Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

Levylämmönvaihtimien kunnostus ja korjaus

Kunnostus – levyt

Kunnostuksella tarkoitetaan tiivisteellisen levylämmönvaihtimen sisällä oleville levyille suoritettavia toimenpiteitä. Alfa Lavalin hyvin varustetuissa huoltokeskuksissa asiantuntijamme käyttävät tiivisteiden ja saostumien irrottamiseen erikoistyökaluja ja -kemikaaleja. Tällä pyritään estämään korroosio ja luomaan ihanteellinen pinta uusien tiivisteiden asettamista varten ilman että asiakkaan tarvitsee käsitellä kemikaaleja tai käsitellä niistä syntyviä jätteitä. Asiantuntijamme tutkivat levylämmönvaihtimet perusteellisesti ja pyrkivät korjaamaan mahdolliset tiiveysongelmat ja vääntymät. Näillä palveluilla varmistetaan, että laitteesi tehokkuus ja suorituskyky pysyvät ihanteellisina.

Täysi kunnostus on aina tarpeen jossakin vaiheessa. Puhdistuspalvelujen käyttö voi kuitenkin pidentää kunnostusvälejä.

Korjaus – runko

Korjauksella tarkoitetaan levylämmönvaihtimen rungolle suoritettavia toimenpiteitä, kuten tarkastuksia, kunnostusta, liitäntöjen vuorausten vaihtamista sekä pulttien tai muiden rungon osien vaihtamista. Vaikka levyjen kunnostuksen on tapahduttava jossakin huoltokeskuksistamme, osa rungon korjauksista voidaan suorittaa paikan päällä. Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja.

  

Kunnostusvaiheet:

1. Tiivisteen poistaminen nestemäisen typen avulla 

Nestemäinen typpi ei vaurioita levyjä toisin kuin paikan päällä käytetyt kaasupolttimet tai pyörivät metalliharjat.

 

2. Kemiallinen puhdistus lämmitetyissä, sekoitettavissa altaissa

Puhdistus lämmitetyissä ja sekoitettavissa kemiallisissa altaissa on parempi tapa puhdistaa levyt kuin paikan päällä käytettävä vedellä suihkuttaminen ja/tai hankaaminen metalliharjoilla.

3. Tiivisteiden kiinnittäminen erityisellä kaksiosaisella epoksiliimalla

Tiivisteemme kiinnitetään levyihin kaksiosaisella epoksiliimalla, minkä jälkeen levyt tiivisteineen asetetaan kovetusalustalle ja paistetaan uunissa puristuksen alaisena 3–5 tunnin ajan. Epoksi soveltuu kiinnitykseen paremmin kuin paikan päällä tiivisteiden uusimiseen käytettävä kumipohjainen kontaktiliima.

4. Levyjen lopputarkastus ja hydrostaattinen testi

Levyt tarkastetaan sen varmistamiseksi, että tiivisteet ovat oikeilla paikoillaan levyillä. Viimeinen vaihe on kaikille levyille suoritettava hydrostaattinen testi, jolla varmistetaan levyjen eheys sekä tiivisteiden tiiviys. Lisäksi järjestämme levyt oikeisiin levypakkoihin, jotta asennusaika paikan päällä olisi mahdollisimman lyhyt.

"Tee se itse" -riskit

Itse suoritettava kunnostus tai vähemmän pätevän palveluntarjoajan käyttäminen voi alkuun säästää aikaa ja kustannuksia, mutta pienet viat voivat jäädä huomaamatta ilman asiantuntemusta, jonka seurauksena myöhemmin voi ilmetä suuriakin ongelmia.

Jos kunnostamisessa käytetään vääriä työkaluja tai osia, levylämmönvaihtimet voivat vahingoittua vakavasti. Raaputtaminen ja kemikaalit voivat vahingoittaa levyjä ja väärin asennetut tiivisteet voivat aiheuttaa vuotoja. Epäasianmukainen kunnostaminen ei ainoastaan vaaranna tuottavuutta, se vaarantaa myös turvallisuuden.

Haluamme auttaa sinua ymmärtämään tähän liittyvät riskit, joten esitämme seuraavassa esimerkkejä levyvioista, joita olemme kohdanneet:

Vuoto

Jos vanhoja liimoja ja tiivisteitä ei poisteta täydellisesti, tiiviys ei ole riittävä. Tämä lisää vuotojen riskiä.

Levyjen tuhoutuminen

Kemiallinen puhdistus edellyttää oikeaa pitoisuutta, lämpötilaa ja puhdistusaikaa. Muussa tapauksessa levyt voivat tuhoutua.

Tuotantotappiot ja turvallisuusriskit

Vääntymiä on vaikea havaita ilman kokemusta ja asianmukaisia työkaluja. Pienetkin viat voivat aiheuttaa tuotantohävikkejä ja turvallisuusriskejä.

Vuodot ja vauriot

Väärät tiivisteet tai huono liimaus voivat aiheuttaa vuotoja. Väärä liima voi jopa tuhota levyn.

Tiivisteiden irtoaminen

Jos usein avattavan tiivisteellisen levylämmönvaihtimen kanssa käytetään tavallista liimaa, tiivisteet voivat irrota. Siinä tapauksessa ne on kiinnitettävä uudelleen avaamisen jälkeen.

Kunnostuspaketit

Alfa Lavalin tiivisteellisten levylämmönvaihtimien kunnostuspalvelut on jaettu kolmeen pakettiin: punaiseen, keltaiseen ja siniseen. Näin voit valita vaihtoehdon, joka vastaa parhaiten ajankäyttöön, budjettiin ja käyttötarkoitukseen liittyviä vaatimuksiasi.

Jokaisesta paketista vastaa ammattitaitoinen huoltoryhmämme. Paketit perustuvat Alfa Lavalin yli 70 vuoden kokemukseen tiivisteellisten levylämmönvaihtimien alalta.

Sininen – yksinkertainen ratkaisu

Alfa Lavalin sininen kunnostuspaketti on nopea puhdistuspalvelu, jota voidaan käyttää silloin, kun tiivisteet ovat ehjät. Sitä käytetään usein väliaikaisena ratkaisuna tukkeutuneille tiivisteellisille levylämmönsiirtimille, joiden kunnostukseen käytetään tavallisesti punaista pakettia.

Paketti sisältää yleistarkastuksen, vesisuihkupuhdistuksen sekä rajoitetusti tiivisteiden huoltoa.

Paketti täydentää muita paketteja, ja se on edullinen tapa parantaa tiivisteellisen levylämmönsiirtimien suorituskykyä.

Keltainen – kun vähemmän on enemmän

Alfa Lavalin keltainen kunnostuspaketti on taloudellisempi vaihtoehto tiivisteellisille levylämmönsiirtimille, joihin kohdistuu käytössä vähemmän rasitusta. Sitä käytetään tavallisesti sellaisten tiivisteellisten levylämmönsiirtimien yhteydessä, joihin ei kohdistu korkeita lämpötiloja tai suurta painetta tai joiden käyttöön ei liity aggressiivisia kemikaaleja eikä voimakasta likaantumista.

Pakettiin sisältyy perusteellinen puhdistus ja tarkastus, mutta ei halkeamien etsintää. Tiivisteet kiinnitetään uudelleen liimattomilla menetelmillä tai yleiseen käyttöön soveltuvalla kumiliimalla. Alfa Laval myöntää takuun kaikille tällä tavalla kunnostetuille levylämmönsiirtimille.

Punainen – raskaaseen käyttöön

Punainen kunnostuspaketti on kattava palveluvaihtoehto levylämmönsiirtimille, jotka ovat raskaassa käytössä. Sitä käytetään tavallisesti sellaisten tiivisteellisten levylämmönsiirtimien yhteydessä, jotka kuuluvat johonkin tärkeään prosessiin tai joiden käyttöön liittyy aggressiivisia kemikaaleja ja voimakasta likaantumista.

Puhdistuksen ja tarkastuksen lisäksi paketti sisältää halkeamien etsinnän ja tiivisteiden uudelleenkiinnittämisen liimattomilla menetelmillä tai käyttämällä lämpöä ja kemikaaleja kestävää liimaa. Alfa Laval myöntää takuun kaikille tällä tavalla kunnostetuille tiivisteellisille levylämmönsiirtimille.

Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja