Tyyppi 1

Yleiskäyttöinen lämmönsiirtoratkaisu kahden nesteen prosesseihin, joissa käsitellään likaavia nesteitä. Poikkeuksellisen pienikokoinen ja itsepuhdistuva rakenne tekevät spiraalilämmönvaihtimista erittäin houkuttelevan ja monipuolisen vaihtoehdon myös korkeapaineratkaisuihin ja suurta kapasiteettia edellyttäviin ympäristöihin. Erinomainen valinta ainakin toisen nesteen aiheuttaessa likaantumista itsepuhdistuvan vaikutuksen ansiosta.

Welded spiral heat exchanger

Tehokkain mahdollinen lämmön talteenotto vastavirran avulla

Alfa Laval SHE Type 1 on itsepuhdistuvan tekniikan ansiosta hyvä valinta silloin, kun vähintään toinen neste on prosessia likaava. Kukin neste virtaa jatkuvasti ainoastaan yhdessä kanavassa, joten nestevirtauksen voima työntää mahdolliset likakertymät ja saostumat kanavan läpi ja ulos toisesta päästä. Joissakin tapauksissa Alfa Laval SHE Type 1:tä voidaan käyttää lauhduttimena, esimerkiksi silloin, kun jäähdytykseen käytettävä väliaine on voimakkaasti likaavaa tai kun prosessi edellyttää hyvin tarkkaa lämpötilan säätelyä (vastavirtamenetelmä on lämmönsiirron kannalta tehokkain vaihtoehto).

Alfa Laval SHE Type 1 -mallin pienen koon ansiosta useita suurikokoisia kuori- ja putkilämmönvaihtimia voidaan korvata yhdellä SHE-yksiköllä. Tämä tuo huomattavaa säästöä infrastruktuurin ylläpitoon aiempaa vähemmän huolto- ja puhdistustarpeen ansiosta. Jos tai kun SHE on puhdistettava, kannet voidaan helposti irrottaa ja SHE puhdistaa vesisuihkun avulla.

Käyttökohteet

 • Likaavat nesteet: sisältävät kiinteitä aineita, kuituja, käymisaineita, massaa ja lietettä
 • Neste/neste: esilämmitys, lämmitys, jäähdytys, vaihtotoimet ja lämmön talteenotto

Ominaisuudet ja edut

 • Räätälöity kokoonpano vastaa täsmällisesti asiakkaan tarpeisiin
 • Itsepuhdistuva rakenne vähentää käyttökustannuksia
 • Alhaiset ylläpitokustannukset helppokäyttöisen rakenteen ansiosta
 • Korkea lämmönsiirtotehokkuus, merkittävästi parempi kuin kuori- ja putkimalleissa
 • Ainutlaatuinen kyky käsitellä kahta likaavaa nestettä
 • Jokainen laite on täysin tyhjennettävä
 • Lauhduttimissa ei käytännössä esiinny höyrypuolen painehäviötä
 • Lauhduttimien asennus päällekkäin telineisiin vähentää asennuskustannuksia
 • Yli 40 vuoden suunnittelu- ja laitevalmistuskokemus 

Toiminto

Lämmönvaihdinkohteita, joissa spiraalilämmönvaihtimen rakenteesta on etua, ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Neste/neste-prosessi, jäähdytys tai lämmön talteenotto (kun ainakin toinen neste voi aiheuttaa likaantumista).
 • Spiraalikanavien rakennetta, muotoa ja kokoa voidaan räätälöidä siten, että ne mukautuvat täydellisesti erilaisiin prosessinesteisiin, lämpötehtäviin ja teollisiin sovelluksiin.

Alhaiset asennuskustannukset

Korkeapaineympäristöihin tarkoitetut spiraalilämmönvaihtimet tarvitsevat vain hyvin vähän tilaa asennusta ja puhdistusta varten. Tämän ansiosta yksikkökohtaiset asennuskustannukset ovat pienet muihin lämmönvaihtimiin verrattuna.

Vahva valinta mukautettuihin ratkaisuihin

Korkeapainekäyttöön tarkoitettu spiraalilämmönvaihdin on erittäin monipuolinen tuote. Monet tehtävistä, joihin lämmönvaihtimia käytetään, edellyttävät omaa kanavaa jokaiselle käsiteltävälle nesteelle. Tällöin spiraalilämmönvaihtimen käytöstä on selkeää etua.

Alfa Laval welded spiral heat exchanger flow exploded view
~2616295