Rikkihapon tuotanto

Prosessin tehokkuus on avain rikkihapon onnistuneeseen tuotantoon. Yhä useampi valmistaja asettaa luottamuksensa Alfain prosessiasiantuntemukseen ja luotettaviin, korkean lämmönsiirtotehon korroosionkestäviin laitteisiimme sekä kattaviin suorituskyvyn optimoiviin palveluihimme. Koska Alfa Laval on toiminut pitkään palvelukumppanina tällä toimialalla, voimme auttaa parantamaan laitosten tehokkuutta, pienentämään kustannuksia ja lisäämään laitosten ympäristötehokkuutta.

Alumina

Todistetusti toimivia ratkaisuja tehokkaaseen rikkihapon tuotantoon

Rikkihappoteollisuudessa yleisiä haasteita ovat energiatehokkuus, kustannusrajoitukset ja ympäristönäkökohdat. Alfa Laval auttaa vastaamaan näihin haasteisiin yli 40 vuoden kokemuksellaan rikkihapon tuotannosta.

Laaja korroosionkestävien lämmönvaihtimien valikoimamme kestää todistetusti happolaitosten ankarat olosuhteet, ja laitteidemme lämmönsiirtoteho antaa tilaisuuden tehostaa näiden laitosten prosesseja. Alfa Lavalin laitteiden lämpötehokkuus soveltuu erinomaisesti lämmönsiirtoon, lämmön talteenottoon ja muihin rikkihapon tuotantoon liittyviin tehtäviin. Laitteet ovatkin kuin kotonaan esimerkiksi heikkojen happojen jäähdyttimissä, kuivaustornijäähdyttimissä, väli- ja loppuabsorptiotornijäähdyttimissä, tuotehappojäähdyttimissä sekä oleumin jäähdyttimissä ja vaihtajissa. Lisäksi laitteiden asennus-, käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat alhaiset.

Korkean suorituskyvyn materiaalit

Rikkihappoa käsiteltäessä toimintaympäristö on erittäin aggressiivinen. Alfa Lavalilla on laaja valikoima korroosionkestäviä levymateriaaleja ja erittäin kestäviä tiivisteitä, jotka on räätälöity kaikkein vaativimpien rikkihappoprosessien tarpeisiin. Meillä on mittava kokemus alalta, joten voimme auttaa valitsemaan rikkihapon tuotantoprosesseihisi oikeat materiaalit, jotka turvaavat toiminnan luotettavuuden ja käyttöasteen.

Hukkalämmön talteenoton hyödyt

Rikkihapon suuren mittakaavan tuotannossa vapautuu huomattava määrä lämpöä, joka on hyödynnettävissä oleva tulonlähde. Alfa Laval on yksi maailman johtavista lämmön talteenottotekniikan asiantuntijoista, ja pystymme mittavan kokemuksemme ansiosta tarjoamaan luotettavat tekniset ratkaisut, jotka auttavat ottamaan arvokkaan lämpöenergian talteen ja hyödyntämään sen kaupallisesti.
Alfa Lavalin tiivisteellisillä ja puolihitsatuilla lämmönvaihtimilla talteen otettu lämpöenergia voidaan käyttää esimerkiksi esilämmitysprosessiin, lähistöllä sijaitseviin tehtaisiin tai kunnalliseen kaukolämpöverkkoon ohjattavan lämmitysveden kuumentamiseen. Hukkalämmön hyödyntämisen potentiaali liiketuloksen parantamisessa on siis merkittävä, mutta vaadittavat investoinnit minimaaliset.

Rikkihappotehdas ja kaukolämpö

Suljetun piirin jäähdytysjärjestelmä uudistettiin lisäämällä siihen levylämmönvaihtimet, minkä ansiosta käytetyn jäähdytysveden lämpötila voitiin nostaa kaukolämmityksessä hyödynnettävissä olevalle tasolle.

Lue koko tarina Alfa Lavalin Kemiralle toimittamista puolihitsatuista levylämmönvaihtimista