MBR maintenance 1200x400

Minimal MBR maintenance

Alfa Laval’s MBR membrane modules have the lowest maintenance requirements on the market, both in terms of cleaning and equipment service.

Alfa Laval MBR natural efficiency

Puhdistaminen

Puhdistustarve jää erittäin vähäiseksi erittäin matalan kalvojen välisen paineen ja huokosten likaantumattomuuden vuoksi. Normaalikäytössä riittää 2 minuutin tauko 10 minuutin välein, jolloin lika poistetaan pinnalta ilman avulla.

Säännöllistä vastavirtaushuuhtelua tai kemiallisesti tehostettua huuhtelua ei tarvita. 1-2 tuntia kestävä CIP-puhdistus 2 - 3 kuukauden välein riittää. Aika säästyy runsaasti verrattuna muihin MBR-järjestelmiin.

Pitkät CIP-puhdistusten väliset ajat vähentävät kalvojen kulumista ja kemikaalien tarvetta.

Laitteistopalvelu

MBR-järjestelmämme tunnetaan helppokäyttöisyydestä ja vähäisestä huollon tarpeesta. Kaikki kunnossapito kohdistuu säiliön kalvomoduuleihin. Moduuleita ei tarvitse koskaan poistaa säiliöstä niiden käyttöiän aikana.

Koska Alfa Lavalin MBR-kalvot toimivat painovoiman ja ilmastimen avulla, ei tarvita vesi- tai lietepumppuja, jotka tarvitsevat huoltoa. Ainoastaan ​​venttiilit, CIP-pumppu ja ilmapuhallin tarvitsevat huoltoa satunnaisesti.

Jos moduuliin kalvot on vaihdettava niiden käyttöiän päätyttyä, huomaat, että uusi QuickSwap-rakenne helpottaa tätä työtä suuresti. Kaikki moduulin sisältämät kalvot on asennettu kasettiin. Laske nesteen tasoa säiliössä ja vaihda koko kalvokasetti.

Lue lisää QuickSwapista täällä

Moduulirakenteen ansiosta säiliön reunan kohdalla tarvitaan korkeutta vain 1,3 metriä, jotta moduulit voidaan nostaa paikalleen asennuksen aikana. Tästä on hyötyä, jos MBR-laitos on sisätiloissa ja tilaa on rajoitetusti.

extending performance service man cogwheels 373x427

Performance Agreements

With an Alfa Laval Performance Agreement, you have guaranteed performance and the full support of our team of MBR experts. Learn more about our Performance Agreements on our Partnership page. 

Extending performance

A year in the life of an Alfa Laval MBR

diagram jan dec[1]

Download