Meriteollisuus

Olitpa sitten purjehtimassa laivoilla tai rakentamassa niitä, autamme vastaamaan tämän päivän ja huomisen haasteisiin. Tällä hiilestä irtautumisen ja vaatimustenmukaisuuden aikakaudella ympäristönsuojelu ja liiketoimintasi edistäminen kulkevat käsi kädessä. Luotettavien ratkaisujen, maailmanlaajuisen palvelun ja asiantuntemuksen avulla täytämme yli 100 vuotta sitten antamamme lupauksen. Merellä tai satamassa, laivalla tai verkossa – Alfa Laval on pysyvä kumppanisi.

marine-2020-640x360

Together for sustainable shipping

  • Laaja valikoima hyväksi todettuja meriteollisuuden laitteita, jotka kattavat useimmat kriittiset toiminnot laivalla
  • Tietämystä ja käytännön asiantuntemusta laitteiden sisällyttämiseksi kokonaisiin merenkulkusovelluksiin ja innovatiivisiin ratkaisuihin
  • Yli vuosisadan verran meriteollisuuden huoltoa ja vuosikymmenten työ telakoiden parissa tulevaisuuden kannalta kestävien ratkaisujen tarjoamiseksi

Autamme alusten omistajia ja liikenteenharjoittajia varmistamaan merenkulkulainsäädännön noudattamisen sekä vaatimustenmukaisuutta tukevien teknologioiden avulla että tukemalla siirtymistä uusiin polttoaineisiin, kuten merenkulun biopolttoaineisiin, LNG ja metanoli.

Painotamme luotettavuutta ja helppokäyttöisyyttä tuloksena:

  • Tuottavuuden lisäys
  • Moottorin suojaus
  • Energiatehokkuuden parantaminen ja jätteen minimointi
  • Tulojen kasvattaminen ja elinkaarikustannusten alentaminen

Katso Meriteollisuuden tärkeimpien tuotteiden esite ja löydä tietoa laitteista ja palveluista.

Esittelyssä Alfa Lavalin testaus- ja koulutuskeskus jossa testaamme ideoita, laitteita, sovelluksia ja prosessilinjoja valtamerialuksen mittakaavassa, mutta hallittavuudella ja mukavuudella, joka ei ole mahdollista merellä.

Kestäviä ratkaisuja ja teknologioita

Alfa Lavalilla kestävä kehitys on liiketoiminnan ytimessä, toimien ohjaavana periaatteena, joka muokkaa jokaista päätöstämme.

Tarjoamme ratkaisuja ja palveluita, jotka antavat asiakkaillemme mahdollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, energian säästämiseen ja ympäristömääräysten noudattamiseen. Ratkaisumme helpottavat vähähiilisten ja nollahiilisten polttoaineiden käyttöönottoa ja tukevat siirtymistä hiilivapaisiin teknologioihin ja älykkäisiin toimintoihin.

Tutustu kestävän kehityksen ratkaisuihimme

Napsauta kuvaa tutustuaksesi kaikkiin tuotteisiimme ja palveluihimme, jotka liittyvät alustyyppiisi.
Marine Essentials light_June_2023_high.jpg

Tapaa meidät DanFish tapahtumassa Aalborgissa 10.-12.10.

Alfa Laval on valmis keskustelemaan aluksesi laitteista sekä mahdollisuuksista turvata ja virtaviivaistaa kalastusaluksiasi. Tapaa meidät osastolla H-848, jossa esittelemme kompakteja onboard-ratkaisujamme, jotka voivat paitsi vähentää ympäristövaikutuksia, myös alentaa käyttö- ja ylläpitokustannuksia.

DanFish-vignette-image-finland-2023

Tuoreimmat uutiset

HT-PEM-polttokennojärjestelmän onnistunut testaus metanolilla tasoittaa tietä mittakaavan kasvattamiselle Alfa Lavalin testaus- ja koulutuskeskuksessa

Vuoden 2022 toisella neljänneksellä Alfa Laval käynnisti pienimuotoisen metanolipolttokennojärjestelmän Alfa Lavalin testaus- ja koulutuskeskuksessa. Myönteisten testitulosten perusteella suunnitelmat 200 kW:n asennuksesta ovat vauhdissa. Lopulta se tarjoaa meriteollisuudelle skaalautuvan energianlähteen, johon ei liity polttoa.

Image ALvessel

Alfa Laval esittelee meriteollisuuden ensimmäiset biopolttoaineiden käyttöön valmiit separaattorit

Biopolttoaineet ovat ajankohtainen ja saatavilla oleva polttoainevaihtoehto, joka voi auttaa merenkulkualan asiakkaita vähentämään hiilen määrää. Vaikka biopolttoaineet pienentävät hiilijalanjälkeä, ne asettavat myös uusia toiminnallisia haasteita. Alfa Laval on markkinoiden ensimmäinen yritys, joka vastaa haasteisiin biopolttoaineille optimoiduilla separaattoreilla ja niiden päivityksillä.

Biofuel-ready separator 640x360

Alfa Laval lanseeraa PureBilge Compactin ulottaakseen PureBilge-teknologian edut kaikenkokoisiin aluksiin

PureBilge Compactin avulla Alfa Laval avaa oven sekä pienten että suurten alusten segmenteille, jotta niissä voidaan hyödyntää PureBilge-teknologian etuja pilssiveden käsittelyssä. Kompakti, helposti asennettava ja kustannustehokas ratkaisu, jolla on parannettu ympäristöprofiili, auttaa pieniä ja suuria aluksia saavuttamaan vaatimustenmukaisuus- ja vastuullisuustavoitteet.

Methanol as marine fuel

Shell allekirjoitti Alfa Lavalin kanssa sopimuksen kaasunpolttoyksikön (GCU) kehittämisestä #lehdistötiedote

Shell International Trading and Shipping Company Limited on allekirjoittanut Alfa Lavalin kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan (MOU) uuden kaasupolttoyksikön (GCU) kehittämisestä käytettäväksi nestemäistä vetyä kuljettavissa aluksissa. Projekti tasoittaa tietä turvallisille vedyn merikuljetuksille ja on tärkeä askel kohti maailmanlaajuista hiilidioksidipäästöjen vähentämistä.

WinGD ammonia engine test facility 640x360

Safe Bulkers tilasi lisää Alfa Lavalin PureSOx-pakokaasujärjestelmien jälkiasennuksia

Viime vuosina kreikkalainen laivanvarustaja Safe Bulkers on jälkiasentanut Alfa Lavalin PureSOx-puhdistusjärjestelmät 20 irtolastialukseensa. Yhtiö on juuri asentanut 21. PureSOx-pesurinsa, ja vuoden 2023 alkupuoliskolla on tarkoitus tehdä neljä jälkiasennusta. Järjestelmät suojataan jälleen kattavalla Alfa Laval -huoltosopimuksella.

Alfa Laval FCM Methanol 3rd generation

Alfa Lavalista tulee teknologiakumppani maailman ensimmäiseen hankkeeseen, jossa demonstroidaan hiilidioksidin koko talteenottoprosessia merenkulun isossa mittakaavassa

Alfa Lavalista tulee teknologiakumppani GCMD:n (Global Center for Maritime Decarbonisation), OGCI:n (Oil and Gas Climate Initiative) ja Stena Bulkin käynnistämässä yhteishankkeessa, jossa tutkitaan hiilidioksidin talteenottoa, varastointia ja purkamista aluksissa. Alfa Laval tuo hankkeeseen teknologia- ja insinööriosaamista, joka auttaa ymmärtämään hiilidioksidin talteenottoteknologian käyttöönoton haasteita ja mahdollisuuksia aluksissa. Tämä projekti on jälleen suuri askel Alfa Lavalin matkalla kohti hiilidioksidipäästöjen vähentämistä.

Odfjell Tanker- Photo by  Odfjell

Alfa Laval ja SSAB tukevat alusten hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ensimmäisellä levylämmönvaihtimella, joka on valmistettu fossiilivapaasta teräksestä

Meriteollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi tarvitaan muutoksia sekä aluksissa että niiden ulkopuolella. Osana hiilijalanjäljen pienentämistä laitteiden koko toimitusketjussa Alfa Laval ja SSAB tavoittelevat ensimmäistä levylämmönvaihdinta, joka on valmistettu fossiilivapaasta teräksestä.

Methanol boiler in the TTC 640x360

Alfa Laval ja WinGD tekevät yhteistyötä sveitsiläisen moottorisuunnittelijan metanolipolttoaineratkaisussa

Alfa Laval ja sveitsiläinen moottorisuunnittelija WinGD ovat perustaneet yhteisen ohjelman, jossa Alfa Laval kehittää polttoaineen syöttöjärjestelmää WinGD-metanolimoottoreille. Sopimus allekirjoitettiin 8. syyskuuta SMM-näyttelyssä Saksan Hampurissa.

Alfa Laval AQUA Blue E2 640x360

Optimoitu Alfa Laval Smit LNG -suunnittelu tarjoaa todistettua suorituskykyä uudella joustavuudella ja nopeudella

Alfa Laval on optimoinut Alfa Laval Smit LNG -suojakaasugeneraattorin rakenteen, mikä tuo alan johtavaan ratkaisuun lisää joustavuutta. Modulaarinen rakenne ja valikoima vaihtoehtoja lisäävät valinnanvaraa ja nopeuttavat pääsyä tärkeiden turvalaitteiden luo.

Rio Tinto OceanGlide PR

Lue lisää

.

Turvaa LNG-etu

Etsi ratkaisuja, jotka maksimoivat LNG:n hyödyt polttoaineena.

LNG as fuel 640x360

Yhdistetyt palvelut meriteollisuuden laitteille

Yhdistettävyys aluksen järjestelmiin luo älykkäitä mahdollisuuksia omistuskustannusten pienentämiseen ja mielenrauhaan. Etäkäyttö tarkoittaa vähemmän ja lyhyempiä huoltokäyntejä, mutta myös mahdollisuuksia koko kaluston optimointiin. Tutustu Alfa Lavalin kasvavaan digitaalisten palveluiden valikoimaan ja luo yhteys datan ja arvon välille.

Marine-connect-vignettev2

Alfa Lavalin meriteollisuuden videoita

Valikoima meriteollisuuden laitteitamme toiminnassa eri käyttökohteissa.

Video 640x360