Kloorialkalin tuotanto

Kloorialkaliteollisuuden haasteita ovat energiatehokkuus, tiukat päästömääräykset ja jätteiden käsittelyn turvallisuus. Valmistajat tarvitsevat luotettavia, energiatehokkaita ja ekologisesti kestäviä prosesseja kloorin, vedyn ja natriumhydroksidin tuottamiseen. Alfa Lavalilla on tarjolla näiden haasteiden selvittämistä varten laaja valikoima tehokkaita lämmönsiirtokomponentteja ja kattavia suunnitteluratkaisuja, jotka auttavat pienentämään kustannuksia ja kasvattamaan saantoa.

Chllor-alkali 640x360new

Luotettava, energiatehokas ja ympäristöä säästävä

  • Laaja valikoima kaikenlaisiin elektrolyysiprosesseihin sopivia lämmönsiirtoratkaisuja
  • Huomattavasti totuttua matalampi asennuskorkeus
  • Kompakti muotoilu ja erittäin tehokkaat järjestelmät
  • Laaja kloorialkaliprosesseihin perehtynyt asiantuntijatiimi
  • Korroosiota hidastavat alhaiset käyttölämpötilat

Klooria tuotetaan natriumhydroksidin ohella natriumkloridielektrolyysillä kloorialkaliprosessissa. Klooria käytetään vinyylien/PVC:n, orgaanisten kemikaalien ja kloorattujen välituotteiden valmistukseen, veden ja jäteveden sterilointiin, sellun ja tekstiilien valkaisuun, epäorgaanisten aineiden ja kemikaalien valmistukseen, alumiinioksidin valmistukseen, tekstiilien käsittelyyn, saippuan ja pesuaineiden valmistukseen, neutralointiin ja moniin muihin tarkoituksiin. Joka vuosi rakennetaan 10–20 uutta tehdasta maailmanlaajuisesti. 

Kloorin, vedyn ja natriumhydroksidin tuotannossa käytetään runsaasti sähköä kuluttavia prosesseja, joiden osuus tuotantokuluista on noin puolet. Alfa Lavalin todistetusti toimivat komponentit ja energiaa säästävät lämmönsiirtolaitteet ja emäksisten aineiden haihdutusjärjestelmät ovat luotettava valinta kloorialkalin tuottajille ja EPC-yrityksille.

Laajasta tiivisteellisten puolihitsattujen tai hitsattujen lämmönvaihtimien valikoimastamme löytyy helposti sopiva laite kaikkiin elektrolyysiprosessilinjaston vaiheisiin. Liuoksen esikäsittelyn, märän kloorikaasun jäähdytyksen, vetykaasun jäähdytyksen ja elektrolyyttien lämmityksen ja jäähdytyksen kaltaiset prosessivaiheet ovat Alfa Lavalille tuttuja, sillä olemme toimittaneet lukemattomia laitteita kloorialkalin tuottajille ympäri maailmaa.