Contherm Max

Contherm® Max on kaksoisseinämillä varustettu kaapijalämmönvaihdin, joka on tarkoitettu viskositeetiltaan matalien ja keskitasoisten, kiteisten ja kookkaita hiukkasia sisältävien tuotteiden suurikapasiteettiseen tuotantoon. Alfa Lavalin kehittyneen kaksoisseinämärakenteen ansiosta Contherm® Max auttaa parantamaan saantoa ja varmistaa samalla suuren lämpötehokkuuden ja alhaiset kokonaiskustannukset.

Contherm®Max double-wall heat exchanger front

  • Lisää kapasiteettia: kaksoisseinämän tuoma suuri pinta-ala kolminkertaistaa tuotantokapasiteetin tavanomaisiin yksiseinäisiin rakenteisiin verrattuna.
  • Säilytä laatu: hellävarainen käsittely soveltuu leikkautumisherkille tuotteille, joiden hiukkaskoko on enintään 25 mm.
  • Lisää tehokkuutta: yhdellä käyttölaitteella varustettu moottori vähentää energiankulutusta yli 30 %.
  • Helppo huoltaa: Alhaiset pyörimisnopeudet vähentävät huoltotarvetta koko käyttöiän aikana ja samalla huoltokustannuksia.
  • Säästä tilaa: Vaatii vähemmän tilaa pystysuuntaisen rakenteen ansiosta. Toimitetaan koottuna, helppo ottaa käyttöön.

Yksi kaksoisseinämäinen Contherm® Max antaa suuren lämpötehon, joka vastaa suorituskyvyltään  kolmea perinteistä yksiseinämäistä kaapijalämmönvaihdinta. Matalien pyörimisnopeuksien ja pienemmän sisäisen painehäviön ansiosta kaksiseinämäinen Contherm® Max kaapijalämmönvaihtimet käsittelevät prosessituotetta hellävaraisesti, joten tuotteen laatu säilyy hyvänä. Kaikki tämä yhdistettynä merkittävään energia- ja kunnossapitokulujen säästöön auttaa varmistamaan mahdollisimman pienet kokonaiskustannukset. 

Tehosta prosesseja entisestään kaksiseinämäisellä Contherm® Max -lämmönvaihtimella

Katso, miten uusi Contherm® Max -lämmönvaihdin voi kasvattaa kapasiteettia, ja miten kaksiseinämäinen lämmönvaihdinratkaisu tekee tuoteryhmästämme todella ainutlaatuisen.

Kaksiseinämäisen kaapijalämmönvaihtimen toimintaperiaate 

Kaksiseinämäisessä Contherm® Max -kaapijalämmönvaihtimessa tuote tulee sisään alemman tangentiaalisen tuloyhteen kautta ja poistuu lämmönvaihtimen yläosasta. Höyry- tai nestemäinen lämmitys- tai jäähdytysaine kulkeutuu vastavirtaan ylhäältä alas suurella nopeudella, joten tuotteen lämpö siirtyy ihanteellisesti. 

Huolellisesti suunniteltu pyörivä teriin kiinnitetty kaavinasetelma poistaa likaa jatkuvasti sisä- ja ulkoseinämistä. Pyörivän kaavintayksikön nopeutta voidaan säätää tuotteen ja käyttökohteen mukaan, jotta varmistetaan mahdollisimman tehokas kaavinta ja paras laatu. 

Tuotannon päätyttyä tuote voidaan tyhjentää tai poistaa vedellä, jotta hävikki jää vähäiseksi. Lisäksi kaksiseinämäinen Contherm® Max -kaapijalämmönvaihdin voidaan puhdistaa yksinkertaisella CIP-pesulla Alfa Lavalin suositusohjeistusta noudattamalla.

.

Avaintuotteet

Huolto

3.png

Contherm-huoltovalikoima

Valitsemalla Alfa Lavalin huoltokumppaniksi Contherm-kaapijalämmönvaihtimellesi varmistat, että lämmönvaihtimesi toimii aina huipputehokkaasti.

  • Helppo käyttöönotto ja asennus
  • Turvallinen käynnistys
  • Ei odottamattomia seisokkeja
  • Alhaiset kokonaiskustannukset
  • Tehosta prosesseja päivittämällä kaapijalämmönvaihdin

Lisätietoja

Enemmän kuin luulit mahdolliseksi

Kattava Contherm® -tuotevalikoima tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia vaativien tuotteiden jatkuvaan käsittelyyn. Itse asiassa Alfa Laval on nykyään markkinoiden ainoa toimittaja, joka pystyy tarjoamaan luotettavaa lämmönsiirtoa sekä yksi- että kaksiseinämäisten kaapijalämmönvaihdinratkaisujen avulla.

Ymmärrämme, että jokaisen asiakkaan tarpeet ovat erilaisia. Siksi varmistamme, että Contherm®-lämmönvaihtimet räätälöidään käyttötarkoituksiinsa perusteellisesti. Silloin saavutetaan enemmän: lisää kapasiteettia, lisää tehokkuutta ja - mikä tärkeintä - lisää kannattavuutta. Kun kyse on liiketoiminnasta, kuka ei haluaisi enemmän?

Tutustu tarkemmin

Contherm product range

Viscous product

Viskoosiset tuotteet

Contherm®-kaapijalämmönvaihtimien valikoimasta löytyy ratkaisut kaiken tyyppisten haastavien viskoosisten nesteiden jatkuvatoimiseen käsittelyyn. Riippumatta siitä, onko viskoosi matala, keskitasoinen tai erittäin korkea, Contherm® -valikoimasta löytyy oikea ratkaisu. 

Esimerkkejä käyttökohteista ovat: ketsuppi, majoneesi, hummus, suklaapohjaiset levitteet, hedelmäpiiraiden täytteet, kastikkeet, vatkatut/vaahdotetut tuotteet, maapähkinävoi, pizzakastikkeet, vanukkaat, salaatinkastikkeet, salsa- ja taco-täytteet, voileipälevitteet, leipätaikina, koneellisesti eroteltu liha (MDM), gelatiini, munakkaat, vauvanruoka, nougat, vartalovoiteet, shampoot ja lakritsa.

Lämpöherkät tuotteet

Kaapijalämmönvaihtimet ovat ihanteellinen ratkaisu lämpöherkille tuotteille, jotka yleensä likaavat muita lämmönvaihtimia. Kattavan valikoiman ansiosta Alfa Laval voi tukea asiakkaita, joiden lämpöherkät tuotteet ovat haastavia. 

Esimerkkejä käyttökohteista ovat nestemäiset ja vatkatut munatuotteet, lihaemulsiot, hedelmävalmisteet sekä -soseet, kermajuustot ja vehnäproteiinit. 

Heat-sensitive products

Slices of bread and butter

Kiteytyvät tuotteet ja käyttökohteet, joissa esiintyy vaihemuutoshaasteita

Maun, värin ja/tai rakenteen saaminen säilymään on erityisen haastavaa mahdollisesti kiteytyvien tuotteiden valmistajille. Teemme yhteistyötä yrityksesi kanssa, jotta löydät parhaan mahdollisen Contherm®-ratkaisun tuotantoasi varten. 

Esimerkkejä käyttökohteista ovat kahvi- ja teeuutteet, kuorrutteet, sokerikonsentraatit, margariini, tiivisteet, levitteet, gelatiiniliemi, laardi, fondant-täyte, keksikreemit, liuottimet, rasvahapot, vaseliini, olut ja viini. 

Hiukkasia sisältävät tuotteet

Contherm®-lämmönvaihtimet tehdään täyttämään käyttökohteen asettamat vaatimukset. Jos käsitellään tuotteita suurilla tai pienillä hiukkasilla tai niiden yhdistelmillä, tai jos hiukkasmaisten ja muiden tuotteiden välillä vaihdellaan, Contherm® voidaan mukauttaa täyttämään vaatimukset. 

Esimerkkejä käyttökohteista ovat liha, broilerinlihapalat, kalajauho, lemmikkieläinten ruoka, hillot ja säilykkeet, hedelmäjogurtti, erilaiset hedelmävalmisteet, riisivanukas ja vihannespalat. 

Products with particulate matter - nachos and salsa

Sticky gelatinous product

Tahmeat tuotteet

Monien lämmönvaihtimien kyky käsitellä tahmeita prosessinesteitä on rajoitettu. Contherm® selviytyy niistäkin. Contherm®-kaavinlämmönvaihtimet pystyvät käsittelemään yhtä hyvin niin lievästi tahmeita kuin erittäin tahmeitakin tuotteita elintarvikkeista kauneudenhoitotuotteisiin. 

Esimerkkejä käyttökohteista ovat: makeiset, juustokastikkeet, lesitiini, tuorejuustot, leivokset, hiivauutteet, kumit, gelatiini, ripsiväri, hammastahna ja tärkkelysliuokset. 

.

Ota meihin yhteyttä

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.