PureBallast
.
ballast system
ballast system
 

Esittelyssä Alfa Laval PureBallast 3

Alfa Laval PureBallast 3 on tehokas ratkaisu kaikentyyppiseen painolastivesien käsittelyyn biologisesta desinfioinnista jalanjäljen ja sähkönkulutuksen hallintaan. Sen inline-rakenne ja joustava rakenne sopivat lähes kaikkiin aluksiin. Yksittäisissä järjestelmissä käsitellään painolastiveden virtauksia alueella 32-3000 m3/h, ja kapasiteettia voidaan kasvattaa käyttämällä useita järjestelmiä.

Solution overview

PureBallast 3 combines initial filtration with enhanced UV treatment in a specially designed reactor. PureBallast 3 Compact Flex, shown here, is the ideal system for most vessels due to its minimal footprint and high installation flexibility.

PureBallast 3_1 Compact Flex w EC and CIP transparent.jpg

Treatment technology.jpg

Käsittelytekniikka

Alfa Laval PureBallast 3 käyttää parannettua UV-käsittelymenetelmää, joka on kehitetty yhteistyössä Wallenius Waterin kanssa. Se toimii ilman suola- tai kemikaalilisäystä myös makeassa vedessä.

Biologinen desinfiointi

Biologinen desinfiointi, joka on tärkein käsittelyprosessi, tapahtuu tehostetussa UV-reaktorissa. Reaktorin virtausoptimoitu sisätila varmistaa suuren turbulenssin ja UV-pitoisuuden.

Reaktorin keskipaine-UV-lamppujen erityisesti suunnitellut kuvut ovat synteettistä kvartsia. Nämä ainutlaatuiset kuvut tukevat laajempaa aallonpituusspektriä, joten desinfioinnin ajaksi käyttöön saadaan enemmän UV-valoa. Reaktorin sisäisen rakenteen ansiosta tämä takaa optimaalisen UV-annoksen ja pienen energiankulutuksen.

Suodatus

Reaktorin toimintaa tukevassa suodatusvaiheessa poistetaan kookkaammat organismit ja hiukkaset ennen biologista desinfiointia. Tämä parantaa veden laatua ennen käsittelyä erityisesti käsiteltäessä sameaa rannikkovettä ja makeaa vettä.

Yhdessä reaktorin tehokkaasti toimivan suodatinkorin rakenne mahdollistaa makean veden, murtoveden ja merivedenkäsittelyn täydellä virtauksella UV-läpäisykyvyn jäädessä niinkin alhaiseksi kuin 42 %.

PureBallast 3 Compact Flex

PureBallast 3 Compact Flex on oikea valinta, kun tilaa on vähän ja tarvitaan monikäyttöisyyttä. Se on oikea valinta useimpiin aluksiin. Se toimitetaan irrallisina komponentteina täydellisen asennusvapauden takaamiseksi.

PureBallast 3 Compact Flex on saatavana 32-1000 m3/h:n virtauksille. Se toimitetaan irrallisina komponentteina, jotta tilaa säästävä asennus sujuu helposti. Pienen kokonsa ja suurimman mahdollisen monikäyttöisyytensä ansiosta se auttaa selviytymään asennushaasteista - varsinkin jälkiasennuksissa ja muissa tilanteissa, kun tilaa on vain vähän.

Käsittelyvaiheet on integroitu painolastiveden putkiin niissä sijaitsevina komponentteina. Yksinkertaiset kytke ja käytä -liitokset säästävät suunnittelu- ja asennusaikaa sekä kustannuksia, joten PureBallast 3 Compact Flex sopii täydellisesti useimpiin projekteihin.

Käsittelykomponentit (putkissa)

 • Suodatin
 • UV-reaktori

Tukikomponentit (useita sijoitusvaihtoehtoja)

 • Sähkökaappi
 • Lampun käyttökotelo (1 tai 2) yli 300 m3/h:n virtauksille
 • CIP-yksikkö

Laitteistoon on saatavana laaja valikoima lisälaitteita, jotka tukevat integrointia mihin tahansa alukseen, mukaan lukien vastavirtahuuhtelupumput, näytteenottopisteet, venttiilipaketit ja kaukosäätöpaneelit.

PureBallast 3 Compact Flex on saatavana sekä IMO:n että Yhdysvaltojen rannikkovartioston (USCG) tyyppihyväksymänä.

PureBallast System small.jpg


compact-system-white.jpg

PureBallast 3 Compact

PureBallast 3 Compact on kätevä ratkaisu pienemmille painolastivesivirroille. Siinä järjestelmä integroidaan kytke ja käytä -moduuliin, joten tilantarve jää vähäiseksi.

Alustaan kiinnitetyt ratkaisut

Alfa Laval PureBallast 3 Compact voidaan alustaan kiinnitettynä moduulina, joten se on paitsi pienikokoinen myös helppo asentaa minimoidun putkiston ansiosta. Alusta vie vain vähän tilaa. Se yhdistetään yksinkertaisten kytke ja käytä -liitosten avulla. Virtauksille 32-300 m3/h.

Kaikki osat sijaitsevat alustassa lukuun ottamatta sähkökaappia, jonka sijoituspaikka voidaan valita vapaasti. Tämä kaappi toimii yhdistettynä lampun ja suurempien järjestelmien ohjauskaappina.

Seuraavat komponentit on sisällytetty PureBallast 3 Compact -alustaan:

 • Suodatin
 • Reaktori
 • CIP-yksikkö
 • Sähkökaappi voidaan sijoittaa vapaasti jopa 30 metrin päähän UV-reaktorista.

Laitteistoon on saatavana laaja valikoima lisälaitteita, jotka tukevat integrointia mihin tahansa alukseen, mukaan lukien vastavirtauspumput, näytteenottopisteet, venttiilipaketit ja kaukosäätöpaneelit.


PureBallast 3 Std ja Ex

PureBallast 3 Std -järjestelmät käsittelevät tehokkaasti suuria painolastivesivirtoja. Sen reaktorin koko 1500 m3/h mahdollistaa virtaviivaiset ja kustannustehokkaat järjestelmäkokoonpanot. Räjähdysalttiita ympäristöjä varten ne voidaan konfiguroida PureBallast 3 Ex -järjestelmiksi, jotka ovat käytettävissä säiliöalusten kansirakennuksissa.

PureBallast 3 Std tarjoaa suuren virtauksen

PureBallast 3 Std -järjestelmät voidaan konfiguroida suurille virtauksille, ja niillä on laajimmat asennusparametrit. [UV-lamput voidaan sijoittaa vapaasti 150 metrin säteelle. Yksittäiset järjestelmät pystyvät käsittelemään 250-3 000 m3/hn virtauksia. Kaksoisjärjestelmät kattavat jopa 6 000 m3/h. Koska reaktorin koko on 1500 m3/h, tarvitaan vain yksi tai kaksi reaktoria. Tällöin suurien virtausjärjestelmien kustannukset ja monimutkaisuus pysyvät mahdollisimman pieninä.

Käsittelykomponentit

 • Suodatin
 • Reaktori

Tukikomponentit

Täydentävät komponentit ovat tukijärjestelmiä, jotka voidaan sijoittaa joustavasti ihanteellisen rakenteen ansiosta.

 • Lampun käyttökotelo
 • CIP-yksikkö
 • Ohjauskaappi

PureBallast 3 Ex -järjestelmissä käytetään samoja käsittely- ja tukikomponentteja (ks. jäljempänä).

Laitteistoon on saatavana laaja valikoima lisälaitteita, jotka tukevat integrointia mihin tahansa alukseen, mukaan lukien vastavirtauspumput, näytteenottopisteet, venttiilipaketit ja kaukosäätöpaneelit.

system-overview-3-white.png


Ex system image.jpg

Ex-järjestelmät

PureBallast 3 Ex on käytettävissä suurille virtauksille: 250-3000 m3/h. Vieläkin suuremmat virrat ovat mahdollisia, jos käytetään useita järjestelmiä.

PureBallast 3 Ex ja turvallisuus

PureBallast 3 Ex -järjestelmät ovat käytettävissä 250-3000 m3/h:n virtauksille. Kaksoisjärjestelmät kattavat jopa 6000 m3/h. Ne voidaan toimittaa Ex-kokoonpanoissa ATEX-, IECEx-, Zone 1-, IIC- ja T4-standardien mukaisesti. Suunnittelua yksinkertaistaa lamppujen ohjauskaappien joustava sijoittaminen. Ne voidaan sijoittaa vaarallisen vyöhykkeen ulkopuolelle ja jopa 150 metrin päässä reaktoreista, joita ne palvelevat.

Vikasietoiset turvaominaisuudet, kuten reaktorin lämpötila- ja tasoantureiden liittäminen PLC:n ohittavien releiden kautta, lisäävät turvallisuutta.


Deckhouse PureBallast 3:lle Ex

Deckhouse-ratkaisu säiliöaluksiin

Monissa säiliöaluksissa käytetään upotettuja pumppuja, jotta pumppaamoa ei tarvita ja lastille jää enemmän tilaa. Tällöin sisäiselle painolastiveden käsittelyjärjestelmälle jää usein liian vähän tilaa. Siksi valmiiksi kootut PureBallast 3 Ex -järjestelmät voidaan toimittaa standardisoidussa kansirakennuksessa, jossa on kaikki sisäputket.

PureBallast 3 Ex -järjestelmän (UV-reaktori, suodatin ja CIP-yksikkö) virtaukseen liittyvät komponentit sijaitsevat kansirakennuksessa. UV-lamppujen käyttöyksikkö ja ohjauskaappi asennetaan kansirakennuksen ulkopuolelle aluksen turvalliselle vyöhykkeelle.

PureBallast 3 Std- ja Ex-järjestelmät ovat saatavilla sekä IMO:n että Yhdysvaltojen rannikkovartioston (USCG) tyyppihyväksyminä.

Alfa Laval PureBallast 3 Deckhouse left facing.jpg


Käyttöjakso

PureBallast 3 toimii taustalla IMO:n säädösten kattamilla vesialueilla yleensä vain puolella teholla. Vaikeissa olosuhteissa voidaan ottaa käyttöön täysi teho.

Ballasting.jpg

Painolastin ottaminen

PureBallast 3 on täysautomaattinen järjestelmä. Kun se käynnistetään, siinä suoritetaan lyhyt käynnistysjakso.

Kun painolastin ottaminen alkaa, saapuva painolastivesi kulkee ensin suodatusvaiheen läpi. Siinä poistetaan kaikki kookkaat organismit ja hiukkaset, mikä parantaa veden laatua ennen käsittelyä. Suodatusvaiheesta on hyötyä sameissa rannikkovesissä ja makeassa vedessä.

Suodatuksen jälkeen vesi jatkaa reaktorivaiheen läpi, jossa se desinfioidaan tehostetun UV-säteilyn avulla ennen sen siirtymistä painolastivesisäiliöihin.

Kun painolasti on otettu, reaktori puhdistetaan automaattisesti käyttämällä CIP-menetelmää. Tämä vaihe kehotetaan tekemään heti painolastin ottamisen jälkeen ja viimeistään 30 tunnin kuluttua. Kun CIP-jakso alkaa, reaktori huuhdellaan makealla vedellä, jolla se myös lopuksi täytetään.

Lisäksi suodatin täyttyy makealla vedellä, kun painolasti on otettu.

 

Painolastin purkaminen

Purkaminen sujuu lähes samalla tavalla kuin painolastin ottaminen. Suodatusvaihe kuitenkin jää pois, koska vesi on jo suodatettu.

Kun painolastivesi poistuu säiliöistä, se kulkee reaktorivaiheen läpi, jotta matkan aikana mahdolliset kasvaneet mikro-organismit tuhotaan. Kun vesi on desinfioitu ja täyttää vahvistettujen raja-arvojen vaatimukset, se poistetaan aluksesta.

Samaa käynnistys- ja sammutusjaksoa, mukaan lukien CIP, käytetään sekä painolastin ottamisen että purkamisen aikana.

Deballasting.jpg

Dokumentaatio

PureBallast 3:n kattavat dokumentaatio on käytettävissä järjestelmän arvioinnin, suunnittelun, asennuksen ja käytön tukena.

Asentajille

PureBallast 3 -dokumentaatio telakoille ja muille asennusyrityksille koostuu seuraavista osista:

 • Asennuksia käsittelevä osa, mukaan lukien parhaat käytännöt
 • Referenssin perusteellisesti esittelevä osa
 • Piirustukset ja 3D-mallit, joita on helppo käyttää suunniteltaessa

Alfa Lavalin auttaa myös suunnitteluvaiheessa sekä asennus- ja käyttöönottoprosesseissa.

Saat suunnittelu- ja asennusasiakirjat ottamalla yhteyden Alfa Lavaliin.

Lisäresurssit

Lataamalla Alfa Laval’s painolastiveden hallintaresurssit saat lisätietoja PureBallast 3 -järjestelmästä ja voit verrata sitä muihin käytettävissä oleviin teknologioihin.

Alfa Laval PureBallast 3 Compact Flex -esite

Perustuu erillisiin kytke ja käytä -komponentteihin, joten tarjoaa asennuksen vapautta.

Lataa PDF


Alfa Laval PureBallast 3 Compact -tuote-esite

Pienikokoiset järjestelmät voidaan määrittää kytke ja käytä -valmiiksi moduuleiksi.

Lataa PDF


Alfa Laval PureBallast 3 tuote-esite

PureBallast 3 suurille virtauksille ja Ex-kohteisiin.

Lataa PDF