Flexitherm Core

Alfa Laval Flexitherm Core on joukko standardoituja pastörointimoduuleja oluen ja muiden juomien pastöroinnille. Flexitherm-pastörointiteknologiaa pidetään laajalti toimivana ratkaisuna, jolla varmistetaan hygieenisesti pakattujen pilaantuvien juomien pitkä säilyvyysaika (hiilihapotettu tai ei). Kaikki moduulit on varustettu valtavirran prosessisuunnittelu- ja automaatioasetuksilla, jotka sopivat ihanteellisesti ennalta määriteltyihin käyttöolosuhteisiin.​

Flexitherm core 640x360

Vakaa tuotteen käsittely jopa vaihtelevan virtauksen aikana

 • Yhdenmukainen pastörointi pastörointiyksiköiden luotettavan hallinnan ansiosta (vaihteluväli +/- 10 %:n välillä oletetusta jatkuvasta käyttöehdosta
 • Kestävä toiminta erittäin alhaisella energiankulutuksella (tehokas energiankulutus jopa 94 %)
 • Standardoitu kytkentätapa takaa nopean ja oikea-aikaisen toimituksen (valmis toimittamaan 12 viikkoa viimeistellyn tilauksen jälkeen)
 • Vähätöinen paikan päällä tapahtuva asennus ja käyttöönotto (ainoastaan 2 viikkoa) runkoon asennetun moduulin esiasennuksen ja tehdastestauksen kanssa
 • Poikkeuksellinen tuotantotehokkuus ja minimaaliset tuotevahingot, joissa on huippuluokan automaattinen valvontajärjestelmä
Flexitherm Core -pastörointimoduulit käyttävät korkean hyötysuhteen levylämmönvaihdinta tuhoamaan termisesti tuotteiden ei-toivottuja mikro-organismeja parantaakseen mikrobiologista stabiiliuttaan (kutsutaan myös säilyvyydeksi). Toivottu käsittely, joka ilmaistaan ​​pastörointiyksiköissä (PU), on seurausta korkean lämpötilan ja pitkän käsittelyajan yhdistelmästä.
.

Koneet suurelle osalle pastörointivaatimuksista

Flexitherm Core -sarjan vakiokokoonpanot kattavat suurimman osan tavanomaisista pastörointikapasiteettivaatimuksista (40-400 hl/h) oluen ja muiden juomien pastöroinnille. Jokainen pastörointimoduuli on optimoitu toimittamaan jatkuvan pastörointivaikutuksen (valittavissa 10-100 yksiköstä) muuttuvassa virtauksessa, joka perustuu seuraaviin seikkoihin:

 • Tuotteen sisään-/ ulostulolämpötila 2°C ja paine 200 kPa
 • CO2 -pitoisuus jopa 6,0 g/l
 • Pastörointilämpötila 67 - 76°C
 • Käsittelyaika 30 sekuntia maksimikapasiteetilla

Toiminto

.

Pastörointimoduulin suunnittelu

Flexitherm Core -pastörointimoduulin modulaarisella rakenteella on kaksi erillistä osaa:

 1. lämpökäsittelylaitteet
 2. puskurisäiliö ja reititys

Saatavana laaja valikoima standardoituja, kokeiltuja ja testattuja kokoonpanoja.

 

Lämpökäsittely, jossa on korkea lämmöntalteenotto ja joustava kapasiteetti

Lämpökäsittelylaitteisto on Flexitherm Core -pastörointimoduulin ytimessä. Tällöin tulevaa tuotetta kuumennetaan, käsitellään ja jäähdytetään. Tuotteen lämmitys tapahtuu ensin lämmöntalteenotto-osassa, joka pitää energiankulutuksen mahdollisimman pienenä ja sen jälkeen erillisessä lämmitysosassa tarvittavan pastörointilämpötilan saavuttamiseksi. Jotta tuotteen hajoaminen olisi mahdollisimman vähäistä johtuen liian suuresta altistumisesta korkealle lämpötilalle, lämmitysosa kierrättää vettä uudelleen juotetulla levylämmönvaihtimella, joka syötetään höyryllä. Halutun ulostulolämpötilan saavuttamiseksi käsitelty tuote jäähdytetään ensin lämmön talteenotto-osassa ja sitten erillisellä jäähdytysosalla käyttäen ulkoista jäähdytysväliainetta. Jos jäähdytysmateriaalin syöttö on epävakaata, valinnainen kierrätyspumppu takaa yhdenmukaiset ja optimaaliset jäähdytysolosuhteet ja estää tuotteen jäätymisen lämmönvaihtimen sisällä.

Lämpökäsittelylaitteiston kapasiteettia voidaan säätää kysynnän vaihtelujen kattamiseksi täyttöprosessin aikana, jolloin pastörointilämpötila säädetään automaattisesti, jotta jatkuva pastörointiyksikkövaikutus säilyy aina.

Lämpökäsittelylaitteiden lisäominaisuuksiin kuuluvat muun muassa syöttöpaineen säätö, automaattiset väliaineen sulkuventtiilit, höyrynpaineen säätö, kondensaatin talteenotto.

Hyvin jäsennellyt PLC-ohjelmistot pastöroimismoduuleissa takaavat automatisoidun ohjausjärjestelmän yksinkertaisen integroinnin suurempaan mittausjärjestelmään Ethernet- tai Profibus-verkon kautta.

.

Esite

Lue lisää Alfa Laval Flexitherm Core - pastörointimoduuleiden tehosta, käytännön käyttökohteista ja teknisistä yksityiskohdista ladattavasta esitteestä.

beer
.

Anna meidän auttaa

Yksi koko ei sovi kaikille, joten ennen juomien ja oluen pastörointiin sopivan laitteiston suosittelemista haluamme kuulla lisää yrityksestäsi. Kerro meille tavoitteistasi, päämääristäsi, vaatimuksistasi nähdäksesi, miten Flexiterm Core -laitteemme voi auttaa yritystäsi menestymään.

Pyydä tarjous

Mistä sovelluksista tai käyttökohteista olet kiinnostunut? *

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.

.
hops
Hops clear green 640x360

Oluen tuotanto

Kaikki mitä tarvitset täydellisen oluen panemiseen

Panitpa sitten tunnetuimpia olutmerkkejä tai viimeisintä huutoa olevia käsityöoluita, Alfa Laval voi auttaa muista erottautumisessa ja toiminnan laajentamisessa.