Käytä vesi uudelleen ja ota arvoa talteen AlfaFlash ZLD ‑järjestelmällä

Meneillään on siirtyminen luonnonvaroja surutta kuluttavasta maailmasta kiertotalouteen, jossa mikään ei mene hukkaan. Kokonainen uusi teollisuudenala perustuu jätteenä pidettyjen materiaalien kierrättämiseen arvokkaiksi uudelleenkäytettäviksi resursseiksi, joita voidaan käyttää uuteen jalostukseen.

Kierrätys on siirtymässä aikakauteen sekä kierrätettyjen materiaalien määrän että uusien kierrätysteknologioiden kasvun suhteen. Teknologiat, kuten Alfa Lavalin AlfaFlash ZLD -järjestelmä, voivat auttaa monissa kehitteillä olevissa uusissa prosesseissa. Alfa Laval voi olla kehityskumppanisi tukemalla testaus- ja validointityötä uusien kierrätysvirtojen kehittämisessä.

 

 

Cleantech-Recycling-ZLD-final-210303.jpg

cleantech-recycling-intro-img-final.jpg

 

Alfa Laval edistää kierrätyksen kasvua:

 • Laboratorio- ja kenttätestaus tuotteen sopivuuden varmistamiseksi ennen ostamista
 • Veden ja kiintoaineiden talteenotto ja uudelleenkäyttö
 • Kestävät ja pitkäikäiset laitteet
 • Perinpohjainen asiantuntemus haihdutuksesta ja erottelusta edistää uusia kierrätysmahdollisuuksia
 • Joustavat ratkaisut muuttuviin ja kasvaviin tarpeisiisi

Alfa Laval, kehityskumppanisi kierrätyssovelluksissa

Alfa Laval tarjoaa AlfaFlash ZLD ‑järjestelmiä kiteytyksen kemiallisiin kierrätyssilmukoihin (uuttoon) ja paljon muuta. Voimme auttaa sinua kierrätysprosessisi ja kierrätysjätevirtasi kanssa. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä asioista, joissa Alfa Laval voi olla kumppanisi materiaalien kierrätyksessä:

 • Akut
 • Tekstiiliteollisuus
 • Kiinteät jätteet
 • Metallit
 • Muovit

Kierrätysprosesseissa käytetään usein suuria määriä vettä. Tämä vesi tarvitsee käsittelyä, jotta sen voi käyttää uudelleen. Alfa Lavalin AlfaFlash ZLD ‑teknologian avulla suuri osa tästä kierrätysprosessin vedestä voidaan käyttää uudelleen.  Anna Alfa Lavalin asiantuntijoiden näyttää, miten voit muuttaa jätteen arvoksi ja vähentää jätettä samassa prosessissa.

case water ZLD
cleantech recycling intro img final

Paranna kierrätysprosessiasi

Alfa Lavalin AlfaFlash ZLD ‑järjestelmiä voidaan käyttää kierrätysprosessin virtojen väkevöittämiseen ja kiteyttämiseen. Järjestelmämme voidaan esimerkiksi integroida kierrätysprosesseihin arvokkaiden metallien ja mineraalien talteenottoa varten. Uudemmissa sovelluksissa, kuten akkujen kierrätyksessä, näitä aineita voivat olla esimerkiksi litium, nikkeli, koboltti ja mangaani.

Hallitse jätteitäsi ottamalla talteen arvokkaita resursseja, kuten vettä

Monet kierrätysprosessit tuottavat monenlaisia aineksia sisältävää jätevettä, jota on hallittava poistokustannusten vähentämiseksi ja päästörajojen noudattamiseksi. Tämän lisäksi vettä on mahdollisuus kierrättää jätevirrasta takaisin prosessiin ja joskus jopa ottaa talteen arvokkaita sivutuotteita.

Ympäristömääräysten ja alan standardien jatkuvasti lisääntyessä ja muuttuessa laadukasta jätteenkäsittelyä tarvitaan yhä enemmän. AlfaFlash ZLD voi auttaa täyttämään nämä määräykset.

 

water 640x360

Esimerkkejä kierrätysteollisuudenaloista, jotka voivat hyötyä AlfaFlash ZLD:stä 

Akkujen kierrätys

Elektroniikasta sähköajoneuvoihin ja vihreän energian varastointiin akkujen kierrätys on tulevaisuudessa avainasemassa. Alfa Lavalilla on järjestelmiä ja asiantuntemusta kiteyttäjien suunnitteluun erilaisten resurssien talteen ottamiseksi paristoista.

Esimerkkejä:

 • Litiumsulfaatti
 • Litiumhydroksidi
 • Natriumsulfaatti
 • Koboltti
 • Nikkeli

AlfaFlash ZLD ‑järjestelmällä ja keskipakoerotustekniikoilla voi olla keskeinen rooli akkujen kierrätysprosessissa.

Case illustrations 4 (002)
Case illustrations 3

 

Arvokkaiden aineiden kierrätys kiinteästä jätteestä

Uuttoprosessi arvokkaiden materiaalien talteen ottamiseksi kiintoaineista ja lentotuhkasta on yleistymässä. AlfaFlash ZLD ‑järjestelmä voi tukea asiakkaitamme suolan ja tuotteiden rikastamisessa sekä jäteveden käsittelyssä.

Lue lisää testimahdollisuuksistamme 

Testaus voi auttaa todistamaan teknologian toimivuuden tuotteellesi, hankkimaan tietoja optimoitua suunnittelua varten sekä antamaan perehdyttävää koulutusta haihduttamon käytöstä. Katso video ja opi lisää testausmahdollisuuksistamme! 

 

Keskustele asiantuntijan kanssa 

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.