Chemical recovery

Tehdasprosessien arvokkaiden kemikaalien ja sivutuotteiden talteenotto on helppo ja suoraviivainen tapa parantaa tehtaan kannattavuutta. Alfa Laval tarjoaa laajan valikoiman erotuslaitteita juuri tätä varten.

Pump power plant 640x360

Arvokkaiden kemikaalien ja
sivutuotteiden talteenotto

Paperituotannon maailmanlaajuinen väheneminen pakottaa sellutehtaita leikkaamaan kustannuksia ja etsimään uusia tulonlähteitä. Kemiallinen talteenotto ja sivutuotteiden uuttaminen ovat näissä toimissa avainasemassa. Arvoaineiden erottaminen prosessivirroista edelleenmyyntiä tai uudelleenkäyttöä varten on järkevä tapa parantaa kannattavuutta.

Arvokkaiden kemikaalien jatkuva energiatehokas talteenotto

Arvokkaiden aineiden talteenotto prosessivirroista vaatii energiaa, resursseja ja tehtaan lattiatilaa. Mieti, mitä toiminnan kokonaiskustannusten vähentäminen voisi tehdä tehtaallesi. Alfa Lavalin dekantterisentrifugit tekevät juuri tämän.

Hyvä esimerkki on lietteen, kuten viherlipeäsakan, vedenpoistoprosessi. Alfa Lavalin dekantterisentrifugit ovat älykäs vaihtoehto tavanomaisille pyöriville tyhjiösuodattimille. Ne kuluttavat paljon vähemmän energiaa, vievät 80 % vähemmän lattiatilaa, eivätkä ne vaadi lisäkalkkia tai monimutkaisia apulaitteita, kuten tyhjiöpumppuja ja esipinnoitusjärjestelmiä. Lisäksi erittäin luotettavat automaattiset dekantterit toimivat jatkuvasti ja muuttavat prosessijätevirrat helposti hävitettäväksi kuivaksi massaksi. Tämä vähentää merkittävästi hävityskuluja ja tehostaa kemikaalien talteenottoa.

Prosessin yleiskatsaus

Chemical recovery - process overview

Edut

  • Hyvä kemikaalien talteenotto
  • Pienentyneet asennus-, käyttö- ja ylläpitokustannukset
  • Alhaiset lietteen hävityskustannukset

Uusia tulonlähteitä sivutuotteista

Lisää kannattavuutta uuttamalla ja myymällä erittäin puhtaita kemiallisia sivutuotteita hyväksi todettujen Alfa Lavalin erotustekniikoiden avulla. Alfa Lavalin ratkaisuilla voit erottaa nämä arvokkaat kemialliset yhdisteet tehdasprosessin jätevirroista:

Tärpätti – Alfa Lavalin erittäin tehokkaiden lauhduttimien avulla voit poistaa tärpättiä keittimen savuista minimaalisella jäähdytysveden määrällä.

Ligniini – Kalvosuodattimillamme voit erottaa ligniiniä mustalipeästä pienin käyttökustannuksin.

Hemiselluloosa ja nanoselluloosa – Hemiselluloosan ja nanoselluloosan laadukas talteenotto on helppoa ja kustannustehokasta Alfa Lavalin kalvosuodattimilla.

Lignosulfonaatti – Automatisoidut kalvosuodatusratkaisumme tarjoavat edullisen menetelmän myös lignosulfonaatin talteenottamiseksi sufiittijätelipeästä.

Viherlipeäsakan vedenpoisto

Green liquor dregs dewateringSödra Cell on yksi maailman johtavista sellun valmistajista. Lue, kuinka he vähentävät viherlipeäsakan kemikaalihäviöitä Alfa Lavalin dekantterilingolla.

Lue asiakastarina

Alfa Lavalin kokemus ratkaisee

Alfa Laval Experience makes the differenceBIOTECH Paskov valmistaa sulfiittijätelipeästä uutettua lignosulfonaattia, jota käyttävät rakennusteollisuus, metalliteollisuus sekä paperi- ja kartonkivalmistajat. Alfa Laval on toimittanut levykalvomoduuleja.

Lue asiakastarina