2023-06-20 Product News

SSAB ja Alfa Laval tekevät yhteistyötä maailmanlaajuisen hiilineutraalin toimitusketjun tukemiseksi

Vuonna 2022 käynnistetyn menestyksekkään kumppanuuden pohjalta (tavoitteena tuottaa ensimmäinen fossiilivapaasta teräksestä valmistettu lämmönvaihdin) Alfa Laval sisällyttää nyt SSAB:n ainutlaatuisen fossiilivapaan ja kierrätetyn teräksen (SSAB Zero™) lämmönvaihtimiinsa. Tämä on tärkeä virstanpylväs maailmanlaajuisen hiilineutraalin toimitusketjun saavuttamisessa.

 

Merkittävimmät hyödyt:

  • Maailmanlaajuisten hiilidioksidipäästöjen torjunta: Teräksentuotannon osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on 7 prosenttia, mikä tekee siitä kriittisen teollisuudenalan ilmastonmuutoksen torjunnassa. Alfa Lavalin ja SSAB:n yhteistyön tavoitteena on vastata tähän haasteeseen, sillä päästöt syntyvät pääasiassa rajoitetusta määrästä lähteitä.

 

  • Hiilijalanjäljen pienentäminen: Integroimalla uusiutuvilla prosesseilla tuotetun SSAB:n fossiilivapaan, kierrätetyn teräksen Alfa Lavalin lämmönvaihtimiin yhteistyö on tärkeä askel kohti maailmanlaajuista hiilineutraalia toimitusketjua.

 

  • Kaksinkertainen vaikutus maailmanlaajuisiin päästöihin: Tänä vuonna toimitetaan yli 100 lämmönvaihdinta – ja tulevina vuosina huomattavasti enemmän. Näitä lämmönvaihtimia käytetään energiatehokkuuden parantamiseen monilla aloilla, kuten LVI-alalla, datakeskuksissa ja prosessiteollisuudessa.

 

"Alfa Lavalin sitoutumista kestävään kehitykseen vahvistetaan entisestään yhteistyöllämme SSAB:n kanssa", sanoo Thomas Møller, Alfa Lavalin energiadivisioonan johtaja. "Sisällyttämällä SSAB Zero™ -terästä lämmönvaihtimiimme pienennämme omaa hiilijalanjälkeämme ja edistämme koko arvoketjua kohti vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta."

"SSAB nopeuttaa päästöttömän teräksen käyttöönottoa uusimmalla SSAB Zero -tuotteellaan", SSAB:n Sustainable Business-johtaja Thomas Hörnfeldt sanoo. "Laajennamme nyt kumppanuuttamme Alfa Lavalin kanssa SSAB Zero -teräkseen, ja voimme odottaa näkyviä tuloksia jo tänä vuonna. Tämä on erinomainen uutinen, ja sen avulla voimme myös auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta entistä nopeammin."

Tiesitkö? Energiatehokkuus on keskeinen osa Pariisin sopimusta, ja se voi tuoda yli 40 prosenttia kasvihuonekaasupäästöjen säästöistä seuraavan 20 vuoden aikana, ja 50 prosenttia näistä säästöistä tulee teollisuudesta.

 

Tietoa SSAB:sta ja SSAB Zerosta

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com.

SSAB Zero™ ei aiheuta fossiilisia hiilidioksidipäästöjä (alle 0,05 kg CO2e-päästöjä teräskiloa kohden, Scope 1 ja Scope 2) tuotannossa, mukaan lukien ostettu energia ja kuljetus. SSAB käyttää käytetylle sähkölle markkinapohjaisia päästökertoimia ja voi varmistaa fossiilittoman sähkön alkuperätakuiden avulla. Fossiiliset polttoaineet pysyvät maaperässä, sillä SSAB on ottanut käyttöön järjestelmän, jolla hallitaan ja varmistetaan SSAB Zero™ -teräksen tuotantoon liittyvien vaihtoehtojen oikea lähde ja käyttö. Raaka-aineena käytetään vain kierrätettyä terästä, mikä tarkoittaa, että SSAB Zero™ tukee kiertotaloutta. SSAB ei osallistu hiilidioksidipäästöjen kompensointiin.

 

Alfa Laval lyhyesti

Alfa Lavalin energian, meriteollisuuden sekä elintarvikkeiden ja vedenkäsittelyn divisioonat tarjoavat osaamista, tuotteita ja palveluja monille eri teollisuudenaloille noin 100 maassa. Olemme sitoutuneet optimoimaan prosesseja, luomaan vastuullista kasvua ja edistämään kehitystä – teemme aina vaadittua enemmän auttaaksemme asiakkaitamme saavuttamaan liiketoiminnan ja kestävän kehityksen tavoitteensa.

Alfa Lavalin innovatiivisilla teknologioilla voidaan puhdistaa, jalostaa ja uudelleenkäyttää materiaaleja, mikä edistää luonnonresurssien vastuullista käyttöä. Teknologiamme parantavat energiatehokkuutta, lämmön talteenottoa ja vedenkäsittelyä sekä vähentävät päästöjä. Näin Alfa Laval tukee paitsi asiakkaidensa menestystä myös ihmisten ja planeetan hyvinvointia. Tehdään maailmasta parempi paikka, joka päivä. Advancing better™ on avain kaikkeen.

Alfa Lavalilla on 20 300 työntekijää. Vuotuinen liikevaihto vuonna 2022 oli 52,1 miljardia Ruotsin kruunua (noin 4,9 miljardia euroa). Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa.

Alfa Lavalin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä ja siten poistaa tuotteidensa päästöt, aina raaka-aineiden louhinnasta käyttöiän päättymiseen saakka. Fossiilivapaan teräksen lisäämisen lisäksi Alfa Laval käyttää nyt myös kierrätettyä hiilimustaa tiivisteissään. Kierrätetyn hiilimustan käyttö vähentää kokonaisen lämmönvaihdin yksikön CO2-päästöjä jopa 5 prosenttia verrattuna perinteisiin tiivisteisiin.

Tunnisteet

Kaikki
SSAB June 2023

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:

 

Eva Schiller
PR Manager
Alfa Laval
Tel: + 46 46 36 71 01
Mobile: +46 709 38 71 01

 

Johan Lundin                                                                
Head of Investor Relations                                             
Alfa Laval                                                                      
Tel: +46 46 36 65 10                                                      
Mobile: +46 730 46 30 90

Liittyvä sisältö: