Lisäarvon saaminen kasviproteiinitehtaasta
Jos sinulla on kasviproteiinitehdas tai suunnittelet uuden rakentamista, saatat hyötyä arvokkaiden kasviproteiinien talteenotosta jätevirroistasi. Ajankohta harkita näitä mahdollisuuksia saattaa olla juuri oikea. Alan ennusteet viittaavat siihen, että kasviperäisten proteiinien markkinat kasvavat noin 6 prosenttia vuodessa 13,4 miljardin euron (16,3 miljardin dollarin) maailmanlaajuiseen markkina-arvoon vuoteen 2025 mennessä.
PVM 2024-09-12Perinteisesti soijapapu on ollut suosittu korkealaatuisen ruokaproteiinin lähteenä. Nykyään, kun väestö kasvaa tasaisesti ja kaupungistuminen voimistuu, painopiste on siirtynyt soijasta muihin mahdollisiin kasvipohjaisiin arvokkaan proteiinin lähteisiin.
Saadaksesi suuremman osuuden kasvavasta kasviperäisen proteiinin markkinoista, katso kuinka käsittelet nykyisiä ja mahdollisesti uusia öljysiemen- ja tärkkelyskasvejasi. Saattaa olla muitakin mahdollisuuksia eristää arvokasta proteiinia uudenlaisista raaka-aineista tai jätevirroista, jotka päätyvät vähäarvoisiksi sivutuotteiksi, kuten jauhoksi eläinten rehua varten.
Esimerkiksi tuore tutkimus osoitti, että auringonkukansiementen jalostuksen jauhomainen sivutuote sisälsi jopa 32 % proteiinia, joka voidaan ottaa talteen käytettäväksi kuluttajien elintarvikkeissa sen sijaan, että sitä käytettäisiin vähäarvoisena rehuna. Spektrin toisella puolella ovat tulevat tärkkelysraaka-aineet, kuten keltaherne, jonka proteiinipitoisuus on noin 25 %. Niitä voidaan käyttää paitsi elintarvikelaatuisen proteiinin, myös elintarvikelaatuisen tärkkelyksen ja kuidun valmistukseen.
Kasviproteiinin tuottajien kannattaa myös tutkia tarkemmin nykyisiä proteiinipohjaisia sivuvirtoja, kuten heraa. Tämä nestevirta sisältää proteiineja, sokereita ja kuituja, jotka voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Esimerkiksi hera on loistava laktoosin, peptidien ja glukoosin lähde.
Öljykasvien, kuten soijapavun, rapsin ja auringonkukansiementen sekä tärkkelyskasvien, mukaan lukien herneen, kikherneen, favapavun ja mungpavun, muuttaminen korkealaatuisiksi proteiineiksi elintarvikkeiden ja rehujen käyttöön vaatii osaamista.
Hyödynnä Alfa Lavalin kattavia, energiatehokkaita ratkaisuja kasvipohjaisiin proteiininkäsittelyjärjestelmiin . Öljykasvien ja tärkkelysproteiinien uuttamisesta, eristämisestä ja puhdistuksesta prosessiveden talteenottoon ja jäteveden käsittelyyn asti löydät järkevän ja kestävän lähestymistavan vastata lihankorvikkeiden kasvavaan maailmanlaajuiseen kysyntään.
Hygieniaa ajatellen suunnitellut Alfa Lavalin prosessilinjat sisältävät hygieenisiä laitteita ja komponentteja. Valikoimaan kuuluu niin pumppuja, venttiileitä, putkia ja liittimiä kuin myös linkoja, nopeita sentrifugeja, höyrystimiä ja kalvomoduuleja. Lisäksi jokainen linja voidaan varustaa räätälöidyllä, täysin automaattisella ja erittäin tehokkaalla CIP puhdistus‑järjestelmällä. Yksinkertaisesti sanottuna Alfa Laval tarjoaa lähes kaiken tarvitsemasi, jotta saat parhaan hyödyn kasviproteiinin raaka-aineistasi.
Ota selvää, kuinka Alfa Laval voi auttaa sinua maksimoimaan arvon kasviproteiiniprosesseistasi ja minimoimaan jätteen tästä.
Laaja valikoima syötävien proteiinien käsittelyyn tarkoitettuja tuotteita
Alfa Lavalilla on laaja valikoima järjestelmiä kasvipohjaisten proteiinien käsittelyyn, keskittyen märkäfraktiointiprosessiin. Tarvitsetpa sitten luotettavia itsenäisiä laitteita integroitaviksi olemassa oleviin linjoihisi tai valmiita räätälöityjä tuotantolinjoja, Alfa Laval toimittaa laitteita ja järjestelmiä öljysiemen- ja tärkkelysproteiinien uuttamiseen, eristämiseen ja konsentroimiseen, mukaan lukien:
- Lietteen valmistus
- Proteiinin uutto, erottelu ja puhdistus
- Pastörointijärjestelmät
- Kuidun ja tärkkelyksen erottelu ja puhdistus
- Sivutuotteiden talteenotto
- Jäteveden käsittely ja veden talteenotto