Käsityöläisoluen tuotannon kasvattaminen laadusta ja vastuullisuudesta tinkimättä

Nykypäivän oluenkuluttajat vaativat vaihtelua: enemmän merkkejä, useampia oluttyyppejä ja jännittävämpiä makuja. Tämä on panimoille mahdollisuus, sillä uudet tuotteet ovat usein premium-hintaisia. Se aiheuttaa myös uusia haasteita suuren mittakaavan panimoprosesseihin. Carlsberg on yhtenä maailman johtavista panimokonserneista valmis kohtaamaan nämä haasteet. Joustavan, tehokkaan erotusprosessin avulla yritys voi laajentaa käsityöoluiden tuotantoa – nopeasti, yksinkertaisesti ja laadusta ja mausta tinkimättä.

PVM 2025-04-02

Voitettavat haasteet

Frederician tehtaan kaltaisessa suuressa tuotantokeskuksessa tapahtuva pienpanimointi tuo mukanaan uusia haasteita tuotantoprosessille verrattuna perinteisten tuotteiden, kuten pilsnerin, virtaviivaisempaan tuotantoon:

  • Prosessin ja sen laitteiden on oltava riittävän joustavia, jotta ne pystyvät käsittelemään erilaisia reseptejä ja ainesosia ilman ristikontaminaatiota.
  • Happisyötön on oltava mahdollisimman vähäinen korkeiden laatuvaatimusten täyttämiseksi, mikä varmistaa eri oluiden laadun ja maun.
  • Suodatusta edeltävän erottelun on oltava erittäin tehokasta, jotta suodattimet eivät tukkeudu suuren humala- ja muiden ainesosien määrän vuoksi.

Anders Kokholm, Carlsbergin panimomestari Fredericiassa, kommentoi:

”On haastavaa käsitellä monia uusia tuotteita laitoksessa, joka on suunniteltu enimmäkseen pilsnerin suurtuotantoa varten. Valmistamme nyt useita käsityöläisoluita pienissä erissä, ja avainasemassa on kyky muuttua nopeasti. Ja tietenkään emme voi sallia minkäänlaisen maun siirtymistä oluesta toiseen."

"Tuotantoprosessimme mukauttamiseksi meidän piti löytää sentrifugointiratkaisu, joka pystyisi käsittelemään monien käsityöoluiden suuren humalamäärän varmistaen, että myöhempi suodatus suoritettaisiin tehokkaasti ilman, että jäljelle jääneet ainesosat tukkisivat suodattimia."

Kestävä kehitys painopisteenä

Tehokkaalla erotusprosessilla voi vaikuttaa merkittävästi oluenpanon kestävyyteen. Sentrifugit kuluttavat yleensä huomattavan määrän energiaa. Erotus vaikuttaa myös myöhempään suodatusprosessiin. Tässä tapauksessa tehokas esikirkastus estää suodattimien tukkeutumisen, mikä voi keskeyttää tuotantoprosessin. Alhainen huoltotarve ja tehokas puhdistus auttavat myös vähentämään materiaalien, veden ja kemikaalien kulutusta.

Uusien Alfa Lavalin separaattorien ansiosta sähkönkulutus väheni nopeasti. Käyttöönoton jälkeen seurasimme tarkasti heidän energiankulutustaan varmistaaksemme, että he pitivät lupauksensa sekä Hermetic Design™- että eMotion-ratkaisujen osalta. Olen iloinen voidessani todeta, että heidän meille antamansa luvut pitivät paikkansa. Meidän virtausmäärillämme erottelu kuluttaa nyt noin puolet vähemmän energiaa kuin ennen.

Monissa panimoissa käytetään piimaata hyödyntävää esipinnoitussuodatusta. Vaikka tällä on joitakin etuja, sillä on myös haittoja, erityisesti hävittämisen suhteen. Carlsbergin Frederician tehtaan tiimi investoi kestävämpään kalvosuodatusratkaisuun, joka sisältää 160 suodatinpatruunaa.

Toinen tehokkaan erottimen kestävyysetu on sen vaikutus suodatuslinjoihin. Vähemmän puhdasta olutta johtaisi useammin tapahtuvaan puhdistukseen ja suurempaan energian, veden ja kemikaalien kulutukseen. Jos voimme pidentää kalvosuodattimiemme käyttöikää 25 % ja vähentää huoltotarvetta, säästämme kustannuksissa merkittävästi ja saamme aikaan valtavan parannuksen myös kestävyyden osalta”, Anders Kokholm tiivistää.
quote carlsber for website

Markkinajohtajien arviointi

Carlsberg halusi päivittää erotusprosessinsa vastaamaan uusia tuotantovaatimuksia, joten se kutsui johtavat erotusratkaisujen toimittajat ja arvioi heidän tarjontansa huolellisesti."Puhuimme sekä Alfa Lavalin että GEA:n kanssa, jotka olivat toimittaneet olemassa olevan erotusratkaisumme", Anders Kokholm kertoo.


"Voimme nähdä, että Alfa Laval ominaisuuksineen, kuten UniDisc, tarkka sameudenhallinta ja kierrätyssilmukka, tarjoaisi ratkaisun raskaan humalakuorman käsittelyyn säilyttäen samalla korkean erotuskyvyn ja minimoimalla tuotehäviön."

Carlsbergissa laatu on ensiarvoisen tärkeää. Alfa Lavalin suurinopeuksisten sentrifugien Hermetic Design™ ‑ominaisuus estäisi happivuodon säilyttäen vaativimpienkin juomien laadun ja maun. Ottaen kaiken huomioon, tajusimme, että meillä oli voittaja."

Vahva kumppanuus

Alfa Laval ja Carlsberg ovat tehneet tiivistä yhteistyötä useiden vuosien ajan.

"Tämä projekti Alfa Lavalin kanssa sujui hyvin ensimmäisestä päivästä lähtien", sanoo Anders Kokholm. "He olivat erittäin avoimia keskustelulle ja halusivat oppia ymmärtämään kohtaamiamme ongelmia. Saimme koko asennuksen valmiiksi yhdeksässä päivässä, mikä oli minusta erittäin, erittäin nopeaa. Kyse ei ole vain sentrifugin asettamisesta paikoilleen – sinun on myös valmisteltava ympäristö ja poistettava aiemmat asennukset."

"Alfa Laval on ollut valmiina auttamaan aina tarvittaessa – esimerkiksi laatiessamme ohjelmia niille erilaisille resepteille, joita nyt käytämme. Myös palvelun ympärivuorokautinen käytettävyys käyttöönotosta alkaen on ollut erinomainen asia. He ovat tuoneet ihmiset paikalle, kun olemme tarvinneet apua – ja vieläpä nopeasti."

Anders Kokholm, Brew master at Carlsberg in Fredericia

Anders Kokholm, Carlsbergin panimomestari Fredericiassa

Lisää jännittäviä mahdollisuuksia edessä

Anders Kokholmin loppusanat:

"Voimme nyt nähdä, että asentamamme kaksi separaattoria toimivat hyvin ja kalvojemme käyttöikä kasvaa. Suodattimien liittämisessä sentrifugeihin on ohjaukseen liittyviä mahdollisuuksia, joiden ansiosta voimme saada aikaan entistäkin suuremman virtauksen kalvojen läpi. Tämä lisäisi tuntituotantoa, ainakin tavallisissa pilsner-tuotteissamme, joiden valmistus on edelleen leipälajimme."

"Tämän perusteella voin sanoa, että tuotamme täällä Fredericiassa edelleen luultavasti maailman parasta olutta", Anders Kokholm päättää.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

brew 750

Brew 750

  • Enintään 1 000 hl/h
  • Hermetic Design™ tarkoittaa, että happivuodon riski on käytännössä nolla
  • Pieni virrankulutus
  • Separaattori, jossa on täydellinen liittyvä järjestelmä
  • Kiintoaineiden poisto sameuden perusteella
  • Kapasiteetin säätö tulosameuden perusteella
  • Siemens- tai Allen Bradley -automaatio

Lisätietoja Brew 750:stä

infographic brew
.

Hermetic Design™

Alfa Lavalin Hermetic Design™ parantaa tuotteiden laatua estämällä ilman pääsyn separaattoriin. Sen tiivistetty, alhaalta täytettävä tulo, ontto kara sekä poistoaukot tarjoavat hellävaraisemman käsittelyn, paremman leikkautumiselle herkkiä hiukkasia sisältävän nesteen erottelun, jopa 60 %:n kustannussäästöt sekä korkeamman laadun kuin ylhäältä täytettävät separaattorit.

Lisätietoja

eMotion™

Alfa Laval eMotion™ parantaa hygieniaa, vähentää moottorin kuormitusta ja säästää jopa 75 % energiaa. Alentamalla ilmanpainetta erotinmaljan ja rungon välillä se minimoi kitkaa ja lämpöä, mikä johtaa kevyempään, viileämpään prosessiin, jossa on vähemmän likaantumista, vähemmän tuotteen rasitusta ja vähemmän melua.

Lisätietoja

UniDisc™

Alfa Laval UniDisc™ on uraauurtava kiekkotekniikka, joka parantaa erotuskapasiteettia jopa 30 %. Sen helposti puhdistettava rakenne ja parannettu hygienia tulevat mahdollisiksi pienten levymateriaalista puristettujen välikappaleiden ansiosta, joiden avulla pinoon mahtuu enemmän levyjä. Suurempi pinta-ala ja tukevat pinot optimoivat erotuskyvyn ja virtauskapasiteetin.

Lisätietoja

 

Carlsberg Fredericiassa

Carlsbergin päätuotantolaitos Tanskassa. Toimii ympärivuorokautisesti, normaalisti neljän työntekijän miehityksellä
panimoprosessissa. Vuotuiset tuotantomäärät:
Olut: 3 000 000 hl
Siideri: 3 000 – 4 000 hl
Virvoitusjuomat: 3 000 000 hl

Kestävän erotusjärjestelmän luominen

Piimaata käyttämättömien prosessien lisääntyessä panimoteollisuudessa tehokkaiden erottelujärjestelmien kysyntä kasvaa. Kuuntele, mitä Alfa Lavalin asiantuntijalla on kerrottavanaan tehokkuuden parantamisesta minimoiden samalla panimon käyttöhyödykkeiden kulutuksen.

Lue koko artikkeli

Käsityöläisoluen tuotannon laajentaminen vastaamaan kuluttajien tarpeita

Panimoteollisuus on siirtymässä kohti premium-segmenttejä. Carlsbergin tavoin muidenkin panimoiden on laajennettava tuotantoaan säilyttäen samalla laadun sekä tarjottava oikeat tuotteet kullekin markkinasegmentille. Lue, kuinka sentrifugoinnilla on ratkaiseva rooli näiden uusien markkinoiden vaatimusten täyttämisessä.

Lue koko artikkeli

AL Smart Separator 002

Tutustu käytettyyn teknologiaan 

Tutustu siihen, kuinka Alfa Laval ja Carlsberg Fredericia selvisivät panimon tärkeimmistä haasteista tuottaakseen laajemman valikoiman merkkejä ja makuja laitoksessa, joka alun perin suunniteltiin perinteiselle pilsnerille. Lue lisää panimosentrifugien olennaisesta tekniikasta.

Lisätietoja