Tietosuojailmoitus työnhakijalle

Tässä tietosuojailmoituksessa kuvataan, miten Alfa Laval käsittelee lähettämiäsi henkilötietoja hakiessasi työpaikkaa. Lue tämä asiakirja huolellisesti ymmärtääksesi, miten Alfa Laval käyttää ja suojaa antamiasi tietoja.

Työnhaku Alfa Laval -portaalin kautta

Online-rekrytointijärjestelmän tarjoaa ja sitä ylläpitää Alfa Laval ja sen kolmannen osapuolen toimittaja. Lähettämällä henkilötietojasi annat Alfa Lavalille suostumuksesi omistaa ja käyttää niitä tämän käytännön mukaisesti. Politiikka voi muuttua ja tulevat muutokset ilmoitetaan tällä sivulla. Jatkamalla tämän rekrytointisivuston käyttöä hyväksyt nämä muutokset. Suosittelemme, että tarkistat tietosuojakäytännön aina, kun vierailet tällä sivustolla.

Huomaa, että emme hyväksy sähköpostiviestien tai muiden viestintämuotojen kautta lähetettyjä hakemuksia.

1. Vastuu valvojana

Alfa Laval AB on valvoja sen henkilötiedon osalta, jota sinusta keräämme ja käsittelemme rekrytointitarkoituksia varten. Verkkosivustomme kautta kerättyjen henkilötietojen johtava valvontaviranomainen https://www.alfalaval.fi on Ruotsin tietovalvontaviranomainen, https://www.datainspektionen.se/. Alfa Laval kerää ja/tai käsittelee henkilötietoja vain sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

2. Mitä tietoja keräämme?

Ne sinua koskevat tiedot, joita saatamme kerätä, ylläpitää ja käsitellä, on esitetty alla:

 • Kerätyt ja käsitellyt tiedot ovat seuraavat:
 • Nimesi*
 • Sähköpostiosoitteesi*
 • Puhelinnumerosi*
 • CV:si tai työhistoriasi*
 • Työpaikkatoiveet, mukaan lukien rooli, maantieteelliset alueet ja palkka*
 • Kaikki muu antamasi työhön liittyvä tieto, kuten esimerkiksi koulutustiedot tai kurssitodistukset*
 • Voimme myös kerätä ja käsitellä seuraavia henkilötietoja:
 • Kansalaisuutesi
 • Asuinpaikkasi
 • Passi
 • Joissakin tapauksissa luvat ja viisumit
 • Syntymäaika
 • Sosiaaliturvatunnus
 • Yksityiskohtaiset tiedot työtarjouksista, työhönsijoituksista ja toiveista
 • Rikosrekisteritarkastus ja turvallisuusselvitys tiettyjä rooleja varten
 • Joissakin tapauksissa lääketieteelliset tiedot
 • Suosittelijat
 • Taloudelliset tiedot (mukaan lukien, mutta ei ainoastaan, palkanlaskennan yksityiskohdat ja ehdot, verotiedot, eläkejärjestelmän yksityiskohdat, tuomioistuimen määräykset ja lakisääteiset maksut)
 • Loki, joka sisältää sähköpostitse tai puhelimitse käydyn viestinnän kanssasi

Nämä tiedot on toimitettu tai toimitetaan suoraan sinun tai kolmannen osapuolen toimesta, jonka kanssa työskentelemme, kuten työnhakuyritys tai työvoimatoimisto. Mahdolliset suositukset ovat edelliseltä työnantajaltasi. Huomioithan, että olet vastuussa suosittelijoiden suostumuksen hankkimisesta ennen kuin annat henkilötietoja, kuten nimiä ja yhteystietoja.

Lääketieteellistä tietoa voi antaa kolmas osapuoli, kuten lääkäri, konsultti tai työterveyshuolto. Rikosrekisteritarkastusten ja turvallisuustarkastusten tulokset toimitetaan tarvittaessa ulkoiselle palveluntarjoajalle.

3. Miten käytämme tietoja

Henkilötiedot kerätään rekrytointiprosessin helpottamiseksi ja niitä käytetään anonyymeihin raportointitarkoituksiin.

Edellä olevassa kohdassa (A) esitettyjä tietoja voidaan käyttää seuraavasti:

 • Arvioidaksemme sinut mahdollisena ehdokkaana avoimiin työpaikkoihin, joihin olet hakenut
 • Voidaksemme yhdistää osaamisesi avoimiin työpaikkoihin ja auttaa löytämään sinulle parhaiten sopivat paikat
 • Pitääksemme sinut tiedotettuna mahdollisista työtilaisuuksista

Edellä olevassa kohdassa (B) esitettyjä tietoja voidaan käyttää seuraavasti:

 • Jotta voimme varmistua, että sinulla on oikeus työskennellä kyseisellä toimivalta-alueella
 • Jotta voimme toteuttaa asiaan liittyviä turvallisuus- ja rikosrekisteritarkastuksia lain edellyttämällä tavalla
 • Käsitelläksemme tiettyihin tehtäviin liittyviä lääketietellisiä ja terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä lain edellyttämällä tavalla
 • Aloittaaksemme sopimusjärjestelyt ja laatia asiakirjat, kun työpaikka on varmistettu.

4. Miten käsittelemme lähettämiäsi tietoja?

Henkilötiedot tallennetaan osana hakemusta ja tallennetaan tietokantaamme, ja kaikki tiedot ovat hakijan saatavilla "uudelleenkäyttöä" varten osana uutta hakemusta.

Jos hakemuksesi johtaa tarjoukseen ja saat työpaikan Alfa Lavalilta, Alfa Laval tallentaa ja ylläpitää henkilötietojasi "Globaalin Tietosuojakäytännön ja politiikan ja henkilöstöhallinnon ohjeiden" mukaisesti.

Jos hakemuksesi ei johda työpaikkaan, henkilötietosi voidaan tallentaa Talent Pool -portaaliimme tulevia työmahdollisuuksia varten Alfa Lavalilla. Kun lähetät hakemuksen, pyydämme suostumustasi tietojesi tallentamiseksi Talent Pool -ohjelmaan myöhempää käyttöä varten.

5. Mikä on tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta?

Tarvitsemme suostumuksesi, jotta voimme käsitellä edellä olevat * merkityt tiedot, joita kerätään rekrytointiprosessin alussa.

Meillä on oikeudellinen velvoitus käsitellä sellaisia tietoja ja asiakirjoja, joilla voimme varmistaa, että sinulla on oikeus työskennellä.

Lääketieteellisten tietojen osalta henkilötietojen käsittelyn peruste riippuu olosuhteista, mutta se on yleensä jokin seuraavista: se on tarpeellinen terveytesi ja turvallisuutesi suojaamiseksi, vammaisuuteen perustuvan syrjinnän estämiseksi tai tarvittaessa, jos olet antanut nimenomaisen suostumuksen tietosuoja-asetuksen (GDPR) artiklan 9 mukaisesti.

Rikosrekisteritarkastuksiin liittyvät tiedot, jotka ovat tiettyjen tehtävien osalta oleellisia, käsitellään sillä perusteella, että noudatamme sovellettavaa lakia. Saatamme tietyissä tapauksissa vaatia suostumustasi.

Kun olemme löytäneet sinulle työpaikan, käsittelemme henkilötietojasi, mukaan lukien taloudellisia tietoja, jotta voit tehdä työsopimuksen kanssamme ja täyttää tehtäväsi, ja jotta voimme maksaa sinulle palkkaa työsopimukseen ja olosuhteisiin perustuen.

Jotta voimme maksaa sinulle palkkaa, meillä on laillinen velvollisuus toimittaa tietoja veroviranomaisille, eläkejärjestelmän tarjoajille ja vakuutusyhtiöille.

Kun työpaikka on varmistettu, saatamme myös käsitellä tietojasi oikeutettujen etujemme perusteella eli hallinnollisia tarkoituksia varten.

Lisätiedot siitä, miten Alfa Laval käsittelee työntekijöiden henkilötietoja, toimitetaan erikseen.

6. Tietojesi luovuttaminen

Pääsy tietoihisi rajoittuu rekrytointiprosessiin osallistuviin Alfa Lavalin työntekijöihin. Tapauksesta riippuen, myös valtuutetut kolmannet osapuolet, kuten rekrytointiyritykset ja IT-järjestelmänvalvojat, jotka avustavat Alfa Lavalia rekrytointiprosessissa, voivat saada pääsyn tietoihisi.

7. Oikeutesi

Sinulla on henkilökohtaiset oikeudet, joiden mukaan voit toimia tietyissä olosuhteissa henkilötietojesi suhteen. Sinulla on oikeus:

 • pyytää vahvistusta, jos Alfa Laval käsittelee henkilötietojasi, pyytää henkilötietojesi käyttöä (tunnetaan myös "rekisteröidyn tiedonsaantipyyntönä") ja pyytää tiettyjä tietoja sen käsittelystä.
 • pyytää, että henkilötietosi korjataan.
 • pyytää, että henkilötietosi poistetaan.
 • pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista.
 • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.

Jos haluat käyttää jotakin näistä oikeuksista, ole hyvä ja rekisteröi pyyntösi täällä.

8. Oikeus peruuttaa suostumus

Voit milloin tahansa pyytää suostumuksen peruuttamista, jos suostumus on henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn laillinen perusta. Voit joko kirjautua hakijan kotisivulle käyttämällä tiliä, jonka rekisteröit hakuprosessin aikana ja valitsemalla “peruuta hakemukseni” tai ”peruttaa suostumuksesi” täällä. Kun olemme saaneet ilmoituksen siitä, että olet peruuttanut hakemuksesi, emme käsittele tietojasi enää siihen tarkoitukseen, johon alun perin suostuit, ellei sen jatkokäsittelyyn ole pakottavia laillisia syitä, jotka menevät etusi, oikeutesi ja vapautesi tai oikeudellisten vaatimustesi perustamisen, harjoittamisen tai puolustamisen edelle.

9. Miten suojaamme tietosi

Käytämme ja ylläpidämme tarkoituksenmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvallisuusmenetelmiä, jotka on suunniteltu suojaamaan henkilötietojasi, jotta niitä ei vahingossa, laittomasti tai luvattomasti tuhota, hävitetä, muuteta, paljasteta tai käytetä.

10. Tiedonsiirto EU:n/ETA:n ulkopuolella

Alfa Laval on maailmanlaajuisesti toimiva yritysryhmä. Tietojasi voidaan käsitellä sen maan ulkopuolella, jossa henkilötietosi alunperin kerättiin. Näissä maissa ei välttämättä ole sama tietosuojan taso ja tietosuojalainsäädäntö, kuin mitä Alfa Laval edellyttää, ja joka perustuu EU:n/ETA:n tietosuojalainsäädäntöön.

Siksi tietojasi voidaan käyttää maailmanlaajuisesti Alfa Lavalin rekrytointiprosessin yhteydessä. Varmistamme aina, että tällaiselle tiedonsiirrolle on olemassa oikeudellinen perusta ja asianmukainen suojausmenetelmä, jotta henkilötietosi käsitellään tavalla, joka on yhdenmukainen EU:n lainsäädännön ja muiden sovellettavien tietosuojaa koskevien lakien ja asetusten kanssa. Joissakin tapauksissa voimme luottaa pelkästään suostumukseesi, jotta voimme viedä tietoja EU:n/ETA:n ulkopuolelle.

Globaalissa rekrytointialustassamme (Serveri sijaitsee Irlannissa) olevat henkilötietosi ovat kaikkien Alfa Lavalin rekrytoijien käytössä, sekä EU:n/ETA:n (Euroopan Talousalue) sisällä että ulkopuolella. Jos haluat lisätä profiilisi näkyvyyttä, voit valita, että globaali rekrytointitiimimme pääsee käyttämään henkilötietojasi. Huomaathan, että globaalin näkyvyyden hyväksyminen tuo mukanaan tiedonsiirtoja ja/tai pääsyn henkilötietoihisi osapuolille ja/tai henkilöille, jotka sijaitsevat EU:n/ETA:n ulkopuolella. Alfa Laval pyrkii saavuttamaan yhtenäiset käytännöt läpi organisaation; kuitenkin on hyvä huomioida, että johtuen paikallisesta lainsäädännöstä EU:n/ETA:n ulkopuolella, (henkilö)tietojen jakaminen EU:n/ETA:n ulkopuolelle voi tuoda mukanaan kohonneen riskin tietojesi koskemattomuuteen.

11. Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen niiden tarkoitusten saavuttamiseksi, joita varten se on kerätty ja käsitelty. Näihin sisältyy oikeudellisten ja sääntely-, kirjanpito- tai raportointivaatimusten täyttäminen.

Jos et saa työpaikkaa, hakemuksesi, mukaan lukien henkilötietosi, säilytetään Alfa Laval Corporate -säilyttämissääntöjen mukaisesti Alfa Laval -portaalissa yhden vuoden ajan rekrytoinnin päättymisen jälkeen, ellet asu jossain alla listatuissa maissa. Alla olevassa taulukossa on lisätietoja maakohtaisista tarpeista paikallisen käytännön tai lainsäädännön mukaisesti.

Maa tietojen säilyttämisaika rekrytoinnin päätyttyä tietojen säilyttämisaika hakijaportaalissa
Saksa, Itävalta, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta 6 kuukautta 1 vuosi
Ruotsi, Suomi, Ranska 2 vuotta 2 vuotta
Yhdysvallat 4 vuotta 4 vuotta
Kaikki muut maat 1 vuosi 1 vuosi

Säilytysajan jälkeen tarvitsemme uudistetun suostumuksen profiilin ylläpitämiseksi. Profiilisi, mukaan lukien kaikki henkilötiedot, poistetaan, ellei suostumusta uusita. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi edellä mainittuihin tarkoituksiin rekisteröimällä pyyntösi täällä.

12. Huolenaiheet

Jos sinulla on huolia siitä, miten keräämme ja käytämme henkilötietojasi, sinun tulee ilmoittaa asiasta ensin meille tai ottaa suoraan yhteyttä johtavaan valvontaviranomaiseen eli Ruotsin tietovalvontaviranomaiseen osoitteessa datainspektionen@datainspektionen.se

13. Tietosuojailmoituksen muutokset

Tätä tietosuojailmoitusta voidaan muuttaa milloin tahansa vastaamaan muutoksia tiedonkäsittelyn käytännöissä ja yksityisyydensuojaa koskevassa lainsäädännössä.

14. Ota yhteyttä

Lähetä tietojenkäsittelykäytäntöihimme liittyvät kysymykset, kommentit ja pyynnöt tänne.

15. Tietosuojalausunto

Henkilötiedot, jotka annat hakemuksessasi ja osana rekrytointiprosessia, pidetään ja käsitellään vain osana Alfa Lavalin nykyistä tai tulevaa valintaprosessia ja tulevien työsuhteiden ja sijoitusten yhteydessä, ellei toisin mainita. Tietojasi säilytetään vain niin kauan kuin sovellettava laki sen sallii, jonka jälkeen ne tuhotaan (tai muutetaan anonyymeiksi).

Lähettämällä henkilötiedot ja hakemuksen:

(1) vakuutat, että olet lukenut, ymmärtänyt ja hyväksynyt tässä tietosuojalausekkeessa esitetyt lausunnot;

(2) ilmoitat, että hakemuksessasi annetut tiedot ovat täydellisiä ja totuudenmukaisia, ja ymmärrät, että tietoiset laiminlyönnit ja virheelliset lausunnot voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen tai irtisanomiseen;

(3) annat suostumuksesi tähän hakemukseen sisältyvien tietojen käsittelyyn ja kaikkiin muihin henkilötietoihin, joita voit erikseen antaa kuvatulla tavalla; ja

(4) valtuutat Alfan tarkistamaan tai tarkistuttamaan kaikki tämän hakemuksen sisältämät lausunnot ja tekemään tarvittavat tarkastukset.

(5) valtuutat Alfa Lavalin pitämään henkilötietosi hakijapoolissa myös siinä tapauksessa, että hakemuksesi ei johda työpaikkaan. Siten voimme ottaa sinuun yhteyttä, jos Alfa Lavalilla on työmahdollisuuksia tarjolla tulevaisuudessa. Säilytämme tällaiset henkilötiedot voimassa olevan säilytysajan mukaisesti, kuten kappaleessa 11 määritellään, jonka jälkeen tietosi poistetaan.

16. Versio

Tämä ilmoitus on julkaistu 5.11.2019.