ALSHE Cond | Alfa Laval

ALSHE Cond

Vakiomallisen spiraalilämmönvaihtimen rakenne sisältää erittäin tehokkaan itsepuhdistuvan vaikutuksen, mikä auttaa varmistamaan mahdollisimman tehokkaan tuotantoajan. Ratkaisu on täydellinen valinta prosesseihin, joissa käsitellään likaisia aineita.

ALSHE COND 640x360

Itsepuhdistuva

Yksikanavainen rakenne eliminoi ohivirtauksen ja vähentää likaantumista. Kanavaan muodostuva nesteturbulenssi huuhtelee jatkuvasti mahdolliset kertymät ja likajäämät pois niiden muodostuessa. Jos kanava alkaa likaantua, sen poikkileikkaus pienenee, nestevirtauksen nopeus kasvaa ja hankausvaikutus siivoaa tehokkaasti pois likakertymät täsmälleen siinä, mihin ne ovat muodostuneet. 

Pieni tilantarve

Pienen lämmönsiirtopinnan kiedottu sylinterimäinen kokoonpano tekee yksiköstä erittäin pienikokoisen. Pienikokoinen rakenne takaa alhaiset asennuskustannukset.

Helppo käyttää ja huoltaa

Pienikokoisen rakenteen ansiosta prosessipuoli voidaan avata helposti. Tehokas turbulenssivirtaus varmistaa, että jäähdytyspuolen likaantumisvaaran on hyvin pieni. Mikäli puhdistus on tarpeen, jäähdytyspuoli voidaan puhdistaa kemiallisesti – tämä on erittäin tehokas menettelytapa yhden kanavan rakenteen ansiosta.

Käyttökohteet

Alfa Laval ALSHE Cond -spiraalilämmönvaihdinta voidaan käyttää

  • lauhduttimena
  • refluksilauhduttimena
  • uudelleenlämmittimenä
  • kaasunjäähdyttimenä
  • lämmittimenä
    (jopa hyvin suurten höyry- tai kaasuvirtojen kanssa ja/tai sovelluksissa, jotka edellyttävät erittäin alhaista painehäviötä).

Toiminto

ALSHE

Spiraalilämmönvaihdin on pyöreä lämmönvaihdin, jossa on kaksi samankeskistä spiraalikanavaa, yksi kullekin nesteelle. Kaarevat kanavat varmistavat erittäin tehokkaan lämmönsiirtovaikutuksen ja hyvät virtausolosuhteet monille erilaisille nesteille.

Vakiorakenne koostuu spiraalikierteestä, joka on kiedottu kahdesta metallilevystä ja muodostamaa kaksi samankeskistä spiraalivirtauskanavaa. Eri aineet virtaavat kanavissa vastakkaissuuntaisesti keskiosasta kohti reunaa sekä päinvastoin. Prosessikanava on auki yhdellä puolella ja suljettu toisella, kun taas vesikanava on suljettu molemmilta puolilta. Kullakin kanavalla on yksi liitäntä keskellä ja toinen reunalla.

Rakenne on erityisen sopiva käytettäväksi sellaisten likaavien nesteiden kanssa – esimerkiksi kaikenlaisen jäteveden ja lietteen käsittelyyn. Spiraalivirtaus ja jatkuvasti kaartuvat kammiot luovat turbulenssin virtaukseen, mikä aiheuttaa jatkuvan hankauksen. Lämmönsiirtoa tehostavan turbulenssin lisäksi tuloksena on itsepuhdistuva vaikutus, joka huuhtelee pois kaikki likakertymät heti niiden muodostuessa. Tämä auttaa estämään likaantumista ja takaa lyhyet huoltoseisokit.