Re-Made to matter

Re-Made to matter

Uraauurtavaa yhteistyötä kestävän kierrätyksen hyväksi

Haasteet ratkaistaan yhteistyössä

Ilmastonmuutokseen ei ole olemassa nopeita tai yhtä kaikille sopivaa ratkaisua – etenkään teollisuudessa. Meidän kaikkien tulee huolehtia luonnonvaroistamme. Tämä koskee niin raaka-aineita ja jalostettuja materiaaleja kuin myös energiankulutusta. Optimoimalla voimme parantaa tehokkuutta. Jokaisella säästetyllä kilowatilla on merkitystä.

Kaikki, mikä voidaan tehdä paremmin, on tehtävä paremmin. Jokainen askel oikeaan suuntaan on tärkeä osa palapeliä, josta teollisuuden rakennemuutos kootaan. Niin suuret innovaatiot kuin pienet parannukset ja toiminnan mukautukset ovat tärkeitä, eikä mitään osa-aluetta tule väheksyä. Vain yhteistyötä tekemällä nopeutamme siirtymistä kohti hiilineutraalia kiertotaloustulevaisuutta. Juuri siitä on kyse Stena Recyclingin ja Alfa Lavalin välisessä kumppanuudessa. Me kutsumme sitä nimellä Re-Made to matter.

 

 

cleantech-Recycling-intro-img-final.jpg

Innovatiivista kestävää kehitystä kahden johtavan toimijan avulla

Re-Made to matter on aivan uusi ympäristöystävällinen toimintatapa, joka takaa levylämmönvaihtimien asianmukaisen kierrätyksen niiden elinkaaren lopussa. Kahden alansa johtavan innovoijan ansiosta tämä vaihto-ohjelma tuo kiertotaloudellisemman lähestymistavan lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Energiatehokkuuden parantamisen lisäksi kierrätysohjelma on myös merkittävä askel ympäristöystävällisyydessä, joka auttaa teollisuutta torjumaan ilmastonmuutosta ja siirtymään lähemmäs hiilineutraaliutta.


Lisätietoja

Stena Recycling pähkinänkuoressa

Stena Recycling on tehnyt kierrätyksestä kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa. Stena Recyclingilla on 3 000 kierrätykselle omistautunutta työntekijää Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Puolassa, Saksassa ja Italiassa. Yritys kehittää ja toteuttaa päivittäin pitkäaikaisia ratkaisuja, jotka hyödyttävät sekä asiakkaita että koko yhteiskuntaa. Tehokkaan ja lisäarvoa tuottavan kierrätyksen lisäksi Stena Recycling tarjoaa suunnittelupalveluita, joiden ansiosta vasta suunnitteluvaiheessa olevien tuotteiden kierrätysastetta voidaan tehostaa. Stena Recycling on osa Stena Metall ‑konsernia.


Stena Recycling ‑kotisivu

 

GreenOne-Stena-Recycling-final.jpg

Onnistunut yhteensovittaminen

Hiilineutraaliuteen ja kiertotalouteen siirtymisen nopeuttaminen ei tarkoita tekemämme liiketoiminnan pysäyttämistä. Kyse on siitä, että alamme tehdä asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Arviot viittaavat siihen, että pelkästään energiatehokkaasti toimimalla voimme vähentää noin 40 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä. Kierrätys säästää myös suuria määriä energiaa, ja samalla se vähentää ilmastovaikutuksia verrattuna raaka-aineiden tuottamiseen uusista luonnonvaroista.

Siksi tämä Stena Recyclingin ja Alfa Lavalin kumppanuus sovittaa yritysten toiminnot yhteen onnistuneesti. Stena Recycling auttaa teollisuutta saavuttamaan jatkuvasti kiertävän materiaalivirran, kierrättämään teollisuusjätteet ja käytöstä poistetut tuotteet sekä käyttämään materiaalit uudelleen uusien tuotteiden valmistuksessa.

Alfa Laval kehittää edistyneitä, lämpötehokkaita levylämmönsiirrintekniikoita, jotka mahdollistavat energiankulutuksen säästöt niin raskaassa kuin kevyessä teollisuudessa, datakeskuksissa sekä asuntojen lämmitys- ja jäähdytysratkaisuissa. Alfa Lavalin lämmönvaihtimet säästävät vuosittain noin 50 GW lämpötehoa – määrän, joka tarvitaan 10 miljoonan pohjoismaisen kodin lämmitykseen. Se vastaa 25 miljoonan tonnin vähennystä maailmanlaajuisissa hiilidioksidipäästöissä.

Yhdistämällä osaamisemme vähennämme maapallon rajallisten resurssien käyttöä, säästämme paljon energiaa ja vaikutamme positiivisesti ilmastoon.
Klassinen win-win-win-tilanne.

Mediatiedote: yhteistyössä ympäristöasioita eteenpäin

Merkittävien asiakkaille koituvien kustannussäästöjen lisäksi tämä vaihto-ohjelma on uraauurtava uusi lähestymistapa kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan teollisuudessamme.

”Tämä on tärkeä askel kohti paremmin kiertävää ja kestävämpää lähestymistapaa materiaalien hankinnassa tuotteissamme”, sanoo energiadivisioonan johtaja Susanne Pahlén Åklundh.

”Yhteistyö Alfa Lavalin kanssa osoittaa jälleen kerran, mitä tehokkaita kiertoratkaisuja voimme luoda yhteistyössä”, sanoo Stena Recycling Swedenin toimitusjohtaja Fredrik Pettersson.

 

Lue koko tarina

 

GreenOne-Alfa-Laval-Stena-partnership-people.jpg

Viisi helppoa vaihetta, jotka tuovat kestävää kehitystä

GreenOne-step01.png

1. Anna tietoja nykyisestä lämmönvaihtimestasi
Laskemme hyvityksen brändin ja mallin perusteella (Hyväksymme suurimman osan brändeistä).

GreenOne-step02.png

2. Päivitä uuteen lämmönvaihtimeen
Etsi malli, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

GreenOne-step03.png

3. Tee ostoksesi
Saat vastuullisuusraporttisi ja hyvityksen välittömästi.

GreenOne-step04.png

4. Palauta vanha laitteesi kierrätystä varten
Voit varata ilmaisen palautuksen noudattamalla uuden lämmönvaihtimen mukana tulleita ohjeita.

GreenOne-step05.png

5. Stena Recycling kierrättää vanhan lämmönvaihtimesi
Vanhan lämmönvaihtimen materiaalia käytetään uusien, tehokkaampien Alfa Laval -lämmönvaihdinteknologioiden valmistukseen.