Itsepuhdistuvat siivilät

Maksimoi tärkkelyksen tuotannon käyttöaste Alfa Lavalin itsepuhdistuvalla siivilällä (SCS). Siivilä ehkäisee separaattorien, tärkkelyksen pesusyklonien ja maissigluteiinin vedenpoistoon käytettävien tyhjiösuodattimien suihkutankojen suuttimien tukkeutumista poistamalla ylisuuren materiaalin, kuten tärkkelyssakkaumat, tehokkaasti prosessinesteestä. Se tukee häiriötöntä toimintaa, estää kalliita seisokkeja ja parantaa tärkkelysprosessien yleistä tehokkuutta.

Self cleaning strainer 50 front

Itsepuhdistuva siivilä maksimoi tärkkelysprosessin käyttöasteen ja minimoi laitteiden seisokin

 • Yksinkertainen, vankka ja helposti huolettava rakenne varmistaa luotettavan ja jatkuvan toiminnan
 • Suuri tilavuuskapasiteetti (jopa 250 m3/h) pienillä painehäviöillä
 • Lyhyet toimitusajat valikoitujen varaosien taatun saatavuuden ansiosta
 • Elintarvikelaatuisista polymeereistä valmistetut harjat, tiivisteet ja O-renkaat
 • Valinnainen poistoventtiilin toimilaite automatisoitua käyttöä varten

Alfa Lavalin itsepuhdistuva siivilä edistää tärkkelyksen käsittelylinjojen luotettavaa ja jatkuvaa toimintaa poistamalla ylisuuren materiaalin, kuten tärkkelyssakkaumat, tehokkaasti

 • suurinopeuksisten separaattorin poistosuuttimista, mikä estää tärinää
 • tärkkelyksen pesujärjestelmien syklonitulo-, ylivuoto- ja alivirtaussuuttimista, mikä varmistaa esteettömän virtauksen
 • suihkutankojen suuttimista, mikä turvaa maissigluteiinin vedenpoistoon käytettävien tyhjiösuodattimien toiminnan ja pitää sen suodatinkankaan puhtaana.

Itsepuhdistuvat siivilät ovat saatavana kolmena erikokoisena mallina, joiden virtausnopeuskapasiteetti on noin 0–45 m3/h (SCS50), 45–110 m3/h (SCS100) ja 110–250 m3/h (SCS150).

.

Avaintuotteet

.

Huolto

Elintarvikejärjestelmien palvelut

Alfa Lavalin elintarvikejärjestelmäpalvelut parantavat elintarvikejärjestelmien suorituskykyä maksimoimalla prosessien suorituskyvyn. Tämän ansiosta voit

 • parantaa jatkuvasti toimintaasi säilyttääksesi kilpailuedun
 • keskittyä käytettävyysaikaan, optimointiin ja saatavuuteen
 • maksimoida sijoitetun pääoman tuoton elintarvikejärjestelmien elinkaaren aikana.

Lisätietoja huoltovalikoimastamme

service men with ipad

Toimialat ja käyttökohteet

.

Sovellukset

Alfa Lavalin itsepuhdistuva siivilä poistaa tehokkaasti ylisuuret materiaalit

 • suutinsentrifugeihin syötettävästä tärkkelyssaoksesta
 • tärkkelyksen pesujärjestelmiin syötettävästä tärkkelyssaoksesta
 • Merco®-primääriseparaattorien pesemiseen käytetystä tärkkelyksen pesuvedestä
 • maissigluteiinin vedenpoistoon käytettävien tyhjiösuodattimien suodatinkankaan pesuvetenä käytetystä kevyestä gluteiinista.

Helppo asentaa, käyttää ja ylläpitää

Yksinkertaisen ja kestävän rakenteensa ansiosta Alfa Lavalin itsepuhdistuva siivilä (SCS) on helppo asentaa, käyttää ja huoltaa. Se voidaan asentaa suoraan prosessilinjastoon (SCS50) tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuun tukikehikkoon tai pultata tukikiinneitä käyttämällä teräsrakenteisiin (SCS100 ja SCS150). Automatisoitua käyttöä varten saatavana on valinnainen poistoventtiilin toimilaite. Itsepuhdistuva vaikutus takaa vähäisen huoltotarpeen.

Self cleaning strainer SC50.png

 

 

Alfa Lavalin itsepuhdistuva siivilä SCS50 koostuu kotelosta, tukilevyllisestä seulasta ja puhdistuslaitteesta, jossa on vaihdemoottorivetoinen pyörivä harjasto.

 

 

Alfa Lavalin itsepuhdistuvissa siivilöissä SCS100 ja SCS150 on kääntöakseli moottorille, suojakotelo, pikakytkettävä vetoakseli ja huoltoja nopeuttava pika-avauksen ohjaustanko.

Self cleaning strainer SC100 SC150.png

.

Itsepuhdistuvien siivilöiden toimintaperiaate

Itsepuhdistuvassa siivilässä on hitaasti pyörivät harjat, joiden jatkuva liike postaa siivilään kiinni jääneet ylisuuret hiukkaset ja estää näin siivilän tukkeutumisen. Tämä varmistaa, että tärkkelyssaokset ja pesuvesi pääsevät virtaamaan esteettömästi siivilän läpi. Kerääntyneet ylisuuret hiukkaset poistetaan jaksoittaisilla tyhjennyksillä.