Alfa Lavalin testaus- ja koulutuskeskus

Alfa Lavalin testaus- ja koulutuskeskus on ponnahduslauta tulevaisuuteen. Kun meriteollisuus pyrkii tärkeisiin uusiin tavoitteisiin, täällä kehitetään energia- ja ympäristöteknologioita niiden saavuttamiseksi. Keskuksessa testataan ideoita, laitteita, sovelluksia ja prosessilinjoja valtamerialuksen mittakaavassa, mutta sellaisella hallittavuudella ja mukavuudella, johon merellä ei ole mahdollisuuksia.

Täydelliset olosuhteet tulevaisuuden ratkaisujen löytämiseksi

Alfa Lavalin testaus- ja koulutuskeskues sisältää 2 800 neliömetriä monipuolista tilaa. Täysikokoisessa konehuonesimulaattorissa Alfa Lavalin tuotteet on integroituina suuriin prosessilinjoihin 2 megawatin meridieselmoottorin ympärille. Muilla testaustiloilla on erikoistunut tarkoitus, kuten polttotutkimus. Keskus saa merivettä suoraan Limvuonosta, joka yhdistää Kattegatin salmen Pohjanmereen.

Keskuksessa on käytössä kattava valikoima meripolttoaineita ja niihin liittyviä sovelluksia. Merenkulkualan tapaan keskus toimii perinteisillä ja vähärikkisilla polttoaineilla sekä LNG:llä. Merkittävimmät innovaatiot syntyvät kuitenkin hyödyntäen uusia vaihtoehtoja, kuten metanolia ja muita biopolttoaineita. Keskus kehittää myös uusia kriittisiä energiateknologioita, kuten polttokennoja ja Organic Rankine Cycle -järjestelmiä.

 

Koordinoitua työtä monin eri kokoonpanoin

Yksi integroitu ohjausjärjestelmä yhdistää keskuksen laitteet valvomoon ja koulutustiloihin. Keskusta voi siis käyttää kokonaan tai osittain eri tarkoituksiin, esimerkiksi asiakaskohtaisten kokoonpanojen arviointiin tai pohjatöihin uusia energiansäästö-, turvallisuus- ja ympäristöratkaisuja varten.

Tämän ansiosta keskuksella on keskeinen rooli Alfa Lavalin monissa tutkimuskumppanuuksissa, mukaan lukien Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping -hankkeet ja Tanskan EUDP:n (Energy Technology Development and Demonstration Program) rahoittamat hankkeet.

Olipa kyseessä koulutus nykyhetken tarpeisiin tai innovointi tulevaisuutta varten, Alfa Lavalin testaus- ja koulutuskeskus tekee mahdollisuuksista totta.

Alfa Laval Test and Training Centre collage
Test and training centre logo

Tuoreimmat uutiset