasvattamisen aikana lämpötila pidetään asetetulla tasolla. Kasvatettavaa hiivaa ilmastetaan kyseisen kannan vaatimusten mukaisesti. Kun hiiva on saavuttanut vaaditun solupitoisuuden, se annostellaan välikäymisastiaan tai suoraan käymissäiliöön.

Puhdistaminen

Ennen käyttöä tai kuljetusta kaikki linjat huuhdellaan vedellä ja steriloidaan höyryllä. Hiivankasvatuslaitos puhdistetaan integroidun tai ulkoisen CIP-laitoksen avulla.

Asennus

Kasvatuslaitos toimitetaan valmiiksi koottuna ja ennen lähettämistä kuivatestattuna. Se on merkitty valmistuksen aikana, joten se on helppo koota uudelleen mukana toimitettujen käyttöohjeiden avulla.

Huolto ja kunnossapito

Venttiilit tulee tarkistaa ja tiivisteet vaihtaa säännöllisin väliajoin. Suodatinlisäosa on vaihdettava vähintään joka toinen vuosi.

Lisätietoja

Saat lisätietoja panimohiivan kasvattamisen tehokkuudesta, käytännöllisyydestä ja tekniikasta Alfa Lavalin hiivankasvatusjärjestelmien avulla lataamalla esitteen.

Brewing a better yeast 640x360
.

Pyydä tarjous

Mistä sovelluksista tai käyttökohteista olet kiinnostunut? *

Tietosi tallennetaan ja käsitellään tietosuoja- ja yksityisyyskäytäntömme mukaisesti.

.
hops
Hops clear green 640x360

Oluen tuotanto

Kaikki mitä tarvitset täydellisen oluen panemiseen

Panitpa sitten tunnetuimpia olutmerkkejä tai viimeisintä huutoa olevia käsityöoluita, Alfa Laval voi auttaa muista erottautumisessa ja toiminnan laajentamisessa.