Alkoholittoman oluen tuottaminen alkuperäisen kaltaisella maulla, rungolla ja aromilla
Osana Smart Drinking ‑aloitetta Asahi Breweries, yksi Japanin johtavista panimoyhtiöistä, päätti luoda oluen, jossa on vain vähän tai ei lainkaan alkoholia. Alfa Lavalin De-alc-moduulin avulla Asahi valmistaa nyt alkoholitonta olutta, joka säilyttää alkuperäisen oluen maun, rungon ja aromin. De-alc vastaa kuluttajien muuttuviin mieltymyksiin poistamalla tehokkaasti alkoholin perusoluesta säilyttäen samalla sen erottuvan luonteen. Sen avulla Asahi voi monipuolistaa tarjontaansa ja laajentaa tuotantoaan vähäalkoholisiin ja alkoholittomiin juomiin ilman suuria pääomasijoituksia.
PVM 2025-04-02
Pysyä nopeasti laajenevien vähäalkoholisten ja alkoholittomien olutmarkkinoiden tahdissa
Johtavana maailmanlaajuisena eri merkkien valmistajana Asahi Group Holdings vastaa kuluttajien kysyntään luomalla tuotteita, jotka edistävät älykkäitä ja vastuullisia juomistapoja. Kun Asahi Breweries alkoi alun perin kehittää vähäalkoholista olutta, suurin osa tällaisista oluista Japanissa valmistettiin käyttämällä fermentoimattomien juomien sekoitustekniikoita.
Asahi Group Holdingsin pääpanimomestari ja yrityksen alkoholinpoistohankkeita valvova projektipäällikkö Jun Kubota selitti, kuinka he tutkivat innovatiivista teknologiaa vastatakseen kuluttajien muuttuviin mieltymyksiin ja valmistaakseen alkoholittoman juoman, jonka maku jäljittelee tavallisen oluen makua.
Japanin panimot ovat vastanneet terveystietoisten kuluttajien alkoholittomien juomien kysyntään.
Jun Kubota, Asahi Group Holdingsin pääpanimomestari
"Markkinoiden kypsyessä Asahi haluaa tarjota asiakkailleen vertaansa vailla olevan alkoholittoman tuotevalikoiman", Kubota selittää.
Huolimatta vähäalkoholisen ja alkoholittoman oluen kasvavasta kysynnästä Japanissa, tarjolla oleva tarjonta ei täytä markkinoiden kysyntää ja asiakkaiden odotuksia maku-, aromi- ja suutuntuman suhteen. Nämä eri ainesosista ilman käymisprosessia valmistetut oluet eivät pysty jäljittelemään perinteisesti valmistetun oluen makuprofiilia.
"Asahi halusi luoda vähäalkoholisen tai alkoholittoman oluen, joka heijastaa tavallisen oluemme makuprofiilia", Kubota selittää. "Silloin törmäsimme Alfa Laval De-alc -moduuliin, joka on merkittävä ero aiemmista yrityksistämme vähentää oluemme alkoholipitoisuutta."
Laadukkaat, täyteläiset alkoholittomat juomat
De-alc-moduuli poistaa tehokkaasti alkoholin oluesta matalassa paineessa ja alhaisessa lämpötilassa käyttämällä yksivaiheista tislauskolonnia. Lyhyillä viipymäajoilla tämä prosessi tuottaa korkealaatuisia, täyteläisiä alkoholittomia juomia.
Alfa Laval hyödynsi laajaa strippausteknologian asiantuntemusta valmistaakseen huippulaatuista vähäalkoholista olutta, jonka alkoholipitoisuus on alle 0,5 %, ja alkoholittomia juomia, joiden alkoholipitoisuus on 0,0 %. Ilman liikkuvia osia toimiva tislauskolonni varmistaa minimaaliset käyttö- ja ylläpitokustannukset.
Alfa Laval De-alc -moduuli on osoittautunut tehokkaaksi Euroopassa ja muissa maissa ympäri maailmaa. Kubota matkusti Tanskaan Alfa Lavalin edustajien kanssa saadakseen ensikäden kokemusta De-alc-moduulista.
"Maistaessani De-alcin tuottamaa alkoholitonta olutta olin vaikuttunut sen korkeasta laadusta", hän huomautti. "Näytteessä oli etsimämme aito oluen maku.

Vähä- ja alkoholittomien juomien valikoiman laajentaminen maailmanlaajuisesti
Uusien teknologioiden käyttöönotto olemassa oleville prosessilinjoille voi olla aikaa vievää, ja siihen voi liittyä johdon päätöksiä, investointinäkökohtia ja integraatiohaasteita. Asahi luotti kuitenkin Alfa Lavalin todistettuun osaamiseen.
"Meillä oli huolenaiheita kaupalliseen tuotantoon laajentamiseen liittyen", Kubota sanoo. "Pitkäaikaisen suhteemme perusteella luotimme kuitenkin Alfa Lavalin integroimaan De-alc-moduulin saumattomasti käsittelylinjoihimme. Kaikki sujui mutkattomasti."
De-alc-moduulin sisällyttäminen tuotantolinjoihin vuonna 2024 auttoi panimoa vastaamaan 0,00-prosenttisen Asahi ZERO ‑oluen kasvavaan kysyntään laajentamalla toimintaansa rajallisesta alueellisesta tuotannosta valtakunnalliseen saatavuuteen.
"Ennakoimme alkoholittoman oluen markkinoiden kasvavan edelleen", Kubota sanoo. "Tuotetarjontamme monipuolistaminen sopeutuaksemme muuttuviin kuluttajien mieltymyksiin ja hyödyntää kasvumahdollisuuksia on liiketoimintamme kannalta olennaista nyt ja tulevaisuudessa."
Asahi on sitoutunut jatkuvaan innovaatioon sisällyttämällä tuotantolinjoihinsa uusia teknologioita, jotka hyödyttävät ihmisiä, ympäristöä ja tuottavuutta.
"De-alc-moduulin integroiminen tuotantolinjoihimme auttaa Asahia saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa, mutta se myös vahvistaa kilpailuetuamme", Kubota huomauttaa.
Investointi vähäalkoholisten juomien markkinoille
Alfa Laval De-alc -moduulit ovat tärkeitä Asahin tuotantolinjoille Fukushiman ja Suitan panimoissa. Vuonna 2021 panimo esitteli Asahi BEERYn Japanin ensimmäisenä vähäalkoholisena juomana, jonka alkoholipitoisuus on 0,5 %. BEERY sai tunnustusta erinomaisista makuistaan, tarjoten aidon oluen maun alhaisesta alkoholipitoisuudestaan huolimatta.
Asahi Group on nyt integroinut De-alc-moduulin eurooppalaisiin tuotantolinjoihinsa Italiassa, Tšekin tasavallassa ja Australiassa, mikä mahdollistaa vähäalkoholisen ja alkoholittoman oluen laaja-alaisemman tuotannon ja jakelun.
Merkittävimmät teknologiat
Alfa Laval De-Alc on innovatiivinen yhdistelmä Alfa Lavalin teknologioita, jotka toimivat yhdessä hyvin integroituna järjestelmänä.
Tämä täysin automatisoitu käyttövalmis moduuli integroituu saumattomasti olemassa oleviin tuotantolinjoihin, jolloin panimot voivat tuottaa vähäalkoholista tai alkoholitonta olutta ilman merkittäviä pääomasijoituksia.