Painolastivesien käsittelyjärjestelmän valitseminen

Lue 11-kohdan valintaopas, joka auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan järjestelmän.

1. Onko valitsemallasi järjestelmällä sekä IMO:n että Yhdysvaltojen rannikkovartioston tyyppihyväksyntä?

Äskettäin ratifioidun kansainvälisen painolastivesiä koskevan (BWM) yleissopimuksen noudattaminen on välttämätöntä. On myös tärkeää tarkistaa viimeaikainen IMO-tyyppihyväksyntätodistus.

Järjestelmien arviointi on kehittynyt siitä saakka kun BWM-yleissopimus hyväksyttiin vuonna 2004. Hyväksyttyjen kolmansien tahojen antamat sertifikaatit antavat nyt tarkempia tietoja testauksesta sekä järjestelmän toimintarajoituksista, suolapitoisuudesta, lämpötilasta ja UV-läpäisevyydestä.

Ole tietoinen kansallisista ja alueellisista määräyksistä. Yhdysvaltojen vesillä purkautuakseen aluksen painolastiveden käsittelyjärjestelmällä on oltava USCG:n tyyppihyväksyntä

USCG-lainsäädännön noudattaminen lisää aluksen jälleenmyyntiarvoa. Ilman sitä ostajat, jotka haluavat toimia näillä avainmarkkinoilla, eivät todennäköisesti halua investoida.

Tutustu kaikkiin tyyppihyväksyntöihin valtuutetun kolmannen osapuolen antamien todistusten avulla, jotta varmistettaisiin parempi voimassaolo ja suurempi avoimuus.

2. Perustuuko sertifioiminen luonnossa esiintyviä organismeja sisältävän veden käyttämiseen?

Valtuutettujen kolmansien osapuolten antamat tyyppihyväksyntätodistukset takaavat valvotun testausympäristön ja realistiset testausolosuhteet.

Esimerkiksi veden pinnan lähellä elävät organismit kestävät paremmin UV-valoa, ja niitä käsitellään parhaiten keskipaine-UV-valaisimilla.

Käyttämällä testien aikana valittujen ja viljeltyjen organismien tasaista seosta, tulokset voivat osoittaa, että ne on poistettu. Tämä ei vastaa todellisia tilanteita, joissa vesi ei ole säänneltyä ja organismit ovat sitkeämpiä ja monipuolisempia.

Vakavat toimittajat ymmärtävät noudattamatta jättämisen todelliset seuraukset. He valitsevat kestävän UV-tekniikan, hakevat kolmannen osapuolen läpinäkyvyyttä ja tekevät aktiivisesti järjestelmäänsä stressitestejä joustavuuden varmistamiseksi.

On käytettävä luonnonvettä, jossa ei ole viljeltyjä organismeja, kuten monisukasmatoja, rataseläimiä ja katkarapuja, sekä mieluiten hankalissa olosuhteissa, kuten silloin kun esiintyy leväkukintoja.

3. Onko järjestelmäsi suunniteltu erityisesti merenkulkukäyttöön?

Yllättäen useimmat painolastiveden käsittelyjärjestelmät perustuvat maalla tapahtuvaan juomaveden käsittelyyn. Sen sijaan, että niitä olisi kehitetty tarkoitusta varten, niiden tekniikka on mukautettu vastaamaan meriympäristön tarpeita.

Maapohjaiset UV-käsittelyjärjestelmät käsittelevät yksinkertaisia ​​vesiympäristöjä ja muita puhdistusprosesseja ennen käsittelyn alkua

Painovesiratkaisut kohtaavat vaikeita organismeja, epätasaista vedenlaatua, korkeampia lämpötiloja ja pitkiä pysähdysaikoja suolavesi sisällään. Ainoastaan ​​meriolosuhteisiin suunniteltu järjestelmä on asianmukaisesti varustettu näihin haasteisiin.

4. Kestävätkö järjestelmäsi tärkeimmät komponentit meriveden aiheuttamaa korroosiota?

Monien painolastivesien käsittelyjärjestelmien keskeiset komponentit valmistetaan heikkolaatuisemmista materiaaleista, kuten 316L-teräksestä. Vaikka 316L onkin yleinen tekninen materiaali, se syöpyy joutuessaan kosketukseen meriveden kanssa.

316L-teräksinen UV-käsittelyreaktori, joka on täynnä merivettä koko käsittelyprosessin ajan voi syöpyä ja se pitää vaihtaa jo viidessä vuodessa.

254 SMO ja AL6-XN super-austeniittinen ruostumaton teräs kestää meriveden korroosiota. Näistä materiaaleista valmistetut avainkomponentit kestävät kauemmin. AL6-XN:stä valmistetut UV-reaktorit voivat kestää jopa 20 vuotta tai enemmän.

5. Hyödyntääkö valitsemasi järjestelmä tuotettua UV-valoa mahdollisimman tehokkaasti?

Jotta UV-käsittely olisi biologisesti tehokasta ja energiatehokasta, valaisimien UV-valon on saavutettava kohdennetut organismit.

Reaktorin sisäisen rakenteen tulisi jakaa voimakasta UV-valoa tasaisesti ja aiheuttaa suuria turbulensseja sen kautta kulkevassa vedessä sen varmistamiseksi, että väkevöity annos pääsee kaikkiin organismeihin.

Sameat vedet, joiden UV-läpäisykyky on alhaisempi, vaativat tehokkaampia toimenpiteitä. Erityisesti suunnitellut synteettisen kvartsilampun kannattimet tukevat laajemman aallonpituusalueen siirtoa ja tarjoavat enemmän UV-valoa desinfiointia varten. Kaikki luotettavat järjestelmät tarvitsevat tämän ominaisuuden.

6. Onko järjestelmäsi virranhallinta tehokas?

Sekä biologinen desinfiointi että energiatehokkuus ovat avainasemassa virranhallinnassa. Vaatimuksenmukaisuuden varmistamiseksi painolastiveden käsittelyjärjestelmän tulee kuluttaa mahdollisimman vähän virtaa.

Vaikeiden skenaarioiden, kuten alhaisen UV-läpäisevyyden käsittelemiseksi, ne tarvitsevat myös tehoa varaukseen ilman, että haittaavat aluksen toimintaa. Vahingoittuneet toiminnot voivat vähentää painolastiveden virtausnopeutta tai jopa estää pääsyn näihin vesiin.

7. Onko järjestelmässäsi automaattinen puhdistusjakso (CIP)?

Ilman säännöllistä puhdistusta, kalsiumkarbonaattikertymiä ja metalli-ioneja kerääntyy UV-lamppujen kvartsiholkkeihin. Tämä estää osan UV-valosta ja heikentää käsittelyä.

Mekaaninen pyyhkiminen on vaihtoehto CIP:lle, mutta pyyhkimet eivät estä metalli-ionien kertymistä, joten ne on poistettava pH-arvoltaan matalalla nesteellä ja erillisessä prosessissa. Pyyhintä ei puhdista UV-anturia, joka mittaa UV-läpäisevyyttä ja säätelee virrankulutusta, mikä voi johtaa liialliseen virrankulutukseen ja alhaiseen suorituskykyyn.

Mikä tahansa mekaaninen ja manuaalinen puhdistus aiheuttaa hihnaan naarmuja, mikä heikentää käsittelyn suorituskykyä.

Testit osoittavat, että CIP auttaa ylläpitämään painolastiveden biologista desinfiointitehokkuutta. UV-pohjaisessa järjestelmässä vaikutukset näkyvät jo yhden puhdistuskerran jälkeen.

8. Onko käytettävissä kattava seuranta ja turvatoimintoja?

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää aluksella. UV-pohjaiset järjestelmät ovat turvallisempia kuin kemikaaleihin perustuvat järjestelmät, mutta minkä tahansa järjestelmän on asetettava turvallisuus ensimmäiseksi estääkseen laitteiden vakavan vaurioitumisen.

Alfa Laval PureBallast 3:ssä on lämpötila- ja tasoanturit, jotka ohittavat PLC:n, joten myös PLC-toimintahäiriöiden tapauksessa signaalit eivät mene hukkaan. Ohjauspaneeli tarkkailee pääkomponentteja, antaa palautetta venttiilipaikkojen näyttämiseksi ja on ohjelmoitu pysähtymään ylikuumenemisen tai alhaisen veden tason vuoksi. Mitä tahansa meneekin pieleen, ihmiset ja laitteet ovat turvassa.

9. Onko painovesiratkaisusi automaattinen ja helppokäyttöinen?

Samalla, kun aluksella olevien järjestelmien määrä ja monimutkaisuus lisääntyy, miehistön saatavuus ja osaaminen ei. Tämä tekee automaattisesta toiminnasta välttämättömän painovesilaitteellesi.

Yhden painikkeen käynnistys ja pysäytys ilman tarvetta manuaaliseen toimenpiteeseen käytön aikana säästää aikaa ja mahdollistaa välittömän sulkemisen tarvittaessa.

Helppokäyttöinen graafinen käyttöliittymä tarjoaa selkeän yleiskuvan, jonka ansiosta miehistö voi tehdä tietoon perustuvia päätöksiä nopeasti. Ja graafinen viestintä tekstin sijasta auttaa kansainvälisiä miehistöjä ympäri maailmaa käyttämään paneelia, ja vähentää ihmisen tekemiä virheitä.
Ohjausjärjestelmä, joka pystyy toimimaan itsenäisesti tai integroitumaan aluksen valvontajärjestelmään, lisää joustavuutta.

Varmista, että järjestelmäsi voi toimittaa näihin pisteisiin.

10. Onko järjestelmäsi toimittaja osoittautunut kyvykkääksi?

Painolastiveden käsittelyjärjestelmän asentaminen on monimutkaista, erityisesti jälkiasennusvaihtoehdoissa. Monia toimittajia ja alihankkijoita on mukana ja kokemattomuudesta tai huonosta johtamisesta johtuvat viivästykset voivat tulla erittäin kalliiksi.

BWM-yleissopimuksen ratifiointi tarkoittaa, että kaikkien alusten on asennettava painolastivesijärjestelmä muutamassa vuodessa; tuhannet alukset kilpailevat rajallisista resursseista.

Luotettava toimittaja kykenee osoittamaan kykynsä toimittaa ajoissa, työskennellä monien toimittajien kanssa ja saada positiivisen näytön asennuksista. Yhtä tärkeää kuin uuden sukupolven asennus on todistettu osaaminen jälkiasennuksessa, joka on monimutkaisempaa ja haastavampaa.

Toimittajasi tulisi olla riittävän suuri toimija, jotta tuotannon vahvuus kasvaisi tulevina vuosina ja se pystyisi todistamaan projektinhallintatietonsa.

Älä anna asennuksesi olla oppimiskokemus kokemattomalle toimittajalle.

11. Liittyykö järjestelmääsi vahva globaali palvelutarjonta?

Tee valintasi tulevaisuus mielessäsi. Hyvän painovesiratkaisun pitäisi kestää aluksen elinikä.

Jokaisen toimittajan, jota harkitsit, on kyettävä tarjoamaan sinulle laadukkaita varaosia ja asiantuntemusta sekä mahdollisuus nopean toimituksen aikaansaamiseksi kaikkialle maailmaan.

Kokeneiden ja hyvin koulutettujen insinöörien maailmanlaajuinen verkosto, vaatimustenmukaisuusosaaminen ja kyky neuvotella optimoinnista ja laajentumisesta ovat elintärkeitä. Erityisesti painovesiratkaisuja varten tarjottava palvelu estää yksi koko sopii kaikille -neuvoja ja kalliita virheitä.

Dokumentoitu todistus tunnustetusta toimittajasta, jolla on maailmanlaajuinen tuki, voi myös vaikuttaa myönteisesti jälleenmyyntihintoihin ja potentiaalisten ostajien määrään.
Jos alus jossakin vaiheessa myydään, järjestelmä, jolla on maailmanlaajuisesti tunnustettu toimittaja, voi myös vaikuttaa positiivisesti myyntihintoihin ja potentiaalisten ostajien määrään.