Merco

Alfa Laval on johtava tärkkelysteollisuuden prosessilaitteiden ja prosessilinjojen toimittaja kaikkialla maailmassa. Yli puolet vuosittain tuotetusta tärkkelyksestä kulkee Merco-tärkkelysseparaattoreiden läpi. Erityisesti tärkkelyksen tuotantoa varten kehitetty Merco-tärkkelysseparaattori on ihanteellinen yhdistelmä suurta virtauskapasiteettia ja pientä energiankulutusta. Lisäksi Mercon separaattorien tukevaksi tiedetty rakenne takaa pitkän käyttöiän, luotettavan käytettävyyden ja pienet ylläpitokustannukset.

Merco starch centrifuge separator

Vankan rakenteen ja tehokkuuden yhdistelmä

 • Entistä parempi erotusteho
 • Entistä helpompi kunnossapito ja huolto
 • Helppo asennus
 • Pieni virrankulutus
 • Mahdollisuus vanhempien tärkkelysseparaattorimallien päivitykseen

Merco-tärkkelysseparaattori on erityisesti tärkkelysteollisuudelle kehitetty suutinsentrifugi, joka on tarkoitettu kiintoaineiden jatkuvaan poistoon. 

Tärkkelyssentrifugi on varustettu moottorilla, itsepuhdistuvalla siivilällä syöttö-, nopeus- ja tärinäantureille, öljyn lämpötila-antureilla karan laakereille ja moottorikäämitykselle, hydraulisella voimayksiköllä nostolaitteelle, joukolla erikoistyökaluja ja varaosasarjalla. 

Suunniteltu täyttämään tärkkelyksen käsittelyvaatimukset

Merco-tärkkelysseparaattoreiden valikoima poikkeaa tavallisista monikäyttöisistä suutinsentrifugeista, ja se on kehitetty erityisesti täyttämään tärkkelyksen käsittelyvaatimukset. Niihin liittyy suuria kiintoainekuormia ja jatkuvaa purkausta, minkä lisäksi on vältettävä suuttimien tukkeutuminen. 

Merco-suutinsentrifugeja käytetään nyt laajalti tärkkelysteollisuudessa tärkkelyksen ensisijaiseen separointiin, gluteenin sakeuttamiseen, jauhovirran sakeuttamiseen ja rehujauhon kirkastamiseen. Osana tätä sentrifugeja käytetään kiintoaineiden luokitteluun, väkevöintiin ja pesuun sekä suhteellisen korkeita kiintoainepitoisuuksia sisältävien nesteiden kirkastamiseen. 

Merco-tärkkelysseparaattorin rakenteen keskeinen ominaisuus on erityinen kierrätysjärjestelmä, jossa kiintoaineet voidaan kierrättää kulhon reunan suuttimiin samalla, kun pesuvettä lisätään. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus tarkoittaa sitä, että käyttäjät voivat säätää tärkkelyksen tuotantoasetuksia järjestelmän ollessa toiminnassa yksinkertaisesti vaihtelemalla suuttimen lähtöä. 

Käyttäjä voi muuttaa jakoa ja pitoisuutta yksinkertaisesti säätämällä alavirran poistoventtiiliä poistoputkessa. Tällöin voidaan ohjata tärkkelyksen separointiprosessia ainutlaatuisen tehokkaasti määrittämällä tarkalleen, kuinka paljon alavirtausta on poistettava, kuinka paljon kierrätetään takaisin roottoriin ja kuinka paljon pesuvettä lisätään. 

Tämä mahdollistaa myös halkaisijaltaan suurten suuttimien käytön. Ne pystyvät käsittelemään raaka-aineen pitoisuuden vaihteluja ja estävät tukoksia. Tämä puolestaan tekee yksiköstä monipuolisemman ja helpottaa toimenpiteiden vaihtelua yksittäisten syöttövirtausten ominaisuuksien perusteella. 

Kahdesta mallista (Merco 32 ja Merco 38) koostuva tärkkelysseparaattorien tuotevalikoimamme kattaa kaikki myllylaitosten kapasiteetit ja liiketoimintatarpeet.  

 

 

Merco 32 -tärkkelysseparaattori

Merco32 starch separator

Todellinen työhevonen

 • Älykäs muotoilu, jossa on pitkä kara ja ripustettu kulho
 • Tasaisen korkea laatu ja hyvä saanto
 • Patentoitu, virtaa säästävä suutinmalli
 • Pieni varaosien tarve ja pienet kustannukset
 • Kulho on helppo pitää puhtaana

Merco 38 -tärkkelysseparaattori

merco38 starch separator

Suuritehoinen tärkkelyssentrifugi

 • Kapasiteetin kasvu jopa 30 % 
 • Virrankulutus vähenee jopa 25 %
 • Entistä parempi saanto samalla kapasiteetilla, puhtaampi prosessivesi
 • Kulhon enimmäisnopeus, 50 Hz – 2 950 rpm
 • Asennettu teho – 225/260 kW

 

 

.
merco hero

Merco-tärkkelysseparaattorin käyttökohteet

Yleisiä käyttötarkoituksia: primaarinen tärkkelyksen erotus, gluteenin sakeuttaminen, jauhovirran sakeuttaminen ja rehujauhon kirkastaminen.

.

 

 

Merco H-30 -mallin päivittäminen Merco 32 -tärkkelysseparaattoriksi

Jos omistat vanhemman sukupolven Mercon H-30 -separaattorin, voit päivittää sen helposti uusimpaan Merco 32 -versioon vaihtamalla kulhon. Sen avulla voit kasvattaa laitoksen kapasiteettia huomattavasti pienemmillä pääomakustannuksilla kuin ostaessasi uuden separaattorin. Uuden kulhon asennus voidaan suorittaa yhden päivän aikana ja pienin asennuskustannuksin. 

Merco 32 -kapasiteetin tehostin: vaihda vain Alfa Laval Merco H-30 -roottorikokoonpano ja syöttötulon kokoonpano uuden tuotteen Merco 32 -roottorikokoonpanoon ja syöttötulon kokoonpanoon. Katso tältä videolta, miten helposti tämä voidaan tehdä pienemmällä investoinnilla. 

Lataa esite Mercon kapasiteettipäivityksestä

Separaattoreihin liittyviä innovaatioita

Haluatko tietää lisää innovaatioistamme erotustekniikassa? Napsauta alla olevaa linkkiä. Alfa Laval keksi ensimmäisen separaattorin ja on toiminut edelläkävijänä erotustekniikan kehittämisessä jo yli vuosisadan ajan. Jaamme mielellämme kanssasi asiantuntemuksen, jota on kertynyt matkan varrella. Tutustu Separaattoreiden Innovaatiot -sivustoomme, josta saat lisätietoja erotustekniikan kehittymisestä ja siitä, miten Alfa Laval pyrkii jatkuvasti kehittämään tekniikkaa.

hss clara separator innovator640x360