2021-12-02 Product News

Alfa Laval ja Stena Recycling kierrättävät yhteistyössä suomalaiset lämmönvaihtimet uusiksi raaka-aineiksi

Vanhojen lämmönvaihtimien metalleista jopa 100 % voidaan uusiokäyttää Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin solmiman yhteistyön myötä. Näin suomalaiset yritykset saavat nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden päivittää lämmönvaihtimensa energiatehokkaampiin saaden samalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimistaan, jotka pystytään kierrättämään. ”Win-win-tilanne niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin ympäristölle”, toteaa Alfa Laval Nordicin Division Manager Jukka Juottonen.

Alfa Lavalin ja Stena Recyclingin solmima yhteistyö antaa nyt suomalaisille yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden sekä vähentää omaa energiankäyttöään että osallistua raaka-aineiden kierrätykseen.

 

Tämän täysin uuden yhteistyömallin ansiosta suomalaiset yritykset voivat nyt päivittää lämmönvaihtimensa uusiin ja energiatehokkaampiin, ja samalla saada korvausta vanhoista lämmönvaihtimistaan, jotka pystytään lähettämään kierrätykseen. Jopa 100 % lämmönvaihtimien metalleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, kuparista tai hiiliteräksestä, voidaan sulattaa ja uusiokäyttää uusien raaka-aineiden aineosina.

 

GreenOne-PR-img-HEX-big.jpg

 

"Maksamalla korvauksen vanhoista lämmönvaihtimista kannustamme asiakkaitamme päivittämään lämmönvaihtimensa uusiin ja energiatehokkaampiin, minkä ansiosta heidän energiankulutuksensa pienenee huomattavasti. Syntyvän energiansäästön tarkka määrä riippuu monista tekijöistä, mutta esimerkkilaskelmamme mukaan 20 vuotta vanhan lämmönvaihtimen vaihto uuteen voi merkitä vuositasolla jopa 83.000 kWh:n energiansäästöä", kertoo Alfa Laval Nordicin Division Manager Jukka Juottonen ja jatkaa:

 

- Päivittämällä lämmönvaihtimensa tämän yhteistyösopimuksen puitteissa, yritykset pystyvät myös pienentämään hiilijalanjälkeään. Kyseessä on siis win-win-tilanne niin asiakkaille, yhteiskunnalle kuin ympäristölle.

 

Lämmönvaihtimia käytetään kylmän ja lämpimän veden tuottamiseen, jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen, ja niitä käyttävät lukuisat teollisuusyritykset muun muassa energia-alalla, elintarvike-, lääke- ja prosessiteollisuudessa sekä kaukolämpösektorilla. Lämmönvaihtimia valmistetaan eri metalleista, jotka siis nyt voidaan kierrättää ja uusiokäyttää muiden tuotteiden raaka-aineena.

 

"Kun saamme käytetyn lämmönvaihtimen asiakkaalta, alkaa metallien kierrätysprosessi, jonka tuloksena metallit palautuvat raaka-aineketjuun, minkä ansiosta uusien raaka-aineiden tarve vähenee. Tällä yhteistyöllä pystymme olemaan mukana luomassa todella tehokasta kierrätysajattelua koko tälle alalle", sanoo Stena Recycling Suomen toimitusjohtaja Olli Kellokumpu.

 

Lämmönvaihtimien kierrätys alkoi Ruotsissa kesäkuussa lanseeratussa Re-Made to matter -hankkeessa, ja se laajenee nyt muihin Pohjoismaihin – nyt vuorossa on siis Suomi.

 

"Olemme hyvin ylpeitä saadessamme esitellä tämän tärkeän askeleen kohti yhä tehokkaampaa kierrätysajattelua lämmitys- ja jäähdytysalalla – ja se on samalla suuri askel kohti koko alan pienempää hiilijalanjälkeä. Tämä tukee Alfa Lavalin omaa tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030", toteaa Jukka Juottonen.

Tunnisteet

Kaikki
Re-Made to matter
Upgrade to a new plate heat exchanger and get a refund for your old equipment

Lisätietoja:

Jukka Juottonen

Division Manager

Alfa Laval Nordic, Espoo

+358 40 060 85 08

jukka.juottonen@alfalaval.com  

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

+45 2844 8658

maria.stalarm@alfalaval.com

 

Lehdistöpalvelu – kuvat, teksti, yhteydenotot:

Publicity, Trine Kristensen

+45 29 80 40 21

trine@publicity.dk

Liittyvä sisältö: