about us banner 1200x400

Alfa Laval lyhyesti – keitä olemme ja mitä teemme

Alfa Laval on maailman johtava ensiluokkaisten tuotteiden toimittaja lämmönsiirron, erottelun ja virtaustekniikan aloilla. Näiden pohjalta Alfa Laval pyrkii parantamaan asiakkaidensa tuottavuutta ja kilpailukykyä eri aloilla kaikkialla maailmassa. Tunnistamme heidän haasteensa ja toimitamme kestävän kehityksen mukaisia tuotteita ja ratkaisuja, jotka vastaavat heidän vaatimuksiaan – pääasiassa energia-, ympäristö-, elintarvike- ja meriteollisuudessa.

Toimialat ja teknologiat, joiden parissa työskentelemme

Alfa Lavalin ratkaisuilla on vaikutuksia jokapäiväiseen elämään. Lue lisää tuotteidemme toiminnasta ja niiden käytöstä eri toimialoilla ympäri maailmaa.

Meidän kantamme kestävään kehitykseen

Alfa Lavalilta löytyy ratkaisuja. Katso, miten etenemme päästöjen nettonollatasoa kohti.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Alfa Laval edistää 15:tä YK:n 17:stä kestävän kehityksen tavoitteesta.

Kolme teknologiaa

Ydinteknologiaamme käytetään eri alueilla ja sovelluksissa.

 

Tehdään maailmastamme parempi paikka joka päivä

Ratkaisujen tarjoaminen energia-, ympäristö-, elintarvike- ja meriteollisuudessa

 

Tavoitteemme

Tavoitteemme on tuottaa menestystä asiakkaillemme, ihmisille ja planeetalle. Koska olemme sitoutuneet erinomaiseen asiakaspalveluun, inspiroivaan ja osallistavaan työpaikkaan sekä kestävään kehitykseen.

Asiakas etusijalla

Innovatiivisilla ratkaisuillamme autamme toimialoja puhdistamaan, jalostamaan ja kierrättämään materiaaleja. Olemme sitoutuneet optimoimaan asiakkaidemme prosesseja, luomaan vastuullista kasvua ja edistämään kehitystä. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin – tuemme heitä aina kaikin tavoin saavuttamaan tavoitteensa liiketoiminnassa ja kestävässä kehityksessä.

Työntekijöiden voimaannuttaminen

Yrityskulttuurimme on avoin, kannustava ja epävirallinen. Siten syntyy ympäristö, jossa työntekijämme voivat kehittää kykyjään ja menestyä ammattilaisina. Antamalla vastuuta ja osoittamalla luottamusta annamme heille mahdollisuuden kasvaa tehtävässään. Pyrimme määrätietoisesti houkuttelemaan ja pitämään alan innovatiivisimmat ja uteliaimmat työntekijät sekä kehittämään heitä.

Tehdään maailmastamme parempi paikka, joka päivä

Teknologiamme edistävät luonnonvarojen vastuullista käyttöä. Pyrimme jatkuvasti vähentämään useimpien teollisuusprosessien ympäristövaikutuksia parantamalla energiatehokkuutta ja lämmön talteenottoa, parantamalla vedenkäsittelyä ja vähentämällä päästöjä. Maalla ja merellä. Advancing better™ on avain kaikkeen.

what_icon.jpg MITÄ? Alfa Laval on maailman johtava kolmen avaintekniologian toimittaja

LÄMMÖNSIIRTO ꟷ Alfa Lavalin lämmönvaihtimet siirtävät lämpöä tai jäähdytystä esimerkiksi nesteestä toiseen. Ne kierrättävät lämpöä, optimoivat asiakkaiden energiankulutuksen sekä vähentävät kustannuksia ja ympäristövaikutuksia.

brazed heat exchanger close-up 640x360

EROTTELU ꟷ Tekniikkaa käytetään nesteiden erottamiseen muista nesteistä ja kiinteiden hiukkasten erottamiseen nesteistä ja kaasuista. Tarjonta sisältää erottimet, dekantterilingot, suodattimet, siivilät ja kalvot.

disc stack separator close-up 640x360

VIRTAUSTEKNIIKKA ꟷ Toimitamme pumppuja, venttiileitä, säiliöiden puhdistuslaitteita ja asennusmateriaaleja elintarvike- ja lääketeollisuudelle sekä pumppujärjestelmiä merenkulkuun ja offshore-markkinoille.

unique SSV valves close-up 640x360

for_whom_icon.jpg MINNE? Yrityksen tuotteita tarvitaan useimmilla toimialoilla

Monilla toimialoilla on tarve lämmittää, jäähdyttää, kuljettaa ja erottaa. Alfa Laval voi auttaa melkein mitä tahansa alaa: elintarvikkeet, energia, ympäristö, tekninen suunnittelu, lääkkeet, jalostamot ja petrokemia. Asiakkaat tavoitetaan kolmen myyntidivisioonan kautta: Energy, Food & Water ja Marine.

how_icon.jpgMITEN? Ne tuotetaan ja jaetaan yhteisen toimitusketjun kautta

Operations-divisioona vastaa konsernin tuotantoon liittyvistä hankinnoista, valmistuksesta, jakelusta ja logistiikasta maailmanlaajuisesti. Toisin sanoen Operations varmistaa, että kaikki kolmen divisioonan myymät tuotteet lämmönvaihtimista ja erottimista pumppuihin, venttiileihin ja kalvoihin valmistetaan ja toimitetaan asiakkaalle annettujen lupausten mukaisesti.

where_icon.jpgMISSÄ? Uutta myyntiä yli 100 maassa, jälkimarkkinatarjontaa yli 160 maassa

Uusi myynti

Alfa Lavalin tuotteita, järjestelmiä ja palveluita myydään yli 100 maassa. Noin puolet myynnistä tulee suoraan kolmesta divisioonasta ja loput kanavien, kuten järjestelmärakentajien, ulkopuolisten urakoitsijoiden, jälleenmyyjien, agenttien ja jakelijoiden kautta.

Huolto ja varaosat

Alfa Lavalilla on yli 100 huoltokeskusta, jotka toimittavat palveluita yli 160 maahan. Tämä tarkoittaa, että Alfa Laval on lähellä asiakkaitaan, valmiina auttamaan heti kun tarvitaan.

Haluatko tietää lisää? 

Alfa Lavalin vuosikertomus ja kestävän kehityksen raportti

annual_report_thumbnail2022.jpgUusimmasta vuosikertomuksestamme voit lukea kuluneesta vuodesta, liiketoimintaamme ohjaavista suuntauksista ja asiakkaidemme toimialoista. Se myös antaa sinulle paremman käsityksen työntekijöistämme, tuotteistamme ja palveluistamme sekä siitä, miten innovaatio ja kestävä kehitys ovat tärkeä osa kaikkea toimintaamme.

Tänä vuonna olemme sisällyttäneet kestävän kehityksen raportin vuosikertomukseemme.

Vuosikertomus ja kestävän kehityksen raportti 2022