enery marine sepinnovator hero

Energia ja meriteollisuus

Alfa Laval on tarjonnut meriteollisuuteen ja energia-alalle luokkansa johtavaa erotustekniikkaa jo vuosikymmenien ajan. Innovaatiomme takaavat ihanteellisen suorituskyvyn ja energiansäästön sekä pienemmät ympäristövaikutukset, mikä tukee kestävyyttä ja varmistaa säännösten noudattamisen. Kokonaistuloksena on optimointi, jolla varmistetaan paras mahdollinen suorituskyky ja luotettavuus.


.

Energia

Asiakasesimerkki: Alfa Laval

Alfa Lavalin tuotantoyksikkö Eskilstunassa parantaa 40 metallintyöstökoneen tehokkuutta puhdistamalla leikkuunesteet. Nesteet puhdistetaan tehokkaasti integroidun silmukkajärjestelmän erottimen avulla.

Asiakasesimerkki: Outokumpu

Ruostumattoman teräksen maailmanlaajuinen markkinajohtaja Outokumpu pystyi maksimoimaan tuotannon tehokkuuden ja pienentämään samalla hiilijalanjälkeään käyttämällä erilaisia Alfa Laval -laitteita. Uusi toimintatapa tuottaa myös vähemmän romua ja parantaa lopputuotteiden laatua.

Alfa Laval Explore digital tool

Alfa Laval Explore - uusi verkkotyökalu

Alfa Laval lanseeraa uuden, prosessiteollisuudelle tarkoitetun verkkotyökalun, joka auttaa ratkaisemaan separoinnin haasteita ja parantamaan suorituskykyä. Alfa Laval Explore näyttää ja ennustaa separointitehon nopeasti.


.

Meriteollisuus

Alfa Lavalin voiteluöljykäsittely

Voiteluöljy on olennainen osa aluksen toimintoja, ja sillä on tärkeä rooli moottorin tehokkuudessa ja yleisesti koko käyttöiän ajan. Mitä puhtaampana voiteluöljy pidetään, sitä parempaa se on moottorille. Tehokas puhdistus tarkoittaa myös sitä, ettei öljyä tarvitse vaihtaa niin usein, mikä säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä. Alfa Lavalin ihanteellinen ratkaisu varmistaa, että voiteluöljy pysyy puhtaana ja kestää pitempään sekä suojaa moottoria samalla tehokkaasti.

Moottorin suojaus Alfa Laval -separaattoreilla

Polttoaine on laivan suurin yksittäinen käyttökustannus, ja ammattimainen polttoaineen hallinta on välttämätöntä vakavien vikojen välttämiseksi. Kuuntele, kun meriteollisuuden asiantuntijat kertovat, miten Alfa Lavalin separointitekniikka auttaa alentamaan kustannuksia ja vähentämään merellä eteen tulevia riskejä.

Alfa Laval PureNOx: erilaista EGR-vedenkäsittelyä

EGR on aina ollut yksinkertainen, kompakti ja kustannustehokas vaihtoehto, mutta uusimpien PureNOx-kehitysaskelten myötä nämä edut ovat entistäkin suuremmat. PureNOx-järjestelmät on nyt optimoitu polttoaineen rikkipitoisuuden mukaan, joka voi olla vähärikkinen (LS) tai runsasrikkinen (HS).

Alfa Laval PureBilge: Pilssiveden käsittely todellisissa olosuhteissa

Alfa Laval PureBilge on nopea öljyn ja veden keskipakoseparointijärjestelmä (OWS), joka puhdistaa suuria tuotemääriä. Sen ylivoimainen erotusteho perustuu patentoituun XLrator-spiraalituloon, joka estää öljypisaroiden jakautumisen ja ylimääräisten emulsioiden muodostumisen.

Alfa Lavalin itsepuhdistuva sentrifugi (kokonaispurkaus)

Voiteluöljyn sentrifugoinnin avulla voit hävittää jätteen joutumatta ostamaan kertakäyttötuotteita, kuten suodatinpatruunoita. Tämä tekee voiteluöljyn puhdistuksesta kätevämpää, kustannustehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää.

Alfa Lavalin kiintoaineet varastoiva sentrifugi

Voiteluöljyn sentrifugointi käyttää painovoimaa 5 000 kertaa suurempaa keskipakovoimaa tiheydeltään erilaisten hiukkasten erottamiseen ja ohjaa puhdistetun öljyn jatkuvasti takaisin prosessiin. Vesi vapautuu ja saastuttavat kiintoaineet varastoidaan erikseen. Jos prosessit tuottavat vain vähän kiinteää jätettä, se voidaan yleensä poistaa manuaalisesti. Suuremmat jätemäärät puhdistetaan automaattisesti. Voiteluöljyn sentrifugoinnilla voidaan myös käsitellä suuria puhdistettavia määriä ja tilapäisesti suurta veden virtausta.

Entistä pitkäikäisempi ja puhtaampi voiteluöljy Alfa Laval MIB 503 -separaattorilla

Hollantilaisen kalastusaluksen Prins Mauritsin pääinsinööri Auke van Slooten on kaksinkertaistanut päämoottorin voiteluöljyn odotettavissa olevan käyttöiän säästäen 1 400 litraa öljyä vuodessa ja lähes kaksi tuntia puhdistusaikaa viikossa Alfa Laval MIB 503 -separaattorilla.

Alfa Laval -separaattoreiden syntymäpaikka

Vieraile virtuaalisesti Alfa Lavalin tehtaalla Ruotsin Eskilstunassa. Tässä laitoksessa vuosikymmenien kokemus yhdistyy huippuluokan automaatioon. Tuloksena on suuria separaattoreita energia-, elintarvike-, vesi-, biotekniikka- ja lääkesovelluksiin.

Varaosien toimitus kaikkialle maailmaan

Lähetämme varaosia asiakkaille ympäri maailmaa Alfa Lavalin jakelukeskuksesta Tumbasta. Varastossa on 15 000 osaa valmiina toimitettaviksi nopeasti ympäri vuorokauden. Toimitamme sinulle tarvittavat osat juuri silloin, kun tarvitset niitä.


Tutustu innovaatioihimme

Haluatko tietää lisää innovaatioistamme erotustekniikassa? Napsauta alla olevaa linkkiä. Alfa Laval keksi ensimmäisen separaattorin ja on toiminut edelläkävijänä erotustekniikan kehittämisessä jo yli vuosisadan ajan. Jaamme mielellämme kanssasi asiantuntemuksen, jota on kertynyt matkan varrella. Tutustu Separaattoreiden Innovaatiot -sivustoomme, josta saat lisätietoja erotustekniikan kehittymisestä ja siitä, miten Alfa Laval pyrkii jatkuvasti kehittämään tekniikkaa.

Separator Innovator 640x360