Aurinkolämpöjärjestelmä

Aurinkokeräinten lämmön siirtäminen on ihanteellinen tapa hyödyntää auringon energiaa. Auringon lämpö imeytyy tasaiselle pinnalle ja siirtyy sitten nesteeseen. Nestettä voidaan käyttää käyttöveden lämmittämiseen ja patterilämmitykseen. Lisäksi sitä voidaan käyttää suuren mittakaavan toiminnoissa, kuten kaukolämmityksessä, teollisuuden prosessinesteiden lämmityksessä tai aurinkovoimaloissa.

Solar thermal 640x360

Valitse oikea aurinkolämpökumppani

 • Vuosisadan kokemuksella lämmönsiirrosta ja energiatehokkuudesta Alfa Lavalilla on tuotteet, jotka varmistavat, että järjestelmäsi on mahdollisimman tehokas.
 • Tiivisteellisen levylämmönvaihtimen turvallisen ja luotettavan tiivistyksen ansiosta vesijohtoveden lämmitys ei aiheuta juomaveden saastumisvaaraa.
 • Alfa Laval -lämmönvaihtimen avulla maksimoit käyttöasteen ja pienennät kertymistä johtuvaa likaantumisriskiä.
 • Lämmönvaihtimiemme kolmannen osapuolen myöntämä AHRI-suorituskykysertifiointi takaa, että lämmönsiirtoteho on yhtä hyvä kuin sanomme sen olevan.
 • Alfa Lavalin maailmanlaajuinen huoltoverkosto tarkoittaa, että meillä on ulottuvuus ja vaikutusvalta varmistaaksemme laitteidesi jatkuvan toiminnan.

Trendi aurinkolämpöteollisuudessa

Lämmitysalaa hallitsevat tällä hetkellä fossiiliset polttoaineet, ja uusiutuvilla energialähteillä katetaan alle 20 % maailmanlaajuisesta lämmöntarpeesta. Tämä tarkoittaa, että aurinkoenergialla on valtava kasvupotentiaali lämmönlähteenä.

Kiinnostus aurinkolämpölämmitystä kohtaan on kasvanut tasaisesti viimeisen vuosikymmenen aikana, samoin kuin kumuloitu aurinkolämpökapasiteetti. Tämän kasvavan kiinnostuksen myötä laajamittaiset aurinkolämpöjärjestelmät ovat yleistymässä, ja kaukolämpö on suurin alasektori. Vuoden 2022 lopussa oli toiminnassa 325 laajamittaista aurinkokaukolämpöjärjestelmää, joiden asennettu kapasiteetti oli 1 795 MWth.

Tärkeimmät aurinkolämpöön liittyvät haasteet ovat likaantuminen ja sedimentin kerääntyminen. Alfa Lavalin lämmönvaihtimissa tämä riski vähenee huomattavasti kestävien materiaalien ja turbulentin virtauksen ansiosta. Maailmanlaajuinen huoltoverkostomme voi myös varmistaa, että laitteesi toimivat optimaalisesti mahdollisimman pienillä seisokkeilla.   

RayGen 640x360
Luotettava kumppani Alfa Laval jakaa sitoutumisemme maailmanlaajuiseen siirtymiseen uusiutuvaan energiaan ja on toimittanut ylivoimaista lämmönsiirtotekniikkaa ja asiantuntemusta Carwarpin voimalaitoksellamme.

Richard Payne, toimitusjohtaja, RayGen

Lue lisää

.

Alfa Lavalin aurinkolämpöratkaisut

solar thermal heating

Vesijohtoveden lämmitys

Aurinkovesilämmitysjärjestelmässä pääasiallinen lämmöntuotannon lähde ovat aurinkopaneelit, jotka toimivat aurinkokeräiminä. Koska aurinkoenergian määrä vaihtelee päivän ja vuoden aikana, varana käytetään usein perinteistä kattilaa. Keräimet käyttävät auringonsäteitä siirtonesteen lämmittämiseen, joka on yleensä glykolin ja veden seos. Talvikaudella siirtonesteeseen lisätään glykolia jäätymisen estämiseksi. Siirtoneste virtaa suljetussa piirissä, joka on erotettu vedensyötöstä tiivistetyllä levylämmönvaihtimella. Vesijohtoveden lämmittämisen jälkeen siirtoneste kiertää takaisin aurinkokeräimiin. Alfa Lavalin tiivisteisellä levylämmönvaihtimella varmistat maksimaalisen lämpötehokkuuden ja mielenrauhan, sillä juomaveden saastumisvaaraa ei ole.

Tilojen lämmitys

Aurinkopaneelien muodossa aurinkokeräimiä voidaan käyttää myös tilojen lämmitykseen. Keräimet lämmittävät siirtonestettä auringonsäteiden avulla. Siirtonesteestä tuleva lämpö siirretään sitten toisiopiirin lämmitysnesteeseen käyttämällä tiivistettyä levylämmönvaihdinta. Kuumaa nestettä voidaan käyttää tilan lämmittämiseen lattialämmityksen, lämpöpattereiden tai kuumailmajärjestelmien kautta. Olipa käyttökohde mikä tahansa, Alfa Laval -lämmönvaihtimella saat otettua talteen mahdollisimman paljon lämpöä ja säästät prosessissa sekä energiaa että rahaa.

Laajamittaiset aurinkolämpöratkaisut

Aurinkovoimalat käyttävät aurinkoenergiaa siirtonesteen kuumentamiseen. Lämmitystehon optimoimiseksi järjestelmissä käytetään peilejä, jotka heijastavat ja keskittävät auringon säteilyä. Tämä lämpö on sitten siirrettävä veteen tulistetun höyryn tuottamiseksi. Tehokkain tapa saavuttaa tämä on käyttää tiivistettyä levylämmönvaihdinta. Tulistettua höyryä käytetään sitten turbiinien pyörittämiseen, jolloin mekaaninen energia muunnetaan sähköksi.

.

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

 • Joustavat ratkaisut voidaan mukauttaa tehtävän mukaan, mikä varmistaa korkeimman lämpötehokkuuden
 • Kompakti malli säästää tilaa ja sitä on helppo huoltaa
 • Ratkaisuja likaantumisen, kuormituksen ja korroosion vähentämiseen käyttöajan maksimoimiseksiLisätietoja

Semi_welded_range_640x360.jpg

Puolihitsatut levylämmönvaihtimet

 • Erittäin tehokas ja luotettava teknologia sovelluksiin, jotka voivat aiheuttaa painetta tai lämpötilaväsymistä
 • Taattu pitkä tiivisteen käyttöikä ainutlaatuisen Alfa Laval RefTight™ -tiivistysjärjestelmän ansiosta
 • Luotettava ratkaisu väliaineiden välisen ristikontaminaation estämiseksi

Lisätietoja

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Juotetut levylämmönvaihtimet

 • Kevyt kuparijuotettu rakenne kompaktissa koossa
 • Parempi lämpöhyötysuhde kuin vastaavissa putkilämmönvaihtimissa
 • Joustavat vaihtoehdot sopivat moniin sovelluksiin kaikentyyppisillä väliaineilla/nesteillä
 • Ihanteellinen luonnollisille ja matalan GWP-tason kylmäaineille

Lisätietoja

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Fuusiotekniikalla valmistetut AlfaNova-levylämmönvaihtimet

 • Rakenne kokonaan ruostumattomasta teräksestä
 • Erinomainen korroosionkestävyys aggressiivisilla väliaineilla
 • Estää metallisaasteet juomavedessä ja muissa hygieniasovelluksissa
 • Lämpötehokkuus ja pieni koko


Lisätietoja

Oletko konsultti? Järjestelmäintegraattori?

Oletko konsultti? Katso täältä! Alfa Lavalilla on vuosikymmenten kokemus lämmönvaihdosta ja voimme tarjota asiantuntemustamme nykypäivän lämmitys- ja jäähdytyshaasteiden ratkaisemiseksi. Löydä vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, jotka koskevat kaikkea energiatehokkuudesta luonnollisiin kylmäaineisiin, sekä hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla sinun on helpompi löytää oikea tekniikka sovellukseesi.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-suorituskykysertifioidut lämmönvaihtimet takaavat varman lämpösuorituskyvyn

AHRI-tutkimuslaitoksen (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute) myöntämä sertifiointi on ainoa maailmanlaajuinen kolmannen osapuolen suorittama lämpösuorituskyvyn tarkastus. Tämä antaa riippumattoman varmuuden siitä, että levylämmönvaihtimesi toimii valmistajan julkaisemien luokitusten mukaisesti. Alfa Laval tarjoaa AHRI-sertifioituja tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia, juotettuja levylämmönvaihtimia ja fuusiotekniikalla valmistettuja levylämmönvaihtimia.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Tehokkuutta vuosikymmeniksi

Huonosti toimiva levylämmönvaihdin voi vaikuttaa turvallisuuteen, tuotteen laatuun ja energiakustannuksiin. Vika voi johtaa kalliiseen seisokkiin ja suuriin menetyksiin tuotannossa. Tiivistetyn levylämmönvaihtimen säännöllinen ja ennakoiva huolto säilyttää sen suorituskyvyn ja pitää toiminnan ongelmattomana ja ennustettavana.

Meillä on asiantuntemus auttamaan sekä tämänhetkisissä ongelmissa, tulevaisuuden ongelmien ehkäisyssä että ongelmien ratkaisussa verkossa toimivan vianmääritystyökalumme avulla.

Katso kattavat huoltoratkaisumme

smart heat exchanger sensor 640

Digitalisaatiota energiatehokkuuden puolesta

Älykkäät kaupungit ja digitaalinen älykkyys voivat auttaa kaupunkeja saavuttamaan 70 prosenttia kestävän kehityksen tavoitteistaan. Digitaalisilla palveluilla voi jo nyt olla merkittävä vaikutus kaupunkien lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin, sillä niiden avulla ekologista kestävyyttä saadaan parannettua.

Etävalvonta ja kohdistettu analysointi mahdollistavat toimintojen tarkentamisen ja tehostamisen, hyödyllisen tiedon saamisen päätöksenteon tueksi ja kohdennettujen toimenpiteiden toteuttamisen. Kehittyneempien ja tehokkaampien lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien kehittäminen onnistuu ainoastaan tämän digimurroksen kautta, ja näin voidaan toteuttaa luotettavia ja edullisia lämmitys- ja jäähdytyspalveluita kaupunkialueille sekä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Älykäs lämmönvaihdin

LVI ja kestävät kaupungit

Kaupungeilla on ratkaisevan tärkeä rooli ilmastokriisin torjunnassa, sillä ne kuluttavat yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta. Merkittävä osa kaupunkien energiankulutuksesta käytetään lämmitykseen ja jäähdytykseen, joten energiatehokkuuden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Alfa Lavalilla on lähes sadan vuoden kokemus lämmönsiirrosta ja lämmön talteenotosta, ja yhtiön tavoitteena on tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Valitse meidät energiamurroksen ja kestävän tulevaisuuden kumppaniksi.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Ota meihin yhteyttä

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.

.