Merco

Alfa Laval on johtava tärkkelysteollisuuden prosessilaitteiden ja prosessilinjojen toimittaja kaikkialla maailmassa. Yli puolet vuosittain tuotetusta tärkkelyksestä kulkee Alfa Laval Merco -separaattoreiden läpi. Erityisesti tärkkelyksen tuotantoa varten kehitetty Merco-separaattori on ihanteellinen yhdistelmä suurta virtauskapasiteettia ja pientä energiankulutusta. Mercon separaattorien tukevaksi tiedetty rakenne takaa pitkän käyttöiän, luotettavan käytettävyyden ja pienet ylläpitokustannukset.

Merco starch separator

Vankan rakenteen ja tehokkuuden yhdistelmä

 • Entistä parempi erotusteho
 • Entistä helpompi kunnossapito ja huolto
 • Helppo asennus
 • Pieni virrankulutus
 • Mahdollisuus vanhempien mallien päivitykseen
Merco on erityisesti tärkkelysteollisuudelle kehitetty suutinsentrifugi, joka on tarkoitettu kiintoaineiden jatkuvaan poistoon. Sentrifugi on varustettu moottorilla, itsepuhdistuvalla siivilällä syöttö-, nopeus- ja tärinäantureille, öljyn lämpötila-antureilla karan laakereille ja moottorikäämitykselle, hydraulisella voimayksiköllä nostolaitteelle, joukolla erikoistyökaluja ja varaosasarjalla.

Suunniteltu täyttämään tärkkelyksen käsittelyvaatimukset

Merco-separaattoreiden valikoima poikkeaa tavallisista monikäyttöisistä suutinsentrifugeista, ja se on kehitetty erityisesti täyttämään tärkkelyksen käsittelyvaatimukset. Niihin liittyy suuria kiintoainekuormia ja jatkuvaa purkausta, minkä lisäksi on vältettävä suuttimien tukkeutuminen.

Merco-suutinsentrifugeja käytetään nyt laajalti tärkkelysteollisuuden prosesseihin, joihin sisältyvät tärkkelyksen ensisijainen separointi, gluteenin sakeuttaminen, jauhovirran sakeuttaminen ja rehujauhon kirkastaminen. Osana tätä sentrifugeja käytetään kiintoaineiden luokitteluun, väkevöintiin ja pesuun sekä suhteellisen korkeita kiintoainepitoisuuksia sisältävien nesteiden kirkastamiseen.

Merco-rakenteen keskeinen ominaisuus on erityinen kierrätysjärjestelmä, jossa kiintoaineet voidaan kierrättää kulhon reunan suuttimiin samalla, kun pesuvettä lisätään. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus tarkoittaa sitä, että käyttäjät voivat säätää tuotantoasetuksia järjestelmän ollessa toiminnassa yksinkertaisesti vaihtelemalla suuttimen lähtöä.

Käyttäjä voi muuttaa jakoa ja pitoisuutta säätämällä alavirran poistoventtiiliä yksinkertaisesti poistoputkessa. Tällöin voidaan ohjata separointiprosessia ainutlaatuisen tehokkaasti määrittämällä tarkalleen, kuinka paljon alavirtausta on poistettava, kuinka paljon kierrätetään takaisin roottoriin ja kuinka paljon pesuvettä lisätään.

Tämä mahdollistaa myös halkaisijaltaan suurten suuttimien käytön. Ne pystyvät käsittelemään raaka-aineen pitoisuuden vaihteluja sekä estävät tukoksia. Tämä puolestaan tekee yksiköstä monipuolisemman ja helpottaa toimenpiteiden vaihtelua yksittäisten syöttövirtausten ominaisuuksien perusteella.

Kahdesta mallista (Merco 32 ja Merco 38) koostuva tuotevalikoimamme kattaa kaikki myllylaitosten kapasiteetit ja liiketoimintatarpeet. 

 

 

Merco 32

Merco32_Product image_640x360.png

Todellinen työhevonen

 • Älykäs muotoilu, jossa on pitkä kara ja ripustettu kulho
 • Tasaisen korkea laatu ja hyvä saanto
 • Patentoitu, virtaa säästävä suutinmalli
 • Pieni varaosien tarve ja pienet kustannukset
 • Kulho on helppo pitää puhtaana

Merco 38

merco_38_640x360.png

Suuritehoinen tärkkelyssentrifugi

 • Kapasiteetin kasvu jopa 30 % 
 • Virrankulutus vähenee jopa 25 %
 • Entistä parempi saanto samalla kapasiteetilla, puhtaampi prosessivesi
 • Kulhon enimmäisnopeus, 50 Hz – 2 950 rpm
 • Asennettu teho – 225/260 kW

 

 

.
merco hero

Merco-mallien käyttökohteet

Yleisiä käyttötarkoituksia: primaarinen tärkkelyksen erotus, gluteenin sakeuttaminen, jauhovirran sakeuttaminen ja rehujauhon kirkastaminen.

.

 

 

Merco H-30:n päivitys malliin Merco 32

Jos omistat vanhemman sukupolven Mercon H-30 -koneen, voit päivittää sen helposti uusimpaan Merco 32 -versioon vaihtamalla kulhon. Sen avulla voit kasvattaa laitoksen kapasiteettia huomattavasti pienemmillä pääomakustannuksilla kuin ostaessasi uuden separaattorin. Uuden kulhon asennus voidaan suorittaa yhden päivän aikana ja pienin asennuskustannuksin.

Merco 32 -kapasiteetin tehostin: vaihda vain Alfa Laval Merco H-30 -roottorikokoonpano ja syöttötulon kokoonpano uuden tuotteen Merco 32 -roottorikokoonpanoon ja syöttötulon kokoonpanoon. Katso tältä videolta, miten helposti tämä voidaan tehdä pienemmällä sijoituksella.

Lataa esite Mercon kapasiteettipäivityksestä